Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!! ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο... ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ!!!

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αυτόν, συνοδευόμενος από την...

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αυτόν, συνοδευόμενος από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία και με το δήμο Καβάλας, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στον καταυλισμό των προσφύγων που φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή του Χαλκερού του δήμου Καβάλας.

Ο υπουργός, προερχόμενος από τη Ξάνθη όπου συμμετείχε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκανε μια στάση στον προσφυγικό καταυλισμό, όπου τον υποδέθηκε η δήμαρχος Καβάλας και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων που έχει την ευθύνη λειτουργίας της κοινωνική δομής.

Στον καταυλισμό, διαμένουν σήμερα 270 πρόσφυγες σε συνολικά πενήντα σκηνές με υποδομές που έχει κατασκευάσει ο Ελληνικός Στρατός και ο δήμος Καβάλας, ενώ η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διέθεσε την κινητή ιατρική μονάδα για την περίθαλψη των προσφύγων με τη συνδρομή των Γιατρών του Κόσμου. Το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων είναι παιδιά καθώς πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες. Την καθημερινή σίτισή τους την έχει αναλάβει η ΧΧ Μεραρχία Τεθωρακισμένων, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια του δήμου Καβάλας στην οργάνωση και τη λειτουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες, οι οποίοι του ζήτησαν να μεταφερθούν σε κάποιο κλειστό χώρο φιλοξενίας, ώστε να είναι προστατευμένοι από τις καιρικές συνθήκες. Με το δεδομένο μάλιστα, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφυγών είναι παιδιά, ο ανοιχτός καταυλισμός φιλοξενίας δεν βοηθάει στην ασφαλή και υγιή διαβίωση τους. Επίσης, οι πρόσφυγες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον υπουργό για τα όσα τους έχει προσφέρει η Ελλάδα. Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης ενημερώθηκε και από την εκπρόσωπο του παραρτήματος στην Καβάλα των Γιατρών του Κόσμου Άννα Γιοβανού, για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερο, και προσερχόμενος στο δημαρχείο Καβάλας, τόνισε ότι είναι ανάγκη η πολιτεία και η τοπική κοινωνία να ανοίξει μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά για όλους τους προσφυγές. Επαίνεσε τον δήμο Καβάλας για την σημαντική συμβολή του στην φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και όλους τους προηγούμενους μήνες όταν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών ο δήμος Καβάλας φιλοξενούσε και σίτιζε καθημερινά περισσότερα από 1.000 άτομα, σε κλειστό και πλήρως οργανωμένο χώρο φιλοξενίας. Μάλιστα, σημείωσε, ότι είναι ένας από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα που επέδειξαν τόσο μεγάλο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε στο διοικητήριο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.