Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

FACEBOOK: ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ

Το Facebook διανύει τον 13ο χρόνο ζωής του και μέσα σε αυτό το διάστημα, από μια μικρή εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, έχει μετατραπεί σ...






Το Facebook διανύει τον 13ο χρόνο ζωής του και μέσα σε αυτό το διάστημα, από μια μικρή εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, έχει μετατραπεί στο ισχυρότερο διαδικτυακό μέσο στον πλανήτη, με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και δεκάδες εκατομμύρια αναρτήσεις κάθε μέρα.

Ωστόσο, το Facebook έχει δεχθεί πολλές κριτικές, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών του, όσο και λόγω της γενικότερης ανησυχίας για τη διαρκή φθορά των κανόνων της ιδιωτικής ζωής.

Αν λοιπόν είστε αμφιταλαντευόμενοι σχετικά με το αν πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Facebook ή όχι, ορίστε τρεις λόγοι για να διαγράψετε το λογαριασμό σας:



- Το Facebook μοιράζεται δεδομένα των χρηστών του με επιχειρήσεις: από τα μέσα του 2014 το Facebook έχει αρχίσει να δίνει στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών του σε εταιρείες, προκειμένου να προχωρούν σε στοχευμένες διαφημίσεις. Υπάρχουν, φυσικά, τρόποι να αποφύγετε τις διαφημίσεις στο Facebook, ωστόσο, προϋποθέτουν ειδικές ρυθμίσεις σε υπολογιστή ή κινητό και θα πρέπει να δείτε και ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

- Υπάρχει θέμα με τα μηνύματα που στέλνετε: το ίδιο το Facebook έχει δηλώσει ότι τα μηνύματα που στέλνετε σε φίλους σας μπορούν να αποτελέσουν μέρος του ελέγχου που κάνει η εταιρεία, για πιο στοχευμένη διαφήμιση, οπότε μην έχετε την αίσθηση ότι είναι απολύτως ιδιωτικά.

- Μπορεί να αποκαλύψετε πράγματα που δεν θέλετε: πολύ συχνά τα social media και ιδίως το Facebook σπρώχνουν τους χρήστες τους να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τη ζωή τους που καλό θα ήταν να μένουν εκτός δημόσιας σφαίρας. Φωτογραφίες, προσωπικές στιγμές, άλλες πληροφορίες, συχνά γίνονται μέρος του δημόσιου και μερικές φορές έχουν και αρνητικές συνέπειες, στη δουλειά σας ή και στην προσωπική σας ζωή.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.