Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ότε εκ του ξύλου σε νεκρόν, ο Αριμαθαίας καθείλε, την των απάντων ζωήν, σμύρνη και σινδόνι σε Χριστέ εκήδευσε, και τω πόθω ηπείγετο, καρδία, και χείλει, σώμα το ακήρατον, σου περιπτύξασθαι, όμως συστελλόμενος φόβω, χαίρων ανεβόα σοι. Δόξα, τη συγκαταβάσει σου Φιλάνθρωπε. 


Πέμπτη, Απριλίου 21, 2011

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ Ο ΕΝ ΥΔΑΣΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΡΕΜΑΣΑΣ...

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκαντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν. 

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΕΥΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΤ1!

Η μορφονιά της φωτογραφίας δεν είναι άλλη απο την κόρη του Πασόκου υπουργού, Στεφανή, Εύα (και δεν χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο φυσιογνωμιστή για να βγάλει τα συμπεράσματά του). Για όσους δεν θυμούνται η λεγάμενη είχε προκαλέσει τον Ελληνισμό, προσβάλλοντας τον Εθνικό ΜΑΣ Ύμνο, όταν στην... εικαστική διοργάνωση Art Athina (που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στην Κηφισίας) είχε εκθέσει ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων (τόσο κράτησε η... έμπνευσή της!). Τι πραγματευόταν αυτό το... ιδιοφυές έκθεμα; Μια κλειδαρότρυπα απο την οποία φαίνεται αιδοίο γυναίκας αυνανιζόμενης υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου!!! Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού! Η δημοσιοποίηση της διεστραμμένης αντίληψης περί τέχνης και εικαστικών (πολύ χαιρόμαστε που δεν είμαστε οπαδοί αυτών των ειδών τέχνης, στα οποία διαπρέπουν οι εν Ελλάδι προοδευτικάριοι) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αστυνομικοί τελικά αφαίρεσαν το... "έργο" και συνέλαβαν τον γενικό διευθυντή της Art Athina Μιχάλη Αργυρού, που πέρασε τη νύχτα του στο τμήμα Αμαρουσίου για προσβολή της δημοσίας αιδούς και των εθνικών συμβόλων. Δε χρειάζεται να σας θυμίσουμε ότι αλληλέγγυοι στην κόρη του υπουργού στάθηκαν όλοι οι "καλλιτέχνες" του είδους της. Είχε γίνει μάλιστα και λόγος για.... υπερπατριώτες που προκάλεσαν την κατάσχεση του βίντεο οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει την πορεία της Στεφανή, που θεωρείται κορυφαία κινηματογραφίστρια (δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η διαστροφή επιβραβεύεται). Την "καλλιτέχνη" τότε είχε... φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό του ο "Στόχος" στις 7 Ιουνίου 2007. Της Εύας Στεφανή όμως είχε προηγηθεί ένα ακόμη αποκαλούμενο "έργο τέχνης" στην έκθεση Outlook του Θανάστη Τότσικα, στο οποίο ο "καλλιτέχνης" συνουσιαζόταν με ένα καρπούζι (αν είχε βγάλει πρώτα τα κουκούτσια, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί), καθώς και του Βέλγου Thlerry De Cordler που απεικόνιζε ένα ανδρικό μόριο και τον Σταυρό! Ο δε πατέρας της Εύας Στεφανή, ο γνωστός ακαδημαϊκός, καθηγητής της ιατρικής και πρώην υπουργός υγείας, Κώστας Στεφανής, δήλωσε: "Είμαι υπερήφανος για την κόρη μου και υποστηρίζω ότι κάνει"! Αλίμονο, κάθε πατέρας τέτοια πορεία ονειρεύεται για την κόρη του...
Στην Ελλάδα όμως της "μεταπολίτευσης" και της πλέριας δημοκρατίας, κάθε στρεβλή αντίληψη περί τέχνης αμοίβεται. Έτσι και η Εύα (η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1974) έγινε και επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε όμως αναζητήσεις. Οπότε βρήκε θέσεις στην... ανανεωμένη Κρατική Τηλεόραση, που κάνει υποτίθεται και περικοπές! Η Εύα Στεφανή συμμετέχει σε μια νέα σειρά ντοκυμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στις 4 Απριλίου απο την ΕΤ1, με τον χαρακτηριστικό για το περιεχόμενό τους τίτλο, "Οι Φιλοξενούμενοι"! "Ξένοι στη χώρα που ζουν αλλά και "ξένοι" στη χώρα που γεννήθηκαν. 26 άνθρωποι αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες αποδεικνύοντας ότι πραγματική πατρίδα είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά σου" (σ.σ.: μπορεί δηλαδή να είναι και ο θάλαμος του χειρουργείου!). Με τα παραπάνω γίνεται η πρώτη προσπάθεια διαφήμισης και προώθησης της πολυπολιτισμικής εκπομπής, που έχει πολύ συγκεκριμένη στόχευση. "Οι Φιλοξενούμενοι" αφορούν την ιστορία 13 Ελλήνων στο εξωτερικό και αντίστοιχων ξένων στην Ελλάδα! "....Οι Φιλοξενούμενοι συμπληρώνουν επεισόδιο με το επεισόδιο την μεγάλη εικόνα της Ελλάδας, σε μια εποχή που η συζήτηση γύρω απο τον "ξένο" μοιάζει να έχει ξεφύγει απο την πραγματική της διάσταση"... Το πιάσατε το υπονούμενο; Άντρο του κάθε συμπλεγματικού- αριστερών καταβολών και ευαισθησιών πάντα, για να μη χαλάει η παράδοση- και λιμάνι κάθε... κατατρεγμένου της "άτιμης κοινωνίας"που δεν καταλαβαίνει τις ανησυχίες του, έχει καταντήσει η κρατική τηλεόραση. Αν θέλουν λοιπόν εκεί στο Ραδιομέγαρο να παριστάνουν τους πολυπολιτισμικούς, προκαλώντας τους Έλληνες με τα καμώματά τους και τις αποφάσεις τους, να το κάνουν με τα δικά τους λεφτά. Και όχι με τα λεφτά που πληρώνει ο ειρωνικά αποκαλούμενος "κυρίαρχος" λαός για να παριστάνουν τους... σπουδαίους καλλιτέχνες, διαταραγμένες προσωπικότητες!
Δήμητρα Μυλωνά

ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

Η Αδούλωτη Κερύνεια εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να φτάσουμε και με πίστη στο μέλλον να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ανάσταση της Κύπρου μας με την απελευθέρωση της από τον Τούρκο κατακτητή.
Μην επηρεάζεστε από την τεχνητή κατάσταση πόλωσης, και απογοήτευσης που καλλιεργείται, ούτε από την ανήθικη και βρώμικη εκστρατεία καταρράκωσης του ηθικού και του φρονήματος μας που στόχο έχουν να παραδοθούμε στη μοίρα μας και να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα και να παραδώσουμε την Πατρίδα στον Τούρκο κατακτητή και τους ξένους συνοδοιπόρους του.
Το κλειδί ολοκλήρωσης της εισβολής και επισφράγισης της κατοχής είμαστε εμείς, ο Λαός, πρόσφυγες και μη πρόσφυγες.
Χωρίς την υπογραφή μας η κατοχή «κρέμμεται» και εφόσον η κατοχή δεν νομιμοποιηθεί από τα θύματα της, δεν εδραιώνεται.
Κρατηθείτε αδέλφια και ο Θεός δεν εγκαταλείπει αυτούς που πιστεύουν και διεκδικούν το Δίκαιο τους. Είμαστε εμείς και το κλειδί της λύσης. Η Κύπρος σώζεται μόνο με την αποκατάσταση του Δημογραφικού της χαρακτήρα. Δηλαδή με την απομάκρυνση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, την επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων, Τουρκοκυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων πίσω στα χωριά, τα σπίτια και τις περιουσίες τους, χωρίς όρους και περιορισμούς.

Γιαυτό αρνούμαστε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων και αλλοτρίωσης της ταυτότητάς μας και της Ελληνικής Εθνικής μας καταγωγής. Καταγγέλλουμε του Πόντιους Πιλάτους και ανεβαίνουμε το Γολγοθά μας σίγουροι ότι στο τέλος θα έλθει και η Ανάστασή μας.

Καλή Ανάσταση αδέλφια.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 1984!

Η σήψη και η παρακμή του ελληνικού κράτους είναι μια συστημική παθογένεια που ερχόταν από καιρό κατά πάνω μας ενώ τις κρίσιμες στιγμές των πολιτικών αποφάσεων ακυρωνόταν η επιβεβλημένη στιγμή της καθάρσεως και της τιμωρίας των ενόχων. Πολλές φορές μάλιστα η αποτροπή της ώρας των ευθυνών γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται με το πρόσχημα της περιλάλητης δημοκρατίας. Μη θιχτούν οι κήνσορες και οι ινστρούχτορες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Τι κι αν αυτοί οι «κύριοι» και οι «κυρίες» διέλυσαν παιδεία, οικονομία, εργασία, εθνική κυριαρχία. Το μόνο που νοιάζονταν και νοιάζονται ήταν και είναι να αρπάζουν ψήφους και δημόσιο χρήμα, συντρίβοντας τον Έλληνα Εργάτη, τον Έλληνα Παραγωγό, τον Έλληνα Επιχειρηματία, τον Έλληνα Νέο και φυσικά να εκδικηθούν τον Ελληνικό Στρατό που έστειλε τον καιρό του Αρχηγού της Εθνικής Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου Γ. Παπαδόπουλου το πολιτικάντικο συρφετό στον κουβά με τα απόνερα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Βέβαια ο πάτος του κακού δεν είχε φτάσει μονομιάς στο έσχατο σημείο και οι προμηθείς είχαν εξ αρχής δει την ρίζα της συμφοράς. Όμως είχαν μια ατυχία. Δεν είχαν πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμότητας και φρονήματος ούτε και νοιάζονταν να παραλάβουν ποτέ τους τέτοιου είδους παράσημα. Είχαν προτιμήσει τα παράσημα στα πεδία των μαχών υπέρ της ελευθερίας της Πατρίδος και φυσικά είχαν κάνει εγκαίρως την επιλογή τους προτιμώντας την Πατρίδα από την φκιασιδωμένη «δημοκρατία» του καθεστώτος.

Δυστυχώς οι επιλογές που ακολούθησαν το χρονικό ενός υπόδουλου σε ρουσφέτια και δανεικές εξουσίες κράτους ήταν αυτές που ταιριάζουν στους επιμηθείς που προσπαθούν σε αποσπασματικό κι όχι σε συγκροτημένο επίπεδο να γλιτώσουν τις ζημιές που άφηναν και αφήνουν ξωπίσω οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες και τα όμοια μ’ αυτούς ενεργούμενα σε συνδικαλιστικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό επίπεδο την ώρα που τα υγιή στοιχεία έπρεπε σύμφωνα με το Σύστημα να ξεριζωθούν στα πλαίσια της ανήθικης αποχουντοποίησης. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε φροντίσει να προσθέσει τον εθνικό λόγο της αγωνίας του ακόμα και από τις φυλακές του εκδικητικού ξενοκίνητου καθεστώτος.

Τηρουμένων των αναλογιών οι συνθήκες που κλήθηκε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει ο Αρχηγός της Εθνικής Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967 ήταν το πιθανότερο πιο ήπιες από τις σημερινές. Τότε υπήρχε η προηγηθείσα ασυνεννοησία των κομμάτων ενώ οι πολιτικοί της εποχής υπερείχαν ποιοτικά των κατοπινών μέχρι και τις μέρες μας. Προϋπήρξε αναμφισβήτητα η φαυλοκρατία και φυσικά η φυγοπονία που έφταναν στο ρουσφέτι και τις ενδοτικές συζητήσεις με τους εχθρούς της Πατρίδος. Σήμερα όμως η εξουσία της Πατρίδος έχει εκχωρηθεί απευθείας σε ξένα ανθελληνικά κέντρα εξουσίας, η προδοσία εκτελεί κυβερνητικά χρέη, τα ανταλλάγματα των τοκογλυφικών γραμματίων προσφέρουν εθνικά εδάφη, η ανηθικότητα γίνεται καλλιτεχνικό θέαμα, η παιδεία αφελληνίζεται, η ιστορία ποδοπατείται, ο Στρατός στοχοποιείται.


Όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε μιλήσει από τις φυλακές του καθεστώτος. Είχε αναφερθεί στην άμεση ανάγκη της υλικής και κυρίως της ηθικής ανακάμψεως της Ελλάδος. Είχε αναφερθεί στην ανάγκη να επιστρέψει η Ελληνική Παιδεία στην αποστολή της διάπλασης υψηλού εθνικού φρονήματος και θρησκευτικού συναισθήματος, αντιλαμβανόμενος την επιδρομή των πολιτικάντηδων με σκοπό αυτό που μεθοδεύουν τώρα, την αποβολή Πατρίδος και Θεού από μια μη εθνική εκπαίδευση. Είχε αναφερθεί ακόμη στην παραλυσία της δημόσιας διοίκησης από την επιδρομή των κομματικών πρακτόρων ακριβολογώντας και αιτούμενος δικαίως την συμβολή του λαού μας για την ανάκαμψη αυτής προκειμένου να εξυπηρετεί ισοτίμως τους πολίτες κι όχι να βολεύει κομματικούς στρατούς παχαίνοντας συστημικά πορτοφόλια.


Είχε επισημάνει την ανάγκη της θεραπείας της νόσου του κομματικού Τύπου και της εξυγίανσης της οικονομίας με την συμμετοχή των ιδιωτών που σήμερα χάνουν τα μαγαζιά τους, μικρότερα ή μεγαλύτερα, αν τυγχάνουν Έλληνες και φυσικά αν δεν είναι εργολάβοι κρατικών δημόσιων έργων και χωματερών. Είχε αναφερθεί ακόμη στη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας προκειμένου ένοχοι και εθνικοί ολετήρες να εμφανισθούν ως κριτές και τιμητές. Σαν και τους γνωστούς τουρκόφιλους. Είχε ακόμη ζητήσει μακριά από αχρείαστα πάθη και μίση τη συσπείρωση των υπέρ της Πατρίδος αγωνιζόμενων με πνεύμα ενότητος προ των κινδύνων που ζώνανε την Ελλάδα http://www.youtube.com/watch?v=CbAfJGzhbsE.

Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός κινείται στο πνεύμα της Μεγάλης Ελλάδος και της συσπειρώσεως των Ελλήνων μέσα σ’ ένα Εθνικό και Λαϊκό Κράτος που εμπνεόμενο από ηγέτες σαν τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Πατριάρχη της Εθνικιστικής Παρατάξεως Ιωάννη Μεταξά υπακούει στην φωνή της Φυλής μας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΟΝΟΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΕΡΑ! Προδότες φωλιάζουν παντού, ακόμα και δίπλα σε μεγάλους ηγέτες. Οι Εθνικές Συνειδήσεις και τα Εθνικά Έργα όμως πάντα επιβραβεύονται και υπερνικούν.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΙΜΒΡΟ ΜΑΣ!

Οι τρεις πρώτες μέρες περνούσαν μέσα σε ήπιο κλίμα με τους Νυμφίους και έφτανε η μεγάλη Πέμπτη, η κόκκινη Πέμπτη όπως την λέγαμε. Τη μέρα αυτή έβαφαν τα κόκκινα αυγά και γι’ αυτό την έλεγαν κόκκινη. Τα αυγά τα έβαφαν με ριζάρι, που έιναι η κόκκινη ρίζα του φυτού «μπογιά». Για ποικιλία έβαφανκαι λίγα κίτρινα με τρυφερά φύλλα και βλαστάρια αμυγδαλιάς. Τα κόκκινα αυγά συμβολίζουν τα κόκκινα από το αίμα της καρδιάς της, δάκρυα της Παναγίας για τον Μονογενή της.
Ένα από τα κόκκινα αυγά το κρατούσαν ολοχρονίς φυλαγμένο στο εικονοστάσι. Σύμβολο της γονιμότητας, το έβαζαν πάνω στηνκοιλιά της στείρας γυναίκας, για να «δέσει» παιδί, ή της ύποτης ν’ αποβάλει, για να «κρατήσει». Το ίδιο έκαναν και στα ζωντανά.
Τα πλαιά χρόνια, το βράδυ της Μεγάλης Πέμτης στόλιζαν ένα φανάτι με βάγιες κι έβγαιναν στην γειτονιά κι έλεγαν αυτό το τραγούδι:

Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα,
Σήμερα τ’άστρα θλίβονται και το φεγγάρι κλαίγει.
Πάει στη μάνα του ο γιος θολός και βουρκωμένος
κι η μάνα του τον έρωτα κι η μάνα του του λέει.
-Γιε μου, με τ’άστρα μάλωσες, γιε μου, με το το φεγγάρι,
γιε μου, με τον αυγερινό, που πάει και βασιλεύει;
-Μηδέ με τ’άστρα μάλωσα, μηδέ με το φεγγάρι,
μηδέ με τον αυγερινό που πάει και βασιλεύει.
Τη νύχτα, τα μεσάνυχτα και την βαθιά αυγίτσα,
ακούει τις πόρτες που χτυπούν και τα κλειδιά γυρίζουν.
-Ποιος είν’αυτός, όπου χτυπά την πόρτα μου και τα κλειδιά γυρίζει;
-Εγώ ‘μαι ο απόστολος και πρώτος μαθητής σου.
-Δεν είσαι συ απόστολος και πρώτος μαθητής μου,
μόν’ είσαι συ ο διάβολος κι ήρτες να με προδώσεις.
Εμείς οι τρεις, οι τέσσερις κι οι άλλοι δεκατέσσερις
την πόλη τη γυρίσαμε, το βασιλέ δεν ήβραμε.

ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΔΕΛΦΙΝΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ!

Ακόμη και ο πρώην υπουργός της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς ενδιαφέρεται να αντικαταστήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν στη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά την αποχώρηση του τελευταίου προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία στην Γαλλία.

Το όνομα του Ντερβίς φιγουράρει μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα, ανάμεσα σε αυτά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας Ντράγκι και της Γαλλίδας υπουργού των Οικονομικών Λαγκάρντ.

Ο κατάλογος των επίδοξων δανειστών υπερχρεωμένων χωρών διευρύνθηκε μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό του Γκόρντον Μπράουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον.

Σκεφθείτε να χρειαστεί η Ελλάδα να διαπραγματευτεί στο μέλλον με τον πρώην «τσάρο» της Τουρκίας!

elzoni.gr/html/ent/676/ent.8676.asp

"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ" ΚΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό ΠΡΟΠΟ (λόττο και λοιπών... παιχνιδιών) Χρήστο Παπουτσή έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι -κοινώς πουρναροκαλλιεργητές- ζητώντας.... εξηγήσεις σχετικά με καταγγελίες που αφορούν τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια πρόσφατης "οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης κατά των γραφείων της Κοινότητας της Σομαλίας στην Ελλάδα", όπως ισχυρίζονται!
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
κ.Υπουργέ,

Στην αιτιολογική έκθεση του πρόσφατα ψηφισθέντος σχεδίου νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και άλλες διατάξεις» επισημαίνεται ότι: «Η εμφάνιση, μεμονωμένων μεν, σε κάθε περίπτωση όμως πραγματικών περιστατικών αυθαίρετης δράσης αστυνομικών οργάνων αφ’ενός αμαυρώνει την εικόνα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και αφ’ετέρου λειτουργεί ανασταλτικά για την εμπέδωση στους πολίτες του αναγκαίου για την κοινωνική πρόοδο αισθήματος ασφάλειας».
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η Κοινότητα της Σομαλίας στην Ελλάδα σε συνέντευξη Τύπου, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 9 Απριλίου ομάδα 200-300 ατόμων πραγματοποίησε επίθεση σε βάρος των γραφείων της Κοινότητας στην οδό Φυλής 10 προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές και τραυματίζοντας 10 άτομα. Παρότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από το πρωί της ίδιας ημέρας και παρά το γεγονός ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν εκεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης δεν κινήθηκαν για να προστατεύσουν το κτίριο και τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε αυτό, ούτε προχώρησαν σε συλλήψεις των δραστών της επίθεσης. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες κατά τη συνέντευξη Τύπου (την Παρασκευή 15 Απριλίου), οι μόνες προσαγωγές που έγιναν ήταν εκείνες κάποιων αλλοδαπών πολιτών οι οποίοι –αντιλαμβανόμενοι την επίθεση- επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο.
Αν ισχύει η παραπάνω καταγγελία, δεν είναι η πρώτη φορά που τρομοκρατικές ομάδες δρουν ανενόχλητες μπροστά στα μάτια της ελληνικής αστυνομίας χωρίς να υφίστανται την παραμικρή συνέπεια, κάτι που γεννά εύλογα ερωτηματικά τα οποία καλείται να απαντήσει η Ελληνική Κυβέρνηση:
-Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν ενήμερη για επικείμενη επίθεση στα γραφεία της Σομαλικής Κοινότητας Ελλάδας κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ισχυρή παρουσία της στην περιοχή, για ποιό λόγο δεν επενέβη προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλεια των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο αλλά και να αποτρέψει τις καταστροφές που ακολούθησαν;
-Για ποιό λόγο οι αστυνομικές αρχές δεν προχώρησαν σε συλλήψεις των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης;
-Έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διαδικασίες για την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των υπεύθυνων της συγκεκριμένης αστυνομικής επιχείρησης;
-Θεωρείτε ότι η ανωτέρω στάση των αστυνομικών αρχών συμβάλει στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες;
-Επιβεβαιώνετε πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία συνομιλείτε απευθείας με οργανώσεις που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών;
-Ποιά είναι τα άμεσα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΕΧΑΚΗ... ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

21 Απριλίου 1905: Τα ανταρτικά σώματα του Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπολοχαγού Πέτρου Μάνου (Βέργου), που βρίσκονταν στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο της Κοζάνης, αποκρούουν σφοδρή επίθεση τουρκικών δυνάμεων. Μετά από επιτυχημένη ενέργεια, οι Κατεχάκης και Μάνος περικυκλώνουν τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες από τα νώτα δέχονται επιθέσεις από τα τμήματα του Παύλου.

ο Γεώργιος Κατεχάκης ο θρυλικός καπετάν Ρούβας έχει συνδέσει το όνομά του και με το Μακεδονικό αγώνα. Ταυτίστηκε μ’αυτόν, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο και αυτός ο αγώνας του χάρισε το προσωνύμιο “ΡΟΥΒΑΣ” παρμένο από το βουνό με το μεγαλύτερο δάσος της Κρήτης. Μετά το θάνατο του Παύλου Μελά το ελληνικό κομιτάτο έκρινε ότι ο καταλληλότερος να τον διαδεχθεί στον Μακεδονικό αγώνα είναι ο Γεώργιος Κατεχάκης και επονομασθείς για την περίσταση “Καπετάν Ρούβας”. Ένα ψευδώνυμο που ο ίδιος διάλεξε!

Έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες και αναδείχθηκε μέσα απ’ αυτές η σπάνια πολεμική του αρετή. Eίχε την ικανότητα να εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά στους συνεργάτες του, να γνωρίζει τις προθέσεις του αντιπάλου ή να αντιλαμβάνεται τις διαθέσεις του. Για τον καπετάν Pούβα δεν υπήρχαν δυσκολίες. Aκόμα και σ’ ένα ανορθόδοξο πόλεμο, είχε μέσα του βαθιά την γνώση της πολεμικής τέχνης κι έκανε χρήση της πολεμικής τακτικής του αιφνιδιασμού.

Γεννήθηκε το 1881 στον Πλάτανο της Μεσαράς και ανατράφηκε μέσα σε μια οικογένεια που στην κυριολεξία είχε αφιερωθεί σε αγώνες προκειμένου να απελευθερωθεί η Κρήτη. Πατέρας του ο Απόστολος Κατεχάκης που έλαβε τα όπλα με την έναρξη της Επανάστασης στην Κρήτη 1866-1839, ανακηρύχθηκε αρχηγός της επαρχίας Καινουρίου και συμμετείχε υπό τη γενική αρχηγία του Μιχαήλ Κόρακα, και παππούς του ήταν ο περίφημος οπλαρχηγός του 1821 Χατζη Μιχάλης Κατεχάκης.

Η συμμετοχή του Γεωργίου Κατεχάκη σφραγίζει τον Μακεδονικό αγώνα, την απελευθέρωση της Ηπείρου, της Μακεδονίας και Θράκης.

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 82% ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ 18%

ΕΞ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ συνέπεσε: Το ίδιο βράδυ της παρελθούσας Παρασκευής που ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με τη συνέντευξη της 3ετίας του, έθετε στον λαό το εκβιαστικό δίλημμα, «είτε Διζωνική είτε Διχοτόμηση», μερικές εκατοντάδες μέτρα απ’ το Προεδρικό, σε εκδήλωση της «Αδούλωτης Κερύνειας», γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011», της ερευνήτριας, αρθρογράφου και συγγραφέως κ. Φανούλλας Αργυρού. Ο μεν κ. Χριστόφιας παρέθεσε μια παλαιόθεν εκβιαστική λογική, η οποία πείθει όλο και λιγότερους. Η δε κ. Φανούλλα εξέθεσε, με καταιγισμό βρετανικών και άλλων εγγράφων 316 σελίδων, ποιοι Αγγλο-Τούρκοι παγίδευσαν, με ποιες μεθοδεύσεις κι από πότε την ηγεσία μας, στον θανατηφόρο εναγκαλισμό της Διζωνικής. Ο μεν, ουδέν προσκόμισε που να πείθει, έστω κι εαυτόν, ότι δεν θα 'ναι όντως νεκρώσιμες οι κωδωνοκρουσίες σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- Διζωνικής λύσης. Η δε, κόμισε πληθώρα τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, γιατί θα πρέπει ο Ελληνισμός ν’ απαλλαγεί από τον βρόχο της Διζωνικής.

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ η Διζωνική έχει αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο που την διαφοροποιεί απ’ την όποια θολούρα των προκατόχων του, ΠτΔ: «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Και σταθμισμένη υποταγή του ελληνικού 82% στο τουρκικό 18%. Και «περιουσιακή» αναγόρευση των σφετεριστών σε δικαιούχους «χρήστες» κ.ο.κ. Λύση, δηλαδή, διά της οποίας επεκτείνεται ο τουρκικός έλεγχος σ’ ολόκληρη την Κύπρο. Και, κατά τούτον τον λόγο, χειρότερη κι απ’ την κάκιστη Διχοτόμηση. Σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό αποκρουστική, ώστε, ακόμα κι αν οι Τούρκοι δεχόντουσαν τις προτάσεις Χριστόφια, ο λαός θα την απέρριπτε με μεγάλη πλειοψηφία. Γι’ αυτό κι οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων δεν υπακούουν στις «υποδείξεις» Χριστόφια και δεν αποκηρύσσουν τους δεδηλωμένους αντι-Διζωνικούς των ψηφοδελτίων τους.

ΠΕΡΑ, ΟΜΩΣ, απ’ τον λαό, ή ακόμα και τα κομματικά στελέχη του πολιτικού συστήματος, ούτε καν ο «στενός κύκλος» της ηγετοκρατίας προθυμοποιείται πλέον σε Διζωνικές συμπράξεις: Προ διετίας μεσουρανούσαν πάλι οι περί την Διζωνική αντιπαραθέσεις των συγκυβερνώντων. Τότε ήταν που ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δήλωνε στον «Φ» 3 Μαΐου 2009 ότι, «πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε τον διάλογο με τους ηγέτες ΔηΚο και ΕΔΕΚ, θα συζητήσουμε και θα ξεκαθαρίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε αυτή τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας». Εκείνο το «πολύ σύντομα» του κ. Άντρου Κυπριανού, έκτοτε, δεν… ήρθε ποτέ!

ΕΡΩΤΗΣΗ Μεγ. ΤΕ 20.4.11
Αφού ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποφαίνεται ότι το ενδο-ΝΑΤΟϊκό «ξέσπασμα» Νταβούτογλου κατά του Τσέχου Υπ.Εξ. στο Βερολίνο, «φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας», γιατί, τότε, συνεχίζει να τρέφει ψευδαισθήσεις το προεδρικό μέγαρο περί του τι θα κάμει η Άγκυρα μετά τις τουρκικές εκλογές; Ή μήπως Προεδρικό και Κεντρική Επιτροπή έχουν διαφορετικούς τουρκολόγους;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στις 13 Απριλίου 2011 έλαβε χώρα η Εκλογική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών προς ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 13/4/2011-13/4/2013.
Της Γενικής Συνελεύσεως μετέσχον πλήθος μελών του Συλλόγου.
Γενομένης της διαλογής των ψήφων, μεταξύ 17 υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο εκ της κάλπης αναδείχθηκαν τα εννέα τακτικά μέλη που συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως κατωτέρω, με αναπληρωματικά μέλη τους κ.κ. Παρασκούδα Κωνσταντίνο, Λυγκούρη Θεόφιλο, Τζούρο Υψηλάντη και Μιχαηλίδη Ευάγγελο.
Το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 18/4/2011 ως ακολούθως:
Λαμπίδης Αντώνης Πρόεδρος
Γεωργοπούλου Μαργαρίτα Αντιπρόεδρος
Βασιαγεώργης Νικόλαος Γεν. Γραμματέας
Ισαακίδης Θεόδωρος Ειδ. Γραμματέας
Τζαμκιράνης Θεμιστοκλής Ταμίας
Λημνίδου Μαρκέλλα Έφορος
Κεχαγιαδόπουλος Γεώργιος Μέλος
Κουβαράς Φοίβος Μέλος
Παχόπουλος Θεμιστοκλής Μέλος

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφή έκφραση εμπιστοσύνης και εντολή προς τη Διοίκηση, να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πάντοτε με τον ίδιο ζήλο, προσηλωμένη στην ιστορική πορεία του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.
Με την ευκαιρία αυτή, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ... "ΤΣΑΜΕΡΙΑ"

Πωλείται οικόπεδο στα Σύβοτα της... Τσαμερίας (Τσαμουριάς)!!! Η αγγελία δημοσιεύθηκε σε Αλβανική εφημερίδα και συγκεκριμένα στο "Panorama" (εμείς τη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα "Δερόπολη"). Βέβαια, τα Σύβοτα δεν ανήκουν στο ανύπαρκτο κράτος της Τσαμερίας, αλλά στη Θεσπρωτία. Και η Θεσπρωτία, ακόμη τουλάχιστον, είναι ελληνική. Τώρα, πως η αγγελία πώλησης οικοπέδου στα Σύβοτα προωθήθηκε στην αλβανική εφημερίδα είναι ένα θέμα. Έχει αγοράσει Αλβανός οικόπεδο στα Σύβοτα και το πουλά;
Ή Έλληνας ιδιοκτήτης, λόγω κρίσης, θέλει να το πουλήσει; Και επειδή η Αλβανία βρίσκεται κοντά, σκέφτηκε να το διαφημίσει στη γειτονική χώρα. Πάντως ο αριθμός του κινητού, που δίνεται για επικοινωνία, είναι ελληνικός. Στην αγγελία γράφεται επί λέξει: "Πωλείται οικόπεδο με επιφάνεια 5000 μ2 στα Σύβοτα (Τσαμερία) Ελλάδα, απέναντι στην Κέρκυρα. Για περισσότερες πληροφορίες και την τιμή επικοινωνήστε με τον αριθμό τηλ. 0030...." (αναγράφεται ολόκληρος στην αγγελία). Πρόκειται για καθαρή πρόκληση, που σίγουρα είναι σκόπιμη. Πάνε κάποιοι κύκλοι να δημιουργήσουν θέμα στη Θεσπρωτία. Πρέπει να το προλάβουμε, πριν είναι αργά.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_7326.html

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 - ΑΡ.Φ. 491

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ STOXOS@GMAIL.COM


- ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ. - ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ... ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ!

- ΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΧΑΟΣ, ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

- ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟΣ... - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!

- 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967: ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΔΙΦΡΑΓΚΟ! - Η “ΧΟΥΝΤΑ” ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

--------------------

- ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ” ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ... - ΜΗΝΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΑΡΙΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΚΒΙΑΖΕ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ... ΑΚΡΕΣ!

- Ή ΔΙΩΞΤΕ Ή ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ! - ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ... “ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

- Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ - ΓΕΝΙΤΣΑΡΕΥΕΙ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ

- ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ ΚΑΙ ΜΙΛΛΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ!

- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ!

- ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ...

- ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ... ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!

- ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΕΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

- ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ... ΑΤΡΑΞΙΟΝ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

- ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ! - ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ "ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ DNA" ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!

- ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ Ο ΚΑΣΣΙΜΗΣ! - ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΑΠ' ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ...

- Η ΘΟΔΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΕΣ! - ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ, ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ...

- ΤΗΝ... ΕΞΟΔΟ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!

- ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ! - ΑΤΑΚΤΗ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

- ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

- ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” - ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

- ΤΟΝ “ΚΑΜΠΟΣΟ” ΚΑΝΕΙ Η ΝΥΦΙΤΣΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

- ΔΙΖΩΝΙΚΗ = ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

- ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ! - ΓΙΑ... ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ “ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ” ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

- ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ... ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

-------------------------

O "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. ΜΗΝ ΔΙΑΣΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ Ο 'ΣΤΟΧΟΣ" ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ"... ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ "ΤΑ ΣΠΑΕΙ" ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ STOXOS.GR ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ)

ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ... ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ!

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΚΩΒΟ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΡΙΓΓΟ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΟΤΕ ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.... ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Απίστευτη αμερικανική δέσμευση σε Κύπρο για το φυσικό αέριο


Αναδημοσίευση από το defencenet.gr 

Οι ΗΠΑ "χοντραίνουν" το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού θεωρούν ότι εδώ βρίσκεται το "κλειδί" για την μερική απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Και προκειμένου να το επιτύχουν αυτό δεν διστάζουν να βρεθούν απέναντι στην Τουρκία και να υποστηρίξουν ενεργά τα δικαιώματα της Κύπρου σε μία ιστορική "γεωστρατηγική ασυμφωνία" που ο Ελληνισμός οφείλει να αξιοποιήσει: Η αμερικανική εταιρεία «Noble Energy», μέλη του Δ.Σ. της οποίας ανήκαν σε κορυφαίες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, δεσμεύθηκε για πρώτη φορά να μεταφέρει στην Κύπρο φυσικό αέριο από το οικόπεδο «12», το οποίο βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η εταιρεία θεωρείται το "μακρύ χέρι" των ΗΠΑ όταν θέλουν να αξιοποιήσουν ενεργεικά "δύσκολες" γεωστρατηγικά περιοχές. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια: Οιοσδήποτε (π.χ. Άγκυρα) τολμήσει να αμφισβητήσει με "ενεργό" τρόπο την επιχείρηση εξόρυξης του φυσικού αερίου, απλά "θα έχει να κάνει με τις ΗΠΑ".

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ, με βάση τους σχεδιασμούς της αμερικανικής εταιρείας, οι διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να αρχίσουν εντός του 2011 και παράλληλα θα γίνουν οι πρώτες δύο γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η πρόταση της «Noble Energy» προβλέπει διασωλήνωση 185 χιλιομέτρων, με τοποθέτηση αγωγού διαμέτρου 20 ιντσών. Υπολογίζεται ότι η διασωλήνωση θα αρχίσει εντός του 2012, με ταυτόχρονη τοποθέτηση υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, η πρόταση της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία εργοστασίου υγροποίησης του φυσικού αερίου για εξαγωγή και την κατασκευή τριών δεξαμενών αποθήκευσης.

Η «Noble Energy» θα αναλάβει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας και τα κέρδη θα κατανέμονται, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα της αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών θα καταλήγει στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τους πρώτους υπολογισμούς, προκύπτει ότι στο οικόπεδο «12» υπάρχουν διαθέσιμα οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ... ΚΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...  ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ.ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ

« Τὴ Αγία καὶ Μεγάλη Τετάρτη, τῆς ἀλειψάσης τὸν Κύριον μύρω Πόρνης γυναικός, μνείαν ποιεῖσθαι οἱ θειότατοι Πατέρες ἐθέσπισαν, ὅτι πρὸ τοῦ σωτηρίου Πάθους μικρὸν τοῦτο γέγονε».

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.
 Το απόγευμα τελείται σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες μας το θρησκευτικό έθιμο του Ιερού Νιπτήρα. Πρόκειται για αναπαράσταση της πράξης του Ιησού, πριν την αρχή του Μυστικού Δείπνου. Τότε ο Χριστός, πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, θέλοντας να τους διδάξει να είναι ταπεινοί και να υπηρετούν τους συνανθρώπους τους.
 Η αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα τελείται με ευλάβεια κάθε χρόνο σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ξεχωρίζει η τελετή στην Ιερά Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη στην Πάτμο, ενώ με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο Ιερός Νιπτήρας τελείται κάθε χρόνο το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ ΤΟ 5/42 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1943...

Στην τοποθεσία Λυκοχώρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδας υψώνεται η ελληνική σημαία και γίνεται η επίσημη τελετή της ορκομωσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων, με διοικητή τον Συνταγματάρχη Δημήτριο Ψαρρό, που είναι και πρόεδρος της οργάνωσης ""Εθνική και Κοινωνική Αλληλεγγύη"" (ΕΚΚΑ), με έδρα την Αθήνα. Τον πυρήνα του Συντάγματος αποτελούν οι αξιωματικοί και οπλίτες της οργάνωσης ""Ελληνικός Απελευθερωτικός Στρατός"" (ΕΑΣ), που έχει συσταθεί από αξιωματικούς της περιοχής αυτής, από τους πρώτους μήνες της Κατοχής, με σκοπό τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας κασι σίγουρα πριν την ίδρυση του ΕΑΜ που έγινε μόνο μετά την επίθεση της Γερμανίας στην Σοβιετική Ένωση. Το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων θα διαλυθεί μετά από σφοδρή επίθεση του ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια της κατοχής...

Τρίτη, Απριλίου 19, 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ.ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ

Σύμφωνα με την πρώτη, δέκα παρθένες βγήκαν να υποδεχθούν τον Νυμφίο κάποιο βράδυ. Κρατούσαν και οι δέκα από ένα λυχνάρι, όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να πάρουν και επιπλέον λάδι, σε περίπτωση που τους χρειαστεί. Αυτές οι πέντε ήταν οι σώφρονες, οι γνωστικές δηλαδή. Ο Νυμφίος άργησε όμως να έρθει και οι δέκα παρθένες κοιμήθηκαν. Αργά την νύχτα, μια φωνή ακούστηκε να λέει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός».
Τότε αυτές ξύπνησαν και έτρεξαν για να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο. Στα λυχνάρια όμως το λάδι είχε καεί. Οι πέντε γνωστικές παρθένες, έβαλαν το επιπλέον λάδι που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους και πήγαν να Τον συναντήσουν. Οι υπόλοιπες πέντε όμως, οι Μωρές, οι άμυαλες δηλαδή, έχασαν την ευκαιρία αφού τα λυχνάρια τους ήταν σβηστά. Έτσι είναι, είπε ο Ιησούς, και η Βασιλεία των Ουρανών. Όποιος φροντίσει από πριν για την ψυχή του θα εισέλθει στο Βασίλειο του Νυμφίου.
Η δεύτερη παραβολή, των Ταλάντων, λέει τα εξής: Κάποτε ένας άρχοντας θα πήγαινε ένα μακρινό ταξίδι. Πριν φύγει κάλεσε τους τρεις υπηρέτες του και τους έδωσε μερικά τάλαντα, χρήματα δηλαδή. Στον πρώτο υπηρέτη έδωσε πέντε τάλαντα. Στον δεύτερο έδωσε δύο ενώ στον τρίτο έδωσε ένα τάλαντο. Όταν γύρισε από το ταξίδι, κάλεσε ξανά τους υπηρέτες του και ζήτησε να του πουν τι είχαν κάνει με τα χρήματα που τους είχε δώσει. Ο πρώτος μετά από σκληρή εργασία είχε καταφέρει να διπλασιάσει το αρχικό ποσόν, και επέστρεψε στον κύριο του δέκα τάλαντα. Το ίδιο είχε κάνει και ο δεύτερος και έτσι κατάφερε να επιστρέψει τέσσερα τάλαντα. Ο τρίτος όλο το διάστημα της απουσίας του κυρίου του, δεν εργάστηκε καθόλου. Και όχι μόνο αυτό αλλά ένιωθε και αδικημένος επειδή είχε πάρει μόνο ένα τάλαντο.
Έτσι επιστρέφοντας αυτό το τάλαντο κατηγόρησε τον άρχοντα, για την αδικία που είχε υποστεί. Ο άρχοντας τότε πήρε αυτό το τάλαντο και το έδωσε στον πρώτο μαζί με τα άλλα δέκα. Με την παραβολή αυτή, ο Ιησούς δίδαξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργούν τα χαρίσματα που τους δίνει ο Θεός, όχι μόνο για το δικό τους καλό αλλά και για το καλό του συνόλου.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ "ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ" ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ

"Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή,
την σην αισθομένη θεότητα, μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν,
οδυρομένη, μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, ότι νυξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας,
ζοφώδης τε και ασέληνος, έρως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων,
ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ
κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας,
ο κλίνας τους ουρανούς, τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας,
αποσμήξω τούτους δε πάλιν, τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις
ων εν τω παραδείσω Εύα το δειλινόν,
κρότον τοις ωσίν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.
Αμαρτιών μου τα πλήθη, και κριμάτων σου αβύσσους,
τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου;
Μη με την σην δούλην παρίδης, ο αμέτρητον έχων το έλεος".

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Εισβολή κουκουλοφόρων το πρωί στο σταθμό του "μετρό" στον Χολαργό καθως και στον σταθμό του "Συγγρού-Φίξ" νωρίς το απόγευμα. Με λοστάρια και σφυριά κατέστρεψαν τα ακυρωτικά μηχανήματα και μοίραζαν φυλλάδια που προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΟΛΕΫ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ!

Μεγάλη συμβολή στην δεύτερη νίκη της Εθνικής παίδων είχαν οι περίπου 20 Ελληνες συγγενείς των αθλητών που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Baskent», ανάμεσά τους και πολλοί Εβρίτες. Αυτή τη φορά μάλιστα είχαν φέρει μαζί τους και δύο Ελληνικές σημαίες, ζεσταίνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.
Αμέσως μετά την λήξη του ματς οι διεθνείς κατευθύνθηκαν προς το μέρος του και αγκάλιασαν έναν έναν τους ανθρώπους που καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να τους ενθαρρύνουν.
Οι Ελληνες έχουν κατά γενική ομολογία την καλύτερη κερκίδα μετά τους Τούρκους στο «Baskent», ενώ στο «Bestepe», που διεξάγεται ο 1ος όμιλος έχουν ξεχωρίσει οι Φινλανδοί.
thrakisport.gr

ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!

Βραδινές ώρες της Δευτέρας 18.04.2011 στο Δέκαρχο και στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου, δύο (02) αλλοδαποί πολίτες Αλβανίας, οι οποίοι θανάτωσαν και αφήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν ένα αμνοερίφιο από ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού.
Κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο των δραστών και αποδόθηκε σε παθόντα το αμνοερίφιο. Ερευνάται η νομιμότητα παραμονής των ανωτέρω δραστών οι οποίοι με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από τον Αστυνομικό Σταθμό Ευλάλου που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

24-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ

Πρόγραμμα Εορτασμού
24/4 – ΠΑΡΑΜΟΝΗ
18.00 Έναρξη του Πανηγυριού, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες
18.45 Χορός γερόντων στο προαύλιο του Ιστορικού Ναού
19.00 Εσπερινός
20.15 Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, που θα συνοδεύεται από Αραχωβίτες και Αραχωβίτισσες με τοπικές ενδυμασίες
22.15 Χοροί στην πλατεία Παπαϊωάννου

25/4 – ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
07.00 Εωθινό, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες.
07.05 Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
11.00 Αγωνιστικά έθιμα: Aνηφορικός δρόμος νέων, ανδρών και γερόντων στο πεδίο της μάχης του Καραϊσκάκη.
11.30 Το δρώμενο στη βρύση του Αγίου Γεωργίου.
11.45 Τοπικοί χοροί στο προαύλιο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου με Αραχωβίτικες ενδυμασίες.
19.30 Τερματισμός δρόμου 5000μ. στο Λαογραφικό Μουσείο. Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας.

26/4 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
07.30 Εωθινό, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες.
07.35 Όρθρος. Θεία Λειτουργία.11.00 Αγωνιστικά έθιμα: Άλμα απλούν χωρίς φόρα, άλμα απλούν, τριπλούν, σήκωμα πέτρας με τοπική ενδυμασία, άλμα εις ύψος (στο προαύλιο του Ι. Ναού)
18.00 Εσπερινός και Παράκληση Αγίου.
21.00 Παραδοσιακή ορχήστρα δημοτικής μουσικής (πλατεία Παπαϊωάννου).

27/4 – ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
07.00 Εωθινό, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες.
07.05 Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη.
10.45 Αγωνιστικά έθιμα: σφαιροβολία, λιθοβολία με τοπική ενδυμασία, πάλη, διελκυστίνδα, (στο προαύλιο του Ι. Ναού).
15.00 Κοινό τραπέζι – Αραχωβίτικο γλέντι στο προαύλιο του Ιερού Ναού με τοπικές ενδυμασίες. Μετέχουν Αραχωβίτες καθώς και επισκέπτες.
17.30 Τέλος γλεντιού – «Χάλασμα» του Πανηγυριού. Εθνικοί χοροί στο προαύλιο του Ιερού Ναού και στην κεντρική πλατεία.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 27ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ, ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ!

"Ακόμα ένας άνθρωπος βάζει τέλος στη ζωή βυθισμένος στην απελπισία από τα χρέη - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία..."
Όλα έγιναν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας. Ένας 27χρονος άντρας, κάτοικος Νεάπολης, με καταγωγή από χωριό της περιοχής έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του σε υπόγειο διώροφης οικοδομής της πόλης, με κυνηγετική καραμπίνα!
Όλα δείχνουν πως οι λόγοι έχουν να κάνουν με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ να σημειωθεί πως στην ίδια οικοδομή έμενε ο ίδιος με τη σύζυγο και το μικρό παιδί του, καθώς και η οικογένεια του πεθερού του.
Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο αυτόχειρας φαίνεται να έχει αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην τραγική αυτή πράξη...
NewsIt.gr

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ: "ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΚΛΗΡΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΑΝ"!

Για ακόμα μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προκαλεί με τις δηλώσεις του. Ανέφερε ότι “ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα μια σοβαρή οικονομική κρίση.”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Hurriyet, ο Πάγκαλος είπε ακόμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, πως “τους πάντες εκπλήσσει η εντυπωσιακή αλλαγή που συντελείται στην Τουρκία ότι οι Τούρκοι είναι πετυχημένοι και έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και ότι η Τουρκία είναι μια ισχυρή, οικονομικά και πολιτικά χώρα.”
Τονίζοντας ότι έχει πολλούς φίλους στην Τουρκία, σημείωσε ότι “αν και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόβλημα στο να πωλούν και να αγοράζουν εμπορεύματα από τηνΤουρκία, δεν μπόρεσε με κανένα τρόπο να ανοίξει η Θεολογική Σχολή στην Χάλκη και δεν μπόρεσαν να αρχίσουν επίσης τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου.”
“Όταν πήραν οι Έλληνες την Finansbank, οι εθνικιστικοί κύκλοι ενοχλήθηκαν. Όμως αυτή την στιγμή στο εξωτερικό είναι μία από τις πιο πετυχημένες ελληνικές εταιρείες” κατέληξε το παχύδερμο!

ΑΝΤΙ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΤΟΥΡΚΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο Μπεντρί Μπαϊκάμ, γνωστός Τούρκος καλλιτέχνης και δραστήριος αντι-ισλαμιστής, τραυματίστηκε τη Δευτέρα σε επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στην Κωνσταντινούπολη.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που αποχωρούσε από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεδάφιση ενός αμφιλεγόμενου γλυπτού στην πόλη Καρς.
Ο 53χρονος ζωγράφος και multimedia artist μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όταν ένας άγνωστος τον μαχαίρωσε στο στομάχι.
O καλλιτέχνης δέχθηκε την επίθεση, την ώρα που αποχωρούσε από συνάντηση που διοργάνωσαν καλλιτέχνες σε διαμαρτυρία για την κατεδάφιση του «Μνημείου για την ανθρωπότητα» στο Καρς (το βλέπετε στη φωτογραφία), μια πόλη στην ανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία.
Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Μεχμέτ Ακσόι για την προώθηση -κατά δήλωση των εμπνευστών του- της συμφιλίωσης Τουρκίας και Αρμενίας, σε μία προσπάθεια να εξυπηρετηθεί η πάγια τουρκική πολιτική, που ενώ αρνείται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων επιρρίπτει τις ευθύνες για την μη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων στην αρμενική πλευρά.
H πρώην αντιδήμαρχος της πόλης επί της θητείας του οποίου ελήφθη η απόφαση ανέγερσης του γλυπτού αρνείται ότι πρόκειται για μνημείο συμφιλίωσης.
Το γλυπτό έγινε θέμα πολιτικής διαμάχης πρόσφατα όταν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το αποκάλεσε «τερατούργημα», είπε ότι δεν είναι σύμφωνο με τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης, και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο του Καρς να ψηφίσει υπέρ της αφαίρεσης του γλυπτού.
Η κατεδάφιση του γλυπτού ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, παρά τις αντιδράσεις καλλιτεχνών και οργανώσεων, που υποστηρίζουν ότι ο εθνικισμός και θρησκευτικά κίνητρα, και όχι η αισθητική, είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από την απόφαση για την καταστροφή του.

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2011

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΑΜΠΟΥΡ... 

Βοούν τα μέσα ενημέρωσης της τουρκίας σχετικά με δηλώσεις του Ερντογαν που αφορούν την Κωνσταντινούπολη. "Έχω ένα σχέδιο "τρελό" για την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Ερντογάν" κι αυτό αφορά σε πρώτη φάση την διοικητική διαίρεση της Πόλης στο Ευρωπαϊκό τμήμα και το ανατολικό δειυκρινίζεται από πολιτικές πηγές αλλά σήμερα οι εφημερίδες στην τουρκία κάνουν λόγο για τον προπομπό της μεταφοράς της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη από την Άγκυρα που είχε επιλέξει ως πρωτεύουσα ο Κεμάλ. ΜιΑ τέτοια κίνηση από πλευράς τουρκίας, προσανατολίζεται προς τις δεδηλωμένες επιδιώξεις του Νταβούτογλου και των νεοΟθωμανών που επιδιώκουν στο προσεχές μέλλον και την προσάρτηση εδαφών που ήταν μέχρι και τον περασμένο αιώνα υπό Οθωμανική κατοχή. Εννοείται πως στα εδάφη αυτά συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η Βόρειος Ελλάδα, η δυτική Θράκη και ολόκληρη η Μακεδονία. Την ίδια στιγμή όπως αποκαλύπτουμε διαρκώς από τον "Στόχο", οι προπαρασκευάστικες ενέργειες των τούρκων και των εγκάθετων τους στην περιοχή έχουν ήδη ξεκινήσει...

Όλα αυτά τα φωνάζουμε ΠΟΛΛΑ χρόνια από την εφημερίδα σας, αλλά στ΄ αυτιά του καθεστώτος που νοιάζεται μόνο για την εξουσία του, στους προσκυνημένους και τους καλοπερασάκηδες, δεξιούς και αριστερούς, "πατριώτες" ή όχι, όλα αυτά "ηχούσαν", ακραία, περιθωριακά, γραφικά κι ένα σωρό άλλα κοσμητικά επίθετα, συκοφαντικά ή απαξιωτικά. Τώρα που τρώνε τις δηλώσεις στην μάπα από τους ίδιους τούρκους που δηλώνουν θρασύτατα τις προθέσεις τους, πάλι κάνουν τις πάπιες. Θα βρούν όμως αργά ή γρήγορα κι αυτοί τον δρόμο τους, όπως θα τον βρούν και οι συνεράτες τους οι τουρκομόγγολοι για τις στέπες, όπου θα μπορούν να μεταφέρουν την νέα τους πρωτεύουσα με ασφάλεια...

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Από την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 θα αρχίσει η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ιωακειμείου Γηροκομείου.

Τα εγκαίνια αυτής της νέας δομής της Μητροπόλεως, με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011 και ώρα 12 μ.μ.
«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έφερε μια απίστευτη πλημμυρίδα ανθρώπινης δυστυχίας και φτώχειας, που ολοένα και αυξάνει, όταν μας βρίσκει απροετοίμαστους να την αντιμετωπίσουμε» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος, τονίζοντας ταυτόχρονα, πως «υπάρχουν πλέον δίπλα μας, πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι στερούνται και αυτά που μέχρι τώρα θεωρούσαμε απαραίτητα. Οι αδελφοί μας αυτοί, είτε καταφεύγουν στη Μητρόπολη είτε τούς «ανακαλύπτουμε» εμείς, χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας, τουλάχιστον, για την ιατρική τους περίθαλψη. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε τη ίδρυση ενός Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο θα λειτουργεί με εθελοντή τον συμπολίτη μας Παθολόγο Γιατρό κ. Κωνσταντίνο Παπουτσέλη και νοσηλευτές».
Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας στο Κοινωνικό Ιατρείο, δεν θα πραγματοποιούνται συνταγογραφήσεις, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εξέτασης των ασθενών που διαθέτουν βιβλιάριο της Πρόνοιας.
Στους εξετασθέντες ασθενείς, θα παρέχονται – με ευθύνη και διαδικασία που έχει καθοριστεί από την Ιερά Μητρόπολη – αυθημερόν και δωρεάν τα φάρμακά τους, τα οποία παραχωρεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως.
Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της περιοχής υπογραμμίζει, ζητώντας τη βοήθεια και τη συμβολή τους στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου: «Όσοι γνωρίζετε περιπτώσεις συνανθρώπων μας που είναι ασφαλισμένοι στην Πρόνοια, σας παρακαλώ να τους ενημερώσετε για τον συντονισμό της διευκολύνσεως αυτής που τους παρέχεται δωρεάν από την τοπική Εκκλησία μας. Με την ευκαιρία της ενάρξεως λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου μας, σας παρακαλώ όλους σας, να μην πετάτε όσα φάρμακα περισσεύουν στα σπίτια σας και δεν σας χρειάζονται πλέον. Χρειαζόμαστε φάρμακα και οποιοδήποτε άλλο ιατρικό εξοπλισμό. Μην τα πετάτε! Να μας τα φέρνετε, στα Γραφεία της Μητροπόλεως, προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα υποτυπώδες κοινωνικό φαρμακείο για απόρους».
Και καταλήγει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κάνοντας έκκληση για την αντιμετπωπιση της γενικότερης κρίσης στην κοινωνία : «Αγαπητοί μου, σας ζητώ να μείνουμε αλληλέγγυοι ώστε να μην κλονιστεί ανεπανόρθωτα η αξιοπρέπεια και η πνευματικότητά μας. Να «σταθούμε» ο ένας στον άλλο για να ξεπεράσουμε την κρίση, όσο κι αν διαρκέσει» .
Το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί, ενώ το ωράριο θα διαμορφωθεί στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στη Μέστη Έβρου (Εθνική Οδός), συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί (22 και 23 ετών), για εισαγωγή – μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι διεθνής εγκληματική ομάδα διακινεί ναρκωτικά από την Τουρκία, στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες Βαλκανικές χώρες, Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνεργαζόμενοι με Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, διενήργησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος, με συνοδηγό τον 23χρονο, όπου και βρέθηκαν, με τη βοήθεια Αστυνομικών σκύλων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, επιμελώς κρυμμένες κάτω από τη μοκέτα του καθίσματος του συνοδηγού, πέντε (5) νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες 2.586 γραμμάρια ηρωίνης. Σε ειδική κρύπτη κάτω από το χειρόφρενο, βρέθηκε επίσης μία (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 0,6 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν 2.586 γραμμάρια ηρωίνης, 0,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, 5.500 Λεκ Αλβανίας, 150 δηνάρια Σκοπίων, ως προερχόμενα από αγοραπωλησία ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.
Τα λοιπά μέλη της εγκληματικής ομάδας, που δρουν σε Τουρκία, Ελλάδα και Αλβανία, αναζητούνται.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΜΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!

Με το θέμα είχε ασχοληθεί ο "Στόχος" στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 (αρ.φ. 461) στο οποίο γράφαμε:
"Δεν υπολογίζει τίποτε το τουρκικό προξενείο που πραγματικά λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει μέσα στην ελλαδική επικράτεια και ειδικά στην Θράκη ΜΑΣ, επιχειρώντας με κάθε τρόπο και μέσο να πραγματοποιήσει το διαχρονικό όνειρο της Άγκυρας, που δεν είναι άλλο απο την αυτονόμηση της ακριτικής περιοχής ΜΑΣ... Ξεφτίλισαν και πάλι τις Ελληνικές Αρχές οι γνωστοί πράκτορες αφού, χωρίς να ζητήσουν άδεια απο πουθενά, προέβησαν σε παράνομο έρανο για να μαζευτούν χιλιάδες ευρώ, βοήθεια για τους ακραίους, φανατικούς ισλαμιστές- φονταμενταλιστές τρομοκράτες του Πακιστάν, που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους απο τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή τους. Από τον "Στόχο" είχαμε επισημάνει το θέμα και την προδιάθεση που είχαν οι μογγολότουρκοι, προκειμένου να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο με τους Πακιστανούς (που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες εν Ελλάδι, λαθρομετανάστες!), αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε! Το ποσό που μαζεύτηκε δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, το αντίθετο. Ανήλθε στο απίστευτο ποσό, 340.463.40 ευρώ! Ο λογαριασμός φυσικά ανοίχτηκε στην τουρκική τράπεζα ZIRAAT BANKASI της Κομοτηνής. Η επιταγή, που έφερε την σφραγίδα της τουρκικής αγροτικής τράπεζας παραδόθηκε απο τους ψευτομουφτήδες στο νέο Δράμαλη Σάρνιτς, αφού απουσία και ανυπαρξία των ελληνικών Αρχών... αυτοδιορίστηκε και "έπαρχος" της περιοχής, με καθήκοντα ψευτοηγέτη..."
Αυτά γράφαμε και σήμερα έρχεται μια ευχάριστη είδηση, καθώς στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κατέθεσαν οι ψευτομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε. Την καταγγελία κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο Κομοτηναίος Κωνσταντίνος Δώδος.
Οι ψευτομουφτήδες κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής αλλά και για παράνομη ροή χρήματος στο εξωτερικό. Κατηγορούνται για παράνομη δράση αλλά και για συγκέντρωση χρημάτων, μέσω εράνου, τα οποία παρανόμως έστειλαν ως ανθρωπιστική βοήθεια στο Πακιστάν. Άρχισαν οι προανακρίσεις την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!

Την οργή των πολιτών, προκάλεσε η παρουσία πολιτικών στους εορτασμούς της Εξόδου του Μεσολογγίου, με έναν ακόμα κρίκο να προστίθεται στην αλυσίδα των αποδοκιμασιών.
Στο Μεσολόγγι βρέθηκαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θ. Μωραϊτης και οι βουλευτές, Α. Μακρυπίδης και Κ. Καραγκούνης, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους παρευρισκόμενους
Όπως δείχνει και το βίντεο του ΟnΑirΝews, οι πολίτες φώναξαν "είστε κλέφτες" και "άθλια υποκείμενα είστε ανεπιθύμητοι στην πόλη μας".
Η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς απειλήθηκε σύρραξη, ωστόσο το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.Γιούχαραν πολιτικούς στο Μεσολόγγι by fotnak

http://news247.gr/ellada/politiki/anepithymhtoi_sto_mesologgi.838110.html

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το βράδυ της παρελθούσης Κυριακής των Βαΐων, δεκάδες εθνικιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ και διαδήλωσαν έξω από το ξενοδοχείο IMPERIAL στην Λάρισα εναντίον των ανθελλήνων και αντιχρίστων αυτο-αποκαλούμενων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», που επέλεξαν αυτήν την Εορτή, παραμονές της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, για να πραγματοποιήσουν πανθεσσαλική συγκέντρωση των μελών τους για τον «θάνατο του Ιησού» (sic), λησμονώντας ότι ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο Αρχηγός της Πίστεώς μας, δεν θανατώθηκε απλώς, αλλ’ οδηγήθηκε στο Πάθος και απέθανε παραδίδοντας το πνεύμα Του οικεία βουλήσει, ανέστη δε «τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ».
Τα θλιβερά ενεργούμενα του σιωνισμού, είχαν ξεκινήσει την συγκέντρωση των μελών της εταιρείας τους (της Φυλλαδικής Εταιρείας Σκοπιά του Μπρούκλυν των Η.Π.Α., όπως πρωτο-ονόμασαν την βιομηχανία διαστρεβλώσεως του Χριστιανισμού και διεθνιστικής προπαγάνδας οι ιδρυτές των Χιλιαστών Ρώσσελ και Ράδερφορντ το 1870 και 1917, αντιστοίχως) από τις 9 περίπου το βράδυ. Οι Εθνικιστές, παρέμειναν έξω από το ξενοδοχείο επί δύο ώρες υπό συνεχή βροχή και φώναξαν συνθήματα, όπως «Ελλάς-Ορθοδοξία, η πιο τρανή αξία», «Έξω οι Ιεχωβάδες απ’ την Ελλάδα» και «Ένας είναι ο εχθρός, ο διεθνής σιωνισμός». Παράλληλα, έκαψαν, συμβολικά, αντίτυπα των χιλιαστικών περιοδικών Σκοπιά και Ξύπνα, που διανέμονται δωρεάν κατά χιλιάδες στην Πατρίδα μας, σε μία προσπάθεια των αιρετικών και αρνησιπάτριδων Χιλιαστών να πιάσουν στα δίχτυα τους ανίδεους συμπατριώτες μας με το μνημείο ασυναρτησιών και παραποιήσεων που παρουσιάζουν ως Αγία Γραφή, την λεγόμενη «Μετάφραση του Νέου Κόσμου» και με τα αλλοπρόσαλλα κηρύγματά τους κατά του Σταυρού, του Έθνους, της Σημαίας, της στρατεύσεως και της… αιμοδοσίας.
Αλγεινή εντύπωση προξένησε η ενισχυμένη παρουσία ανδρών της «Ελληνικής Αστυνομίας», οίτινες παρατάχθηκαν μπροστά στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, πιστοί στην «παράδοση» που εγκαινίασαν οι κυβερνήσεις-ανδρείκελα της Νέας Τάξεως, να προστατεύουν όποιον δήποτε μισέλληνα, εχθρό των Ελλήνων, αλλά ν’ αδιαφορούν για τους Έλληνες. Δεν μας εξέπληξε αυτή η στάση, ούτε βέβαια και η έλλειψη φιλοτίμου των ασυνείδητων, δήθεν «αντιρρησιών συνειδήσεως» Ιεχωβάδων, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν φέρουν όπλα και δεν δεσμεύονται να είναι πιστοί σε κανένα κράτος, αλλ’ ευχαρίστως δέχθηκαν την κρατική αστυνομική προστασία, αντί να πληρώσουν μία εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας (security) για να τους φυλάει.
Όλως απογοητευτική και η ουσιαστική απουσία του Μητροπολίτου Λαρίσης Ιγνατίου, ο οποίος εξέδωσε απλώς, δίκην αγγαρείας, μία χλιαρή ανακοίνωση, αντί να τεθεί επί κεφαλής σε συναγερμό των Πιστών κατά των προβατόσχημων λύκων.
Εύσημα είναι δίκαιο ν’ αποδοθούν για το αγωνιστικό τους φρόνημα, όχι μόνον στα μέλη και τους φίλους του Π.Ε.Σ. αλλά και στην Ενορία Αγίων Αποστόλων του Πατρίου Ημερολογίου Λαρίσης, οι οποίοι, με προεξάρχοντα τον πατέρα Απόστολο και τις μοναχές, αγνόησαν το κρύο και την βροχή δίνοντας δυναμικό «παρών» πλάι στους Εθνικιστές. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και το Κοντάκιο «Τῇ Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ», που εψάλησαν από τους διαδηλωτές με τα νώτα στραμμένα προς τους αντιθέους, ανθέλληνες Χιλιαστές, καθώς οι τελευταίοι αποχωρούσαν με τα πολυτελή, μεγάλου κυβισμού οχήματά τους.

Χάμος Aστέριος

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Αίσιο τέλος φαίνεται να είχε η συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου και τον Δημάρχο Λυρεωτικής κ. Λεβαντή, οι οποίοι συμφώνησαν στην απομάκρυνση των Δυνάμεων Καταστολής από την ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, μια κίνηση που θα οδηγήσει στην εκτόνωση μετά από πάρα πολύ καιρό μεταξύ κατοίκων και κρατικών φορέων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου του Μητροπολίτη Νικολάου, ο οποίος  σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αναζητούσε την εξεύρεση συμβιβαστικής και δίκαιας λύσης για την επίλυση του προβλήματος στην περιοχή.
Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη πρόκειται να συναντηθεί με φορείς της περιοχής την Μ. Πέμπτη σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των διαφορών, αλλά και της βίας που επέβαλλε η κυβέρνηση στους κατοίκους της Κερατέας, καθώς και την περαιτέρω διαβούλευση για τα έργα της χωματερής.

ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Το ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί Προδότη της Πατρίδος τον Θρυλικό Γεώργιο Γρίβα - Διγενή επιβεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δάλι της Λευκωσίας, σε ΕλληνοΤουρκική Εκδήλωση Φιλίας, στην οποία παρέστησαν τόσον ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, όσον και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού) Άντρος Κυπριανού. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο «Καταστρόφιας» άρχισε να μιξοκλαίει σαν παλιόγρια και να λέει ότι οι κακοί Εθνικιστές σχεδιάζουν την εξόντωσή του. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο «το δεξί του χέρι» ο Άντρος Κυπριανού και είπε επί λέξει τα εξής φρικτά, ενώ η «σιγανοπαπαδιά» ο Χριστόφιας χαμογελούσε πανευτυχής: «Οι πιο ακραίες οργανώσεις αυτοαποκαλούνται εθνικιστικές και αποκαλούν Προδότες όσους αγωνίζονται για την σωτηρία της Κύπρου. Ας το εμπεδώσουν: Μία προδοσία έγινε, που προσέφερε την Κύπρο ως αμνό επί σφαγή στην Τουρκία και δεν την διέπραξε ούτε ο Δημήτρης Χριστόφιας, ούτε το ΑΚΕΛ. Την σχεδιάσαν και την εκτέλεσαν το ΝΑΤΟ, η Ελλαδική Χούντα, η ΕΟΚΑ Β΄ και ο Γρίβας. Ο Γρίβας τον οποίον εξακολουθούν η Δεξιά και η Ακροδεξιά να δαφνοστεφανώνουν κάθε τόσο ως Ήρωα»!.. Την ώρα που τα έλεγε αυτά ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ (εμείς τα είδαμε από το Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ), η Κομμουνιστική Νεολαία του ΑΚΕΛ φώναζε ρυθμικά το σύνθημα: «ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ – ΓΡΙΒΑΣ: ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΟΙ»!

…Η ξεφτίλα συνεχίστηκε αμέσως μετά, με τον Δημητράκη τον Χριστόφια και τον Άντρο Κυπριανού να καταθέτουν δακρυσμένοι στεφάνι στον τάφο του ιστορικού ηγέτη του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου και να του υπόσχονται πως θα συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα για μία Αριστερή Κύπρο!... Θυμίζω πως ο Εζεκίας Παπαϊωάννου υπήρξε σφόδρα Σταλινικός, μαριονέτα του Νίκου Ζαχαριάδη, και κατά την διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνος 1955-59, πρόδιδε στους Άγγλους τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ για να οδηγηθούν στην κρεμάλα…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"

ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΚ ΗΒ: ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!

Σε παρωδία εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρία της ΕΦΕΚ ΗΒ (13/04/2011), ατιμάζοντας τον ενδοξότερο αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού: τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Η ΕΦΕΚ ΗΒ, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν κατόρθωσε να τιμήσει τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του νησιού μας. Σε μια ανίερη συμπαιγνία της Προοδευτικής και της Αναγέννησης, αλλά και με την ανοχή της Πρωτοπορίας, η οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να παρευρεθεί στην συνεδρία, τα προτεινόμενα για έκδοση δελτία τύπου του ΜΕΤΩΠΟΥ για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και την επέτειο της 1ης Απριλίου, απορρίφθηκαν.

Από τη μία, η φοιτητική παράταξη του Άντρου Κυπριανού, Προοδευτική, απέδειξε τον ανθελληνικό της χαρακτήρα, απορρίπτοντας χωρίς συζήτηση την ανακοίνωση για την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και προτείνοντας τροποποιήσεις στα άλλα δύο δελτία τύπου με τρόπο ώστε να μην υπάρχουν πουθενά αναφορές στο έθνος, την Ελλάδα και στο στόχο του αγώνα της ΕΟΚΑ, την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Οι υποδείξεις του κυβερνητικού παραρτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστούν αισχρή παραχάραξη της ιστορίας του ομορφότερου και αγνότερου αγώνα που έδωσε ο Ελληνισμός της Κύπρου. Είναι ηλίου φαεινότερο πως γίνεται μια προσπάθεια απενοχοποίησης του ΑΚΕΛ που δεν έλαβε μέρος στον αντιμπεριαλιστικό αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους αποικιοκράτες.

Με λύπη και αγανάκτηση παρατηρούμε πως η εμπάθεια του ΑΚΕΛ και των οδοστρωτήρων του έναντι του αγώνα της ΕΟΚΑ, βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις τάξεις του εταίρου τους στην κυβέρνηση ΔΗΚΟ. Η φοιτητική παράταξη του Μάριου Καρογιάν, Αναγέννηση, απέρριψε επίσης το προτεινόμενο δελτίο τύπου από το Κίνημά μας για την 1η Απριλίου, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί από το δελτίο τύπου για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, η αναφορά πως ο μεγαλύτερος ήρωας που έβγαλε η Κύπρος μέσα από τους αιώνες «δεν έψαξε συμβιβαστικές λύσεις και οδυνηρούς συμβιβασμούς», με την δικαιολογία πως η εν λόγω φράση έχει στόχο και θίγει την πολιτική ηγεσία του τόπου. Φαίνεται ξεκάθαρα, πλέον, ότι η Αναγέννηση λειτουργεί σαν φερέφωνο του ΑΚΕΛ και της Προοδευτικής, συμβαδίζοντας έτσι πλήρως με τις τακτικές και τις πολιτικές του Μάριου Κάρογιαν, ενώ μέχρι πρότινος έσκιζε τα ιμάτια της για τις παρακαταθήκες που της αφήνει ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτό είναι το αντίτιμο που πληρώνει κάποιος, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις όσο αφορά το μέλλον του τόπου μας.

Τέλος, η φοιτητική παράταξη του Νίκου Αναστασιάδη, Πρωτοπορία, με την ανοχή της και την απουσία της από την συνεδρία της ΕΦΕΚ ΗΒ, συναίνεσε στο καλοστημένο ανθελληνικό παιχνίδι των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην συγκυβέρνηση. Δεν κατόρθωσε να έχει ούτε ένα αντιπρόσωπο σε μια από τις πιο σημαντικές συνεδρίες, που είχε σαν θέματα αυτές τις επετειακές ανακοινώσεις, αλλά και τον καταρτισμό της ΕΦΕΚ, ο οποίος πήρε και πάλι αναβολή λόγω της απουσίας της. Η στάση της, όμως, δεν μας ξενίζει από τη στιγμή που δεν είχαν αντιδράσει ούτε στην περιβόητη δήλωση του πολιτικού τους ποιμένα Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ύβρισε την ΕΟΚΑ και της φόρτωσε την ευθύνη για τα πογκρόμ των Τούρκων κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 ['Ελευθεροτυπία' 14/02/2005]. Είναι γνωστό, πλέον, πως η δράση της εν λόγω κομματικής φοιτητικής παράταξης ξεκινά λίγες εβδομάδες πριν τις φοιτητικές εκλογές και τελειώνει με το πέρας τους. Θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η στάση της συνιστά κοροϊδία του φοιτητικού κινήματος, και ιδιαίτερα των φοιτητών που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Ο λόγος ύπαρξης της, περιορίζεται καθαρά στη συγκέντρωση ψήφων για το κόμμα του φιλοδιζωνικού Νίκου Αναστασιάδη, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Η μη παρουσία της στην συνεδρία της ΕΦΕΚ αυτοαναιρεί τις ψευδείς αναφορές σε πρόσφατη ανακοίνωση της σε βάρος του Κινήματός μας περί υπεροψίας. Ο σεβασμός που έχει αποκτήσει το ΜΕΤΩΠΟ ανάμεσα στο φοιτητικό κίνημα, οφείλεται στην ισχυρή παρουσία του στα φοιτητικά δρώμενα και στον έντονο ορθολογιστικό και πολιτικό του προσανατολισμό, σε αντίθεση με την φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ, η οποία προτιμά τους διαγωνισμούς χαρτοπαίγνιων, παρά τον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει την στάση των τριών κομματικών παρατάξεων και καλεί το φοιτητικό κίνημα να συμπορευτεί μαζί του, με σκοπό την εθνική επιβίωση του λαού μας. Οι ανθελληνικές προκλήσεις των κομματικών φερέφωνων δεν είναι δυνατόν να πλήξουν το ηθικό του κυπριακού Ελληνισμού. Η γη αυτή μετρά χιλιετίες ελληνικής ιστορίας και τίποτα δεν είναι ικανό να την αμφισβητήσει. Η πρόσφατη συνεδρία-παρωδία της ΕΦΕΚ ΗΒ έχει αποδείξει με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πως η ανάγκη για την ύπαρξη και ενδυνάμωση του μόνου αυτόνομου, υπερκομματικού και αντιομοσπονδιακού κινήματος που δρα με γνώμονα το συμφέρον του έθνους και της πατρίδας ήταν εκ των ουκ άνευ. Το ΜΕΤΩΠΟ ξέρει και μπορεί να τιμά τον ενδοξότερο αγώνα του Ελληνισμού της Κύπρου και των παλικαριών που ανέδειξε και δεν πρόκειται να ανεχθεί την αλλοίωση της ιστορίας του '55-'59, που έχει σαν στόχο την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων των φοιτητικών παρατάξεων.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Η ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Το άρθρο μας το έστειλε αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα Ασφαλείας,για να μάθει ο κόσμος ποια είναι η αλήθεια και γιατί έχει φτάσει σε αυτό το χάλι η Ελληνική Αστυνομία...

Γεια σας. Υπηρετώ σε τμήμα ασφαλείας και θέλω να μάθει ο κόσμος δύο πραγματάκια.Θα μιλήσω μόνο για την απαξίωση της ασφάλειας σαν υπηρεσία από τους διοικούντες που πιστεύω είναι εκ του πονηρού. Λοιπόν. Πέρυσι την άνοιξη ενισχύθηκαν τα τμήματα ασφαλείας σε προσωπικό με διαταγή για την συγκρότηση ομάδων ασφαλείας για την αντιμετώπιση εγκλημάτων. Όλοι τότε εκπλαγήκαμε και από την πρωτοφανή....
ενίσχυση του προσωπικού όσο και από την ομολογουμένως αποδοτική διαταγή σχετικά με τις ομάδες ασφαλείας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως όλοι αντιληφθήκαμε που αποσκοπούσε αυτή η κίνηση.Και εξηγώ. Όλα τα τμήματα ασφαλείας αυτή τη στιγμή υποφέρουν από ανθρώπινο δυναμικό.

Όχι όμως γιατί δεν έχουν προσωπικό αλλά γιατί με συγκεκριμένες διαταγές οι εν λόγω αστυνομικοί διατίθενται σε: φύλαξη σπιτιών πολιτικών, φύλαξη υπουργείων, φύλαξη γραφείων κομμάτων, φύλαξη γραφείων πολιτικών, φύλαξη στόχων (από αθλητικούς παράγοντες μέχρι δημοσιογράφους και επιχειρηματίες) και φυσικά για μεταγωγές κάθε είδους (στα δικαστήρια, στα νοσοκομεία,στις φυλακές.).

Μην μπερδεύεστε με την υπηρεσία ασφαλείας επισήμων γιατί τα τμήματα ασφαλείας φυλάνε όλους τους παραπάνω στόχους χωρίς οι αστυνομικοί να το θέλουν απλά με γραπτές εντολές τις διεύθυνσης ασφαλείας και χωρίς επιδόματα κτλ. Το λέω για να μην νομίζει ο κόσμος ότι οι αστυνομικοί τις ασφάλειας επιλέγουν τους συγκεκριμένους στόχους για να "λουφάξουν". Όχι .Οι υπηρεσίες τους διατάσσουν και οι αστυνομικοί εκτελούν.Αποτέλεσμα αυτών είναι τα τμήματα ασφαλείας να μην διαθέτουν περιπολίες στις περιοχές αστυνόμευσης τους και φυσικά η διάλυση των ομάδων ασφαλείας.

Και το ωραίο είναι ότι η Διεύθυνση ακόμη στέλνει έγγραφα στα τμήματα ενημερώνοντας τα ότι δεν έχουν απόδοση όσον αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο δικό μου τμήμα οι μισοί αστυνομικοί περίπου είναι διατεθειμένοι σε φύλαξη στόχων εκτός τις περιοχής αστυνόμευσης.
Επίσης τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην υπηρεσία μου για επισκευή και συντήρηση των οχημάτων.Τα σέρβις, οι επισκευές και τα λάστιχα των μοτοσυκλετών και των οχημάτων του τμήματος μου τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται από το προσωπικό , από δωρεές πολιτών τις περιοχής από τους οποίους "ζητιανεύουμε" και από προσωπικές μας γνωριμίες με συνεργεία και βενζινάδικα.

Το ίδιο συμβαίνει αλλά σε κάπως μικρότερο χάλι στον εξοπλισμό των γραφείων μας(χαρτί ,μελάνες,εξοπλισμό).Δε θα πω άλλα αν και έχω πάαααρα πολλά.
Τη Διεύθυνση την απασχολούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα όπως η αντιμετώπιση της επαιτείας, τα περίπτερα που πουλούν δυναμιτάκια και το να μην πάρει άδεια το προσωπικό αυτές τις μέρες του Πάσχα.
Ήρθε και σχετική διαταγή για αυτά δε κάνω πλάκα.

Τα λέω όλα αυτά και μιλάω για απαξίωση της ασφάλειας γιατί έχει σημασία. Το βαθύ έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται από το περιπολικό ή από τη ΔΙΑΣ οι οποίοι περιπολούν σε μία περιοχή. Αν με πιάνετε.
ΑΝΤΙΟΣ.
Αν θέλετε δημοσιεύστε το για να δει ο κόσμος σε τι χάλι μας έχουν καταντήσει.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_1843.html