Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Άγκυρα θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους S - 400 από το 2020.. Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας

Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, με την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στον χει...


Ξεκίνησε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, με την εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών στον χειρισμό τους να ορίζεται από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey (που κατασκευάζει τα συστήματα αυτά), Γιαν Νοβίκοφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση με αφορμή την επίσκεψη στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS του Ρώσου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του.




«Από 1ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Ύστερα από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις», πρόσθεσε.

Ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ενώ έχουν απειλήσει τη γειτονική χώρα, με την επιβολή κυρώσεων.