Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΒΕΝΤΗΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια που εγκρίθηκαν από το Αλβανικό υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν αναφορές που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές ...

Φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια που εγκρίθηκαν από το Αλβανικό υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν αναφορές που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές τάσεις σε βάρος της Ελλάδας. (1)
Οι νεαροί Αλβανοί μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Στο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα.
Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
Ερωτάται η Επιτροπή αν τα παραπάνω αποτελούν ένδειξη καλής γειτονίας και αν προτίθεται, κατόπιν σχετικής έρευνας των αναγραφομένων, να το θέσει στην SAPC EU - Albania.


www.xryshaygh.com/evrovouli/view/erwthsh-el.-sunadinou-gia-ton-albaniko-alutrwtismo-sta-scholika-biblia#ixzz3YEBfZsMU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.