Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χέρι χέρι ετοιμάζονται Ρώσοι και Τούρκοι να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους στη Συρία

Οι επιθέσεις από τις κουρδικές δυνάμεις που εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, έχουν προκαλέσει την οργή της Άγκυρας που ετοιμάζει απάντησ...


Οι επιθέσεις από τις κουρδικές δυνάμεις που εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, έχουν προκαλέσει την οργή της Άγκυρας που ετοιμάζει απάντηση.




Σύμφωνα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Fuat Oktay, η Άγκυρα και η Μόσχα σκέφτονται να αναπτύξουν στρατεύματα στη συριακή περιοχή του Tel Rifaat, περιοχή ελεγχόμενη από τις κουρδικές πολιτοφυλακές της οργάνωσης YPG.

«Η συμφωνία ήταν για μας να σταματήσουμε εκεί, αλλά εάν οι επιθέσεις αυτές συνεχίσουν, θα ξανασκεφτούμε την απόφασή μας. Το συζητούμε με τη Ρωσία», δήλωσε ο Οκτάι στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του κατά μήκος των συνόρων, έως ότου οι απειλές για την ασφάλεια της χώρα εξαλειφθούν πλήρως.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τη δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου, η οποία έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ότι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις από την κουρδική πολιτοφυλακή, προκαλώντας την ένοπλη αντίδραση της Άγκυρας.





Πηγή: Sputnik