Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα καταθέσει εναντίον του... Ο «Βίκινγκ» με την προβιά «καίει» τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ένας άνδρας που φωτογραφήθηκε με μπογιά στο πρόσωπο και ένα καπέλο με γούνα και δύο κέρατα κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο δήλω...





Ένας άνδρας που φωτογραφήθηκε με μπογιά στο πρόσωπο και ένα καπέλο με γούνα και δύο κέρατα κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να καταθέσει στη δίκη μομφής του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο Associated Press.

Ο Τζέικ Άντζελι, πραγματικό όνομα Τζέικομπ Τσάνσλεϊ (Jacob Anthony Chansley), ο οποίος είναι γνωστός ως ο «σαμάνος της QAnon», φέρεται πρόθυμος να καταθέσει ότι υποκινήθηκε να εισβάλει στο Καπιτώλιο από τον τότε πρόεδρο, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Άλμπερτ Ουότκινς.

Το «QAnon Shaman» είναι ένα όνομα που αναφέρεται στην ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας γνωστή ως QAnon.

Ο Ουότκινς δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει ακόμη έρθει σε επαφή με κανένα μέλος της Γερουσίας.

Σε δήλωσή του στο Hill, ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του θα ήταν πρόθυμος να καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης μομφής της Γερουσίας.

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε από το σώμα για δεύτερη φορά νωρίτερα τον Ιανουάριο για το ρόλο του στη βίαιη εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ φαίνεται πως ενθάρρυνε μια ομάδα υποστηρικτών του στο National Mall να κάνει πορεία στο Καπιτώλιο και να ζητήσει από το Κογκρέσο να σταματήσει την πιστοποίηση της εκλογικής νίκης του προέδρου Μπάιντεν.

Ο Τραμπ είναι ο μόνος πρόεδρος που έχει κατηγορηθεί δύο φορές στην ιστορία των ΗΠΑ. Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια της ταραχής, εκατοντάδες εξεγερμένοι, συμπεριλαμβανομένου του Τσάνσλεϊ, φωτογραφήθηκαν μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Ο Τσάνσλεϊ συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου και αργότερα κατηγορήθηκε για ανυπακοή, παρεμπόδιση επίσημων διαδικασιών και απρεπή συμπεριφορά σε κτίριο όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί.

Έχει οριστεί να προσαχθεί την Παρασκευή και δεν έχει ακόμη καταθέσει ένσταση.

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι ο Τσάνσλεϊ είπε στους ανακριτές ότι συμμετείχε στην εισβολή «κατόπιν αιτήματος του προέδρου ότι όλοι οι πατριώτες πρέπει να έρθουν στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου», σύμφωνα με το AP.

Ο Ουότκινς είπε στο AP ότι αφού ο Τραμπ δεν κατάφερε να συγχωρήσει εκείνον ή άλλους συμμετέχοντες στην εξέγερση, ο πελάτης του «αισθάνθηκε σαν να προδόθηκε από τον πρόεδρο».

«Λυπάται πολύ που δεν έχει απλώς εξαπατηθεί από τον πρόεδρο, αλλά που επέτρεψε σε αυτή την εξαπάτηση να τον κάνει να λάβει αποφάσεις που δεν θα έπρεπε να είχε πάρει», δήλωσε ο Ουότκινς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.