Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ 35 «ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «άγρια καταστολή» του στρατού και της αστυνομίας στη Βενεζουέλα και ζητάει από το καθεστώς ...






Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την «άγρια καταστολή» του στρατού και της αστυνομίας στη Βενεζουέλα και ζητάει από το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο «να αποκαταστήσει την συνταγματική τάξη και να απελευθερώσει άμεσα όλους τους πολιτικούς κρατούμενους». Ωστόσο κατά του ψηφίσματος τάχθηκαν τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης, Κούνεβα, Κούλογλου -απείχε ο Χρυσόγονος), ο Νίκος Χουντής της ΛΑΕ και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.




Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα απείχαν από την ψηφοφορία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνει πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση ειρηνική και διαρκής για τη Βενεζουέλα αν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι». Ζητάει από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να παρουσιάσει ένα χρονοδιάγραμμα εκλογών που θα επιτρέψει την διεξαγωγή ελεύθερων και διάφανων εκλογών και να σταματήσει να στερεί από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Στην αιτιολόγηση της ψήφου της η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Σήμερα καταδικάσαμε την συνεχιζόμενη κατάλυση της Δημοκρατίας. Καλέσαμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο να σεβαστούν το Σύνταγμα. Ζητήσαμε ανάμεσα στα άλλα διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών και άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Πρόκειται για αυτονόητα ζητήματα. Η ομάδα της Ευρωαριστεράς αποφάσισε να μη στηρίξει το ψήφισμα. Μπορούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να έχουν εκλεκτικές συγγένειες, κοινούς στόχους και κοινές αξίες με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας; Η απάντηση μας σήμερα είναι πως αυτό αντιτίθεται στις βασικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.