Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη για τους πέντε παραιτηθέντες Στρατηγούς: «Βλέπουν» συντριβή των ΤΕΔ στα μέτωπα που άνοιξε ο Ερντογάν – Εικόνες διάλυσης

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις περιβόητες παραιτήσεις των πέντε νεοπροαγέντων Τούρκων στρατηγών, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά...


Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις περιβόητες παραιτήσεις των πέντε νεοπροαγέντων Τούρκων στρατηγών, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά και στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ένας από τους πέντε Τούρκους στρατηγούς που υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης την περασμένη εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων για την Τουρκία στη Συρία, απάντησε στους επικριτές που κατηγόρησαν τους στρατηγούς ότι παραμελούν τα καθήκοντά τους.




«Είναι σαν να προσπαθούν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν τις εντυπώσεις ότι απέχουμε από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτή είναι μια μεγάλη αδικία για εμάς», δήλωσε ο Τούρκος στρατηγός Ahmet Ercan Çorbacı στο δημοσιογράφο Saygı Öztürk για την τουρκική ημερήσια εφημερίδα Sözcü.

Η δήλωση του Çorbacı έγινε στο Κανάλι Veryansin TV, το οποίο αποκάλυψε την ιστορία σχετικά με τις παραιτήσεις, αναφέροντας ότι οι στρατηγοί φέρονταν δήθεν να ήταν δυσαρεστημένοι με τις τοποθετήσεις άπειρων ανωτάτων αξιωματικών σε σημαντικές θέσεις.

Ο Çorbacı δήλωσε ότι είχε περάσει σχεδόν ολόκληρη την σταδιοδρομία του «στα βουνά», αναφέροντας τις μεταθέσεις του σε ορεινές περιοχές όπου οι μάχες με τους Κούρδους συνέχιζαν σχεδόν αμείωτες για δεκαετίες.

«Δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε μια τοποθέτηση από την ηγεσία. Στο τέλος, είμαστε στρατιώτες. Έχουμε αποδείξει όμως στον εαυτό μας τι αξίζουμε», ανέφερε ο Çorbacı.

Οι παραιτήσεις του Çorbacı και των υπόλοιπων στρατηγών πυροδότησαν εικασίες σχετικά με τις εντάσεις εντός του τουρκικού στρατού για την πολιτική της Τουρκίας στη Συρία.

Δεν παραιτούνται στρατηγοί ούτε στην Τουρκία, ούτε πουθενά αλλού (αναμένοτας μια ζωή να φτάσουν στους βαθμούς αυτούς) για «ψύλλου πήδημα», ούτε ακριβώς για τοποθετήσεις «άπειρων» υφισταμένων τους, αλλά παραιτούνται για πολύ σοβαρά πράγματα, που άπτονται με την ίδια την αξιοπρέπεια και την υπόσταση τους ως αξιωματικούς για πολλά χρόνια.

Αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Τούρκοι στρατηγοί παραιτήθηκαν διότι ο υπερφίαλος Τούρκος σουλτάνος ετοιμάζει προέλαση εντός συριακού εδάφους, την ίδια στιγμή που ετοιμάζει κάτι «βρώμικο» πιθανόν σε Κύπρο και Καστελόριζο, με αδιευκρίνιστα αποτελέσματα, ενώ η τουρκική κοινωνία «βράζει» από τις φυλακίσεις και την ανέχεια.

Με λίγα και απλά λόγια, οι Τούρκοι στρατηγοί να έγιναν γνώστες των τρομερά λανθασμένων οθωμανικών σχεδίων του σουλτάνου το επόμενο διάστημα και να «λάκισαν» στην καθομιλουμένη, από τις σοβαρές συνέπειες που θα προκαλούσαν στον «παραφορτωμένο» τουρκικό στρατό οι ενέργειες αυτές, που θα είναι πιθανότατα στα όρια του στην Συρία.




Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος να αποχωρήσει ένας στρατηγός, ακόμη και στον τουρκικό στρατό του σκληρού Ερντογάν, που οδηγεί την χώρα του κατευθείαν στο γκρεμό, ενώ τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και τις ειδήσεις των εννέα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να ξεκινήσει μια τρίτη επιχείρηση εναντίον των Κούρδων και των συμμάχων τους ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, εάν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» απαλλαγμένης από μαχητές στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά στρατεύματα σε βάση παρατήρησης στην Idlib, έχουν αποκοπεί και περικυκλωθεί από δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος.

Οι στρατηγοί υπέβαλαν την παραίτησή τους την Κυριακή, μέρες μετά από την τοποθέτηση τους που είχε υπογράψει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και αφορούσε ους στρατηγούς Çorbacı, Recep Özdemir, Ömer Faruk Özdemir, Uğur Bülend Acarbay και Ertuğrul Sağlam.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χούλουζι Ακάρ έχει υποβαθμίσει το γεγονός αποκαλώντας τες «φυσικό δικαίωμα» των αξιωματικών του στρατού να επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν.