Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΜΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ...

Από το παραθαλάσσιο Πλωμάρι που μύριζε γλυκάνισο και σαπούνι, έφτασαν στο μακρινό Χαρτούμ του Σουδάν και από εκεί τελικά στο πλευρό τ...

Το «δεξί χέρι» του Τραμπ έχει ρίζες στο Πλωμάρι




Από το παραθαλάσσιο Πλωμάρι που μύριζε γλυκάνισο και σαπούνι, έφτασαν στο μακρινό Χαρτούμ του Σουδάν και από εκεί τελικά στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ράινς Πρίμπους (Reince Reihnhold Priebus) ο εγγονός του κυρ Ηρακλή και της θείας Τέτης, δεξί χέρι του πολυσυζητημένου νέου Προέδρου της υπερατλαντικής υπερδύναμης, του Ντόναλντ Τραμπ, έχει ρίζες ελληνικές.

«Να προσέξεις και την Ελλάδα μας ε;» του είπε η θεία του η Μαίρη χθες αργά το απόγευμα.




«Είναι καλό παιδί ο ανηψιός μου» είπε χθες στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η θεία του, φανερά χαρούμενη που ο εγγονός του μετανάστη από το Πλωμάρι στο Χαρτούμ ανηφόρισε τόσο ψηλά.

Η ιστορία της οικογένειάς του θυμίζει ένα από τα χιλιάδες δράματα που εξελίσσονται στις πόρτες της Ευρώπης και του άλλου πολιτισμένου κόσμου, χρόνια τώρα. Ο παππούς του, Ηρακλής Πιτσιλαδής, έφυγε από το Πλωμάρι σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής από αυτήν που του επεφύλασσε το νησί. «Ελντοράντο» τότε η Αφρική πίστεψε μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες που φτάσανε ως εκεί, πως ήταν η καινούρια του πατρίδα. Παντρεύτηκε την Εριέττα Φρατζόγλου κι αυτή από το Πλωμάρι και εκεί στο βορειοκεντρικό Αγγλο-Αιγυπτιακό Σουδάν, στη συμβολή του Λευκού και του Γαλάζιου Νείλου, είπαν πως είναι ο τόπος τους. Εκεί κάναν τα παιδιά τους. Τη Μαρία, την Ελπινίκη, τη Δήμητρα (τη Ρούλα μάνα του Ράϊνς) και την Πηνελόπη.

Η Δήμητρα (Ρούλα) εκεί στο Χαρτούμ γνωρίζει κι ερωτεύεται έναν Αμερικανό με γερμανικές, εγγλέζικες και ρωσικές ρίζες. Παντρεύονται και φεύγουν για την Αμερική. Εκεί γεννιέται ο Ράινς που ακολουθεί τη φαμίλια της μεσίτριας πια Ρούλας και του ηλεκτρολόγου πατέρα του ως το Γουισκόνσιν όπου τελικά λένε πως ρίζωσαν… Εν τω μεταξύ, η Πλωμαρίτισα μάνα ππατάει πόδι και ο Ράινς βαφτίζεται χριστιανός ορθόδοξος. Του μαθαίνει ελληνικά και του μιλά για την μακρινή Ελλάδα. «Μιλά αρκετά καλά τα Ελληνικά ο Ράϊνς» λέει η θεία του η Μαίρη «και παλιότερα ερχόταν και στην Ελλάδα και μας έβλεπε» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.