Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο καλό! Φεύγει ο Αζέρος πρέσβης απ’ την Αθήνα! Επιμονή στην προπαγάνδα

Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις για συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων, αρμενικής κ...



Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις για συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων, αρμενικής καταγωγής, στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με το αζερικό ΥΠΕΞ, Αρμένιοι πολίτες από ξένες χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν φτάσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και συμμετέχουν στην «επιθετική ενέργεια των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του Αζερμπαϊτζάν από τις 27 Σεπτεμβρίου».

«Ειδοποιήσαμε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι άτομα αρμενικής καταγωγής έχουν φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από το εξωτερικό, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Έχουμε ζητήσει έρευνα. Έπειτα από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν καλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού ΥΠΕΞ.



Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τους ισχυρισμούς του Μπακού περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς» τους ισχυρισμούς του Μπακού για ανοχή της Ελλάδας σε προετοιμασίες τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έγινε χθες αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κλήθηκε στην Αθήνα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού, Νικόλαος Πιπερίγκος.



ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.