Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΤΙΚΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ '40 ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Με αφορμή την Εθνική Επετειο της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάσαμε το Σαββατο αξίζει να θυμηθούμε τους παίκτες του "Δικέφαλου" ...





Με αφορμή την Εθνική Επετειο της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάσαμε το Σαββατο αξίζει να θυμηθούμε τους παίκτες του "Δικέφαλου" που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα.




Είναι, κατ' αρχήν, οι Γ. Βατίκης και Ν. Σωτηριάδης που φόρεσαν τον Δικέφαλο αετό και έχασαν τη ζωή τους στο Μέτωπο. Ο Γ. Βατίκης ήταν αμυντικός του ΠΑΟΚ έχοντας 49 παρουσίες σε επίσημα παιχνίδια από το 1935. Στον πόλεμο υπηρέτησε σαν λοχαγός του ελληνικού στρατού και σκοτώθηκε στην Αλβανία.
Ο Νίκος Σωτηριάδης ήταν ο πρώτος διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ (αγωνίστηκε κόντρα στην εθνική Παλαιστίνης στις 20.2.1938), μία εμβληματική μορφή της ιστορίας του "Δικεφάλου". Ο ηρωικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ υπηρέτησε σαν λοχίας στο 50 σύνταγμα Πεζικού και γαζώθηκε από τις σφαίρες ενός πολυβόλου όταν επιχείρησε μαζί με τους στρατιώτες του να καταλάβουν ένα πολυβολείο των Ιταλών στο ύψωμα της Τσέροβας στην Κλεισούρα στις 28 Ιανουαρίου του 1941.