Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 5,1 ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΡΟΔΟ

Ο σεισμός έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε λίγο μετά τις 14:30 Νότια της Ρόδου. Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγι...






Ο σεισμός έντασης 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε λίγο μετά τις 14:30 Νότια της Ρόδου. Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή και στην Κάρπαθο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην "Ροδιακή" ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν απο τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου απο Καταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος.






Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε μέρος της Καρπάθου, καθώς επίσης και σε Χάλκη και Τηλο.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε οτι απο τα πρώτα στοιχεία προκύπτει οτι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο Νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Δείτε 24 ώρες το 24ωρο, τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σας. Ψυχραιμία και αποφυγή του πανικού συνιστά, σε περίπτωση σεισμού, ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Νίκος Χηνόπουλος. "Το σημαντικότερο από όλα, όταν εκδηλώνεται σεισμός, είναι να μην υπάρχει πανικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.