Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Στα χέρια της Αστυνομίας της Κύπρου παραμένουν εως και αυτή την ώρα 4 Εθνικιστές του ΕΛΑΜ μετά από επεισόδια σε βάρους τους από την ίδια την Αστυνομία εχθές στα φυλακισμένα μνήματα. Αυτή την άρα στην Κύπρο στα γραφεία του ΕΛΑΜ στην Λευκωσία πραγματοποιείτε ανοιχτή συγκέντρωση  διαμαρτυρίας για τα χθεσινά γεγονότα...

Όλα άρχισαν όταν χθές μέλη του ΕΛΑΜ προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα φυλακισμένα μνήματα προκειμένου λόγο της επετείου της; 1ης Απριλίου να αποτίσουν φόρο τιμής. Η Αστυμία για αδιανόητους λόγους εμπόδισε την προσέλευση ΜΟΝΟ των μελών του ΕΛΑΜ ακόμη και μετά την αναχώρηση κάποιων επισήμων. Στην παρεμπόδιση αυτή αντέδρασε ο συναγωνιστής του Γρηγόρη Αυξεντίου, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον σταυραετό του Μαχαιρά, ο Αυγουστής Ευσταθίου, ο οποίς προσπάθησε ειρηνικά να απεμπλέξει την κατάσταση. όμως η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν να επιυεθεί εναντίον του ήρωα με αποτέλεσμα να προκληθεί άμεση αντίδραση από όλους τους παρευρισκομένους,

Στην ανακοίνωση του για το θέμα το ΕΛΑΜ επισημαίνει... "Θεωρούμε πως η στάση της αστυνομίας, ήταν απαράδεκτη, καθώς απαγόρευσαν την είσοδο των μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στην εκδήλωση, ενώ μετά επιτέθηκαν και χτύπησαν τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ. Αυγουστή Ευσταθίου και άλλα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) Κράτος που κτυπά τον κ.Αυγουστή Ευσταθίου, κράτος που για πρώτη φορά από τον καιρό ιδρύσεως του ακυρώνει την παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος στο καθιερωμένο προσκλητήριο Νεκρών στη Λεμεσό, μόνο τον Αγώνα της ΕΟΚΑ δεν τιμά."

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ... http://sigmalive.com/news/local/369712

ΟΙ ΔΡΑΣΙΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ... "ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ"!


Μαζί τους και οι ''Ανενταχτοι Πατριώτες'' τραγούδησαν και βρoντοφώναξαν: «Γρίβα κοιμήσου, ξεκουράσου, η Ένωση θα γίνει την θέλουν τα παιδιά σου »
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Παιανίας για να ακούσει τις διαλέξεις από τους προσκεκλημένους ομιλητές.Έγινε αναφορά στην προπαρασκευή του αγώνα και τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει ο Αρχηγός κατά την κάθοδο του στην Κύπρο, ώστε να προετοιμάσει τον ανταρτοπόλεμο που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η επιγραμματική απόδοση ολόκληρου του έπους της ΕΟΚΑ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική με έμφαση κυρίως στους αφανείς ήρωες όπως ο Δημητράκης Δημητριάδης που ήταν μόλις επτά ετών και την αντίδραση των γονέων όταν μάθαιναν την αυτοθυσία των ηρώων : ''Χαλάλιν της πατρίδας χίλιες φορές ο γιός μου’’.

Οι ομιλίες αυτή τη φορά δεν έκλεισαν με τον εθνικό ύμνο όπως συνηθίζεται αλλά ακολούθησε λαμπαδηφορία. Ας μην ξεχνάμε πως επί ΕΟΚΑ εκτός από τους αντάρτες στα βουνά , πλήθος κόσμου κατέβαινε σε συλλαλητήρια δίνοντας έτσι την δική του συνδρομή στον αγώνα αλλά και υποστήριξη στους αντάρτες, δηλώνοντας ότι διεκδικούσαν τα δίκαια ολόκληρου του Ελληνικού Κυπριακού λαού και δεν αποτελούσαν «τρομοκράτες» όπως τους χαρακτήριζαν οι κατακτητές και οι συνοδοιπόροι τους κουμουνιστές, με σκοπό να πλήξουν τον αγνό αυτό αγώνα για Λευτεριά, Αυτοδιάθεση, Ένωση.

Παρά την ελαφριά βροχή που υπήρχε,ουδείς εγκατέλειψε την λαμπαδηφορία, που υπό την ιαχή συνθημάτων όπως «ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ, ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ », «Την 1η Απριλίου γράψαμε ιστορία, ΟΧΙ ΟΧΙ στην Ομοσπονδία », «Γρίβα κοιμήσου,ξεκουράσου,η Ένωση θα γίνει την θέλουν τα παιδιά σου » κ.α. κατέληξε στον λόφο του Φιλοπάππου στο Θησείο. Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που χειροκροτούσε στη θέα της λαμπαδηφορίας και ζητούσε να ενημερωθεί για τον σκοπό της. Εκεί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ώρα 00:15 1η Απριλίου, οι Δρασίτες τραγουδήσαμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του φορέα.

Όλοι αυτοί οι Αγωνιστές της Λευτεριάς, ας αφυπνίζουν από τον πνευματικό λήθαργο και την πνευματική οκνηρία, όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να συναινέσουν σε ενδοτικές λύσεις και να συνεχίσουν να αποπνέουν αγωνιστική διάθεση, προσήλωση στ' ανώτερα ιδανικά και ετοιμότητα για θυσία, όσους παραμείναμε πιστοί συνεχιστές.

ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ / ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.

Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΟΙ "ΒΟΜΒΕΣ" ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ....

"Ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις". Σαν το χρησμό της Πυθίας οι πρωϊνές φράσεις του Σαμαρά. όπως θέλει τις διαβάζει κανείς αλλά για του λόγου το αληθές καταγραμμένες είναι. Ο Σαμαράς είπε επί λέξη του στην αντιπαράθεση με τον ΓΑΠ. "Είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό... Εγώ σε εσάς βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό, έχεται χάσει την επαφή με την πραγματικότητα...". Εμείς που σωστά θεωρούμε ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όπως την είχε χαμένη και ο σημερινός πριν καν γίνει πρωθυπουργός, ορθά πιθανολογήσαμε ότι γιαυτό ακριβώς μιλούσε ο Σαμαράς. Για την κοινή απώλεια της πραγματικότητας.

Όμως από το περιβάλλον του Σαμαρά και Νεοδημοκρατικούς κύκλους και... σβούρες, διατείνονται πως ο Σαμαράς εννοούσε πως βλέπει τον ΓΑΠ ήδη ως πρώην πρωθυπουργό που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι που θα βάλεις το κόμμα. Ή που θα σε βάλει το κόμμα! Αρκετή πλάκα πάντως έχουν τα διάφορα αυλικά ή φιλοαυλικά (γενικώς...) επικοινωνιακά μέσα που... ΕΞΟΡΚΙΖΟΥΝ το κακό, ξιφουλκόντας υπέρ του επίσημου ενδεχομένου περι της αναφοράς Σαμαρά... καταστόντας τον με την συμπεριφορά τους όμηρο...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

www.stoxos.gr 

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ"¨ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΓΥΡΩ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΛΕ ΛΑΜΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΦΑ ΒΟΥΗΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

ΤΟ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΪ, ΕΧΕΙ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ 150, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΠΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ. ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΣΙΝΟΥΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΔΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ... Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ... ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΞΕΚΙΝΑ!

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΑΝΤΡΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ. ΣΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΑΡΝΑΚΑ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ, ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ... ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1955... ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ...

ΒΟΜΒΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΜΑΝΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ. ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΜΛΗΣ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.


Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "ΑΝΑΛΑΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ"

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ,  Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΑΞΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΟΙ ΛΑΜΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ,ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ ΧΑΡΑΞΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ  ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

 

1821: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συνολικά 143 αρχιερείς σε γενικό σύνολο 195-200, δηλαδή 72 τοις εκατό των ορθόδοξων αρχιερέων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έλαβε μέρος στην Επανάσταση ή διώχθηκε εξαιτίας της.


Ο Σαλώνων Ησαϊας
 Φέτος ο εορτασμός της Εθνεγερσίας του 1821 ήταν περισσότερο επίκαιρος από ποτέ, όχι γιατί οι επαναστάτες πολέμησαν για δημοκρατία, πολυπολιτισμικότητα, ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, Δ.Ν.Τ, τράπεζες κ.λ.π., αλλά επειδή το ιδανικό της επανάστασης, η ελευθερία, δεν ήρθε ουσιαστικά ποτέ για το έθνος και έτσι το έργο της επαναστάσεως δεν ολοκληρώθηκε. Άλλωστε ούτε οι δυνάστες έφυγαν από την Ελλάδα, αλλά ούτε και η υπόλοιπη Ελληνική Γη (Β. Ήπειρος, Μοναστήρι, Αν. Ρωμυλία, Αν. Θράκη, Πόντος, Ιωνία, Κύπρος) έχει απελευθερωθεί από τους Μογγόλους και υπηρέτες των κατακτητές. Αυτή την περίοδο οι προσπάθειες ανθελληνικών κύκλων της ελληνοτουρκικής φιλίας και της “στρογγυλοποίησης” της ιστορίας προσπαθούν μέσω τηλεοπτικών εκπομπών και φυσικά μέσω των διδακτικών βιβλίων να χτυπήσουν την Επανάσταση του ’21 αλλά και φορείς της όπως η Εκκλησία. Σ’ αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με κάποιες απ’ τις συκοφαντίες ενάντια στην εκκλησία, την οποία οι εν λόγω κύκλοι προσπαθούν να την χτυπήσουν.

Η κύρια συκοφαντία τους είναι ότι η εκκλησία δεν βοήθησε την επανάσταση και ότι την αφόρισε. Θα ασχοληθούμε λοιπόν με τον αφορισμό του Υψηλάντη και αν τελικά ο αφορισμός ήταν όντως αφορισμός.

1ον) Ο κανονικός και γνήσιος αφορισμός που επιβάλλεται από την Εκκλησία αναφέρεται κυρίως σε αιρετικούς που διαδίδουν αιρετικές απόψεις, προϋποθέτουν κλήτευση σε Σύνοδο, στην οποία οι Συνοδικοί ενεργούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Επίσης για να είναι ο αφορισμός “ενεργεία” και “τελεστός” θα πρέπει το κείμενό του “να είναι οπωσδήποτε διατυπωμένο σε έγκλιση οριστική, απλή και όχι δυνητική ή ευχετική, χρόνο δε ενεστώτα παροντικό ή άχρονο και όχι αποπειρατικό, και σε β’ πρόσωπο”.

Το “αφοριστικό” κείμενο για τον Υψηλάντη δεν είχε όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Εκτός του ότι δεν υπάρχει αιρετική διδασκαλία ούτε κλήτευση σε Σύνοδο, ούτε βέβαια οι υπογράψαντες ήταν ελεύθεροι, συγχρόνως το πρώτο κείμενο του “αφορισμού” είναι διατυπωμένο σε έγκλιση ευχετική ευκτική (“αφωρισμένοι υπάρχειεν”), στο δε δεύτερο “αφοριστικό” κείμενο, από τους 12 ρηματικούς τύπους οι 8 είναι σε έγκλιση ευχετική ευκτική, οι 3 σε έγκλιση προστακτική και μόνο 1 σε έγκλιση οριστική, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι διατυπωμένο σε δεύτερο πρόσωπο ενικού ή πληθυντικού αριθμού.

2ον) Ο “αφορισμός” δεν ήταν αποτέλεσμα της βουλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’, ούτε καν των Συνοδικών Αρχιερέων, αλλά ήταν απόφαση μιας μεγάλης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως, που αποτελείτο από 72 εγκρίτους Ρωμιούς της Πόλης, εκ των οποίων οι 49 ήταν λαϊκοί και οι 23 Κληρικοί- Αρχιερείς. Στην Κληρικολαϊκή αυτή σύναξη αποφασίστηκε οι μεν λαϊκοί να υποβάλλουν αναφορά αποκηρύξεως της επαναστάσεως και δήλωση υποταγής, οι δε Κληρικοί να συνθέσουν την πράξη του αφορισμού που τους ζητήθηκε από την Υψηλή Πύλη, και αυτό, βέβαια, για να καθησυχάσουν τους Τούρκους, επειδή οι συνθήκες ήταν τραγικές. Στους 49 λαϊκούς που ήταν παρόντες συμμετείχαν ο πρώην ηγεμόνας της Βλαχίας, ο μεγάλος διερμηνέας της Πύλης, ο διερμηνέας του στόλου, όλοι οι έγκριτοι “πολιτικοί”, δηλαδή “επίτροποι του κοινού”, οι Έλληνες μεγαλέμποροι της Πόλεως, οι αρχιτεχνίτες, οι προϊστάμενοι των συντεχνιών κλπ. Και στους 23 Κληρικούς συγκαταλέγονται 2 Πατριάρχες και 21 Αρχιερείς.

3ον) Η Πατριαρχική Σύνοδος ανέλαβε το χρέος να συντάξει ένα “αφοριστικό” κείμενο με τρόπο όμως που να μην προκαλέσει κακό στο Έθνος. Αυτό επιτεύχθηκε με πολλούς τρόπους. Κατ’ αρχάς κωλυσιεργούσαν οι Πατριαρχικοί στην σύνταξη του “αφοριστικού” εγγράφου. Η κήρυξη της Επαναστάσεως έγινε από τον Υψηλάντη στο Ιάσιο της Μολδαβίας την 24η Φεβρουαρίου 1821. Το πρώτο “αφοριστικό” έγγραφο έγινε μετά από ένα μήνα, ήτοι την 23 Μαρτίου 1821 και βέβαια έφθασε στον προορισμό του μετά από λίγες ημέρες, όταν η Επανάσταση άρχισε στην Πελοπόννησο. Έπειτα χρειάστηκε να γίνουν δύο “αφοριστικά” έγγραφα, και αυτό ήταν μέσα στον διπλωματικό τρόπο με τον οποίον ενεργούσαν οι Πατριαρχικοί. Το πρώτο εστάλη σε όλους τους Αρχιερείς (23 Μαρτίου) και ήταν γραμμένο κατά τέτοιον τρόπο που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αφορισμός “εφ’ όσον δεν είχε ούτε καν τις τυπικά συνηθισμένες αφοριστικές εκφράσεις” και το δεύτερο εγράφη μετά από 4 ημέρες, ήτοι την 27 Μαρτίου, όταν οι Τούρκοι κατάλαβαν την πλεκτάνη και την απάτη και στην ουσία απεστάλη μόνο σ’ έναν Μητροπολίτη, τον Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας. Με αυτόν τον τρόπο και τα δύο αυτά “αφοριστικά” κείμενα δεν εξετέλεσαν τον προορισμό τους. Οι Πατριαρχικοί πλήρωσαν πολύ ακριβά την ενέργειά τους αυτή, ακριβώς γιατί ακόμη και αυτοί οι Τούρκοι αντελήφθησαν την πλεκτάνη τους. Από τους 23 Αρχιερείς που υπέγραψαν το “αφοριστικό” κείμενο, το ένα τρίτο (1/3), συμπεριλαμβανομένου και του Οικουμενικού Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’, πλήρωσαν με την ζωή τους την “απιστία” τους προς τον Σουλτάνο, το άλλο 1/3 δοκιμάστηκε σκληρά με φυλακίσεις, εξορίες και περιορισμούς. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι το 1/5 από τους Συνοδικούς Αρχιερείς έλαβε μέρος στην Επανάσταση. Ακόμη είναι σημαντικό να λεχθεί ότι το 1/3 των Συνοδικών Αρχιερέων ήταν “μπλεγμένοι στις μηχανορραφίες” της Φιλικής Εταιρείας, καίτοι στα “αφοριστικά” κείμενα γράφουν ότι πρώτη φορά λάμβαναν γνώση για την σύσταση και τους σκοπούς της Φιλικής Εταιρείας. Όσον αφορά την συμμετοχή των αρχιερέων στην Επανάσταση να αναφέρουμε ότι συνολικά 143 αρχιερείς σε γενικό σύνολο 195-200, δηλαδή 72 τοις εκατό των ορθόδοξων αρχιερέων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έλαβε μέρος στην Επανάσταση ή διώχθηκε εξαιτίας της. Αν εξαιρέσει κανείς τους αρχιερείς της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Συρίας και της κεντρικής-ανατολικής Μ. Ασίας, που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να συμμετάσχουν, τότε το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί (73 αρχιερείς έλαβαν μέρος στην Επανάσταση, 32 αρχιερείς βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκθρονίστηκαν κ.ο.κ. και 38 αρχιερείς που θανατώθηκαν με βασανιστήρια, εκτελέστηκαν ή απεβίωσαν στη μάχη). Αυτά τα λίγα για τον αφορισμό της επαναστάσεως αλλά και για την συμμετοχή του κλήρου (ξεχνώντας να αναφερθούμε στον Παπαφλέσσα, τον Αθ. Διάκο και λοιπούς ήρωες, όπως επίσης να αναφέρουμε και για το κρυφό σχολείο ότι ο Φωτάκος που πήρε μέρος στην Επανάσταση αναφέρει στα “ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ” του για την ύπαρξη Κρυφού Σχολειού κ.λ.π.).

Το παρόν κείμενο δεν είναι αποκλειστικά θρησκευτικό αλλά ιστορικό και εθνικό και είναι μια απάντηση σ’ αυτούς που πολεμούν την ενότητα του Έθνους και της συντριπτική πλειοψηφία (98%) των Ελλήνων που πιστεύουν στην Ορθοδοξία

http://xryshaygh.wordpress.com 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙOΔΙΚΟ. ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Στο στόχαστρο των μογγόλων έχει μπεί το γνωστό Αμερικάνικο περιοδικό, "Foreign Policy", μέλος ενός παγκοσμίου εκδοτικού θρύλου, του ομίλου της Washington Post, Μιά ενότητα δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα του με τίτλο "Δικτάτορες με μουστάκι" (Stiff Upper Lip) που τοποθετεί τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ μαζί και μετά τον Χίτλερ, τον Στάλιν, το Μουγκάμπε, τον Χουσεϊν και άλλους παλιούς και σύγχρονους του είδους, αναστατώνει την τουρκία.

Το περιοδικό έχει συντηριτική κατεύθυνση και πολιτικά ερωτοτροπεί με τους ρεπουμπλικάνους

Στο άρθρο ο συγγραφέας (σύμφωνα με την τουρκική μετάφραση) αναφέρει: "Οτιδήποτε γύρω από τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας έχει μια ιστορική σημασία. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το πάνω χείλος του. Κατά την εποχή που ο Ατατούρκ ήταν νέος αξιωματικός, το μουστάκι ήταν δημοφιλές την εποχή των Οθωμανών. Αυτό το μουστάκι έχει την έμπνευση του από τον Κάιζερ Γουλιέλμο και αντανακλούσε την επίδραση της γερμανικής κουλτούρας στην τουρκική ιντελιγκέντσια. Όταν όμως ο Ατατούρκ το 1923 έκατσε στην καρέκλα του αυταρχικού ηγέτη της Τουρκικής Δημοκρατίας, τότε το μουστάκι μετατράπηκε σε ένα συντηρητικό αγκάθι. Ο Ατατούρκ τα επόμενα χρόνια παράλληλα με την οικονομική και πολιτική φιλελευθεροποίηση που προώθησε, έκοψε εντελώς και το μουστάκι. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα του πως η Τουρκία άφηνε πίσω της το Οθωμανικό παρελθόν, χάριν ενός σύγχρονου μέλλοντος".

Το άρθρο στα αγγλικά με υπογράφοντα τον Charles Homans μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Foreign Policy ΕΔΩ

www.stoxos.gr 

ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΙΝΟΥΚ;;; ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΣΙΝΟΥΚ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΣΘΑΛΛΑΣΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΝΟΥΚ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩς ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...


 

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 - ΑΡ.Φ. 488 (1286)

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ stoxos@gmail.com. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:- ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΛΙΑΝΟΔΗΜΗΤΡΑΔΩΝ... - ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ! - ΑΠΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ

- ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...
ΜΚΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

- “ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ” ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! - ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ":  - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ! - ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΤΗΝ... ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΛΑΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ!

- ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΥΜΟΥΕ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! - ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


 ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ":  - ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΤΣΟΛΙΑΣ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ! - ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ... ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ!

- ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΕ ΠΤΥΧΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

- Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" Ο ΝΤΟΚΤΟΡΑΣ... ΝΑΚΡΑΤΖΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ - ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ...

- ΥΠΕΡ “ΣΚΑΪ” Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ RADIKAL! - ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΦΥΣΙΚΑ...

- ΤΟ... “ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ” ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ! - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

- ΟΡΓΙΟ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ!

- ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η “ΑΥΓΗ”... - "Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ '21 ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΒΑΣΗ"!

- Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ '21!

- ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο “ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΣ” ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ...

- Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ!

- ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

- ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!


- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ... ΚΟΚΑΛΑ 5ΧΡΟΝΗΣ ΑΛΜΠΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ! - ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ... ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ!

- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, Η ΙΝΔΙΑ!

- ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο... ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

- ΓΙΑ "ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ" ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΜΠΑΓΙΣ!

- ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ! - ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΔΟΞΕΡΑ...

- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ”!

- ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ- ΗΡΩΕΣ... - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

- ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

- ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΑΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ

Μόλις χθές ήταν που με αλυσιδωτές αναρτήσεις "πιάναμε στο πληκτρολόγιο μας" τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαληστών Μάρτιν Σούλτς για τις αηδίες που ξεστόμισε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ). Αυτό το καθίκι λοιπόν, γνωστό για τις φιλοτουρκικές θέσεις του, πήγε στην Κύπρο για να προωθήσει ασφαλώς τα συμφέροντα των Μογγόλων στο νησί. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για την παρουσία του στο Νησί ΜΑΣ από την "Σημερινή":

Κλειδί στις εξελίξεις ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο προσκεκλημένος της Μαυρονικόλα και της ΕΔΕΚ.

Φάλια προεκλογικά απειλούν να ανοίξουν μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές. Κατά τη διάρκεια προχθεσινής συνεδρίασης της Γραμματείας τής Διάσκεψης των Προέδρων, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι υποστήριξαν ότι επί του θέματος του λεγόμενου «απευθείας εμπορίου» θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Και ως εκ τούτου, το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας, πράγμα που σημαίνει τη σχετική λήψη απόφασης από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Εάν προωθηθεί το αίτημα των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων ενδέχεται -δεν είναι σίγουρο- να συζητηθεί ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων για τη λήψη απόφασης τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 7 του μήνα στο Στρασβούργο και να παραπεμφθεί ενώπιον της Ολομέλειας στη Σύνοδο του Μαΐου, μια δηλαδή βδομάδα προ των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο.

Τρόποι λύσης

Το θέμα βγήκε από το ψυγείο όταν εστάλη μετά από έξι μήνες η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τη Διάσκεψη των Προέδρων, οπότε ζητήθηκε η επίλυση του θέματος και ο καθορισμός των επόμενων βημάτων. Πίσω από την κίνηση του φιλοτουρκικού μπλοκ, για να επιλυθεί, δηλαδή, το ζήτημα στην Ολομέλεια, βρίσκεται ο Επίτροπος Αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της εφαρμογής του «απευθείας εμπορίου». Οι επιλογές επίλυσης του προβλήματος είναι δυο: 1. Είτε να αποφασίσει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εάν το Σώμα είναι αρμόδιο ή αναρμόδιο. 2. Είτε να αποσυρθεί ο κανονισμός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χρησιμοποιεί ως νομική βάση το άρθρο 207 (2) που ρυθμίζει τις σχέσεις ΕΕ με τρίτες χώρες. Ήδη, υπάρχει γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία η εν λόγω βάση καθορίζεται ως λανθασμένη, καθότι η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ολόκληρη στην ΕΕ, με αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης. Με άλλα λόγια, της κατοχής. Συνεπώς, το βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν είναι τρίτο κράτος, οντότητα ή Αρχή.

Το κλειδί

Κλειδί στις εξελίξεις είναι οι Σοσιαλιστές και δη ο Πρόεδρός τους Μάρτιν Σουλτς, ο οποίο θα επισκεφθεί την Κύπρο αύριο Πέμπτη, ως προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή Κούλλη Μαυρονικόλα και της ΕΔΕΚ. Υπάρχουν δυο βασικά επιχειρήματα επί του θέματος: 1. Δεν θα ήταν δεοντολογικά ορθό να τεθεί το ζήτημα του «απευθείας εμπορίου» στην Ολομέλεια του Μαΐου, δηλαδή μια βδομάδα προ των εκλογών στην Κύπρο, αλλά ούτε και τον Ιούνιο, ένεκα των εκλογών στην Τουρκία. 2. Μια απόφαση της Ολομέλειας, που θα ανατρέπει εκείνην της Επιτροπής Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα θεωρεί τη νομική βάση του κανονισμού ως ορθή, θα εισάγει το ζήτημα στη διαδικασία της «συναπόφασης» και θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, όπως και στην τουρκική ενταξιακή πορεία. Και αυτό θα συμβεί σε μια περίοδο που και τα δυο θέματα λαθροβιώνουν.

Η συναπόφαση

Εάν ο Μάρτιν Σουλτς πεισθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά, τότε το ζήτημα θα πάρει νέα παράταση ως προς τη λήψη της τελικής απόφασης. Βεβαίως, κάποτε πρέπει να δοθεί ένα τέλος και η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πού θα στρέψει την προσοχή της: Εάν δηλαδή θα επιδιώξει να κλείσει το θέμα μέσω της απόσυρσης του κανονισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή εάν θα επιδιώξει να το κλείσει μέσω της Ολομέλειας. Αληθές είναι ότι ακόμη και αν το φιλοτουρκικό μπλοκ κερδίσει στην Ολομέλεια το «παιχνίδι», θα μεταφερθεί σε επίπεδο Συμβουλίου στη βάση της διαδικασίας για συναπόφαση. Με βάση τη διαδικασία της συναπόφασης, οι αποφάσεις σε επίπεδο Συμβουλίου λαμβάνονται με την πλειοψηφία των 2/3. Όμως, η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου, όπως και εκείνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζουν ότι η διαδικασία ρυθμίζεται στη βάση του Πρωτοκόλλου 10, οπότε οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Εφημερίδα που βγαίνει με νύχια και με δόντια και που δεν εξυπηρέτησε ΠΟΤΕ σκοπιμότητες και συμφέροντα. Που δεν τα πήρε από ούτε από το βρώμικο Δημόσιο, ούτε από κόμματα και πολιτικούς, ούτε από τους μεγαλοεργολάβους και που έχει μόνο φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Ο "Στόχος" της Αντίστασης, της Απελευθέρωσης και της Επανάστασης ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΘΗΝΑ

Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. για ακόμα μια χρονιά τιμά τους ήρωες του ενωτικού αγώνα 55-59 με εκδήλωση την Πέμπτη 31/3/2011 στο οίκημα μας, Παιανίας 5-7 Ζωγράφου, ώρα 20:00 και καλεί όλους τους Ελληνόψυχους να παρευρεθούν.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηφορία από το οίκημα μας και θα καταλήξει στο Λόφο του Φιλοπάππου στο Θησείο. Κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 00:00 τραγουδάμε τον Εθνικό ύμνο αλλά και τον ύμνο του Φορέα, παραμένοντας αγέρωχοι στις επάλξεις του αγώνα.

Έλληνες, όπου και να βρίσκεστε, ακούστε τη φωνή μας: Εμπρός! Όλοι μαζί για τη λευτεριά της Κύπρου μας!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΙΣ


ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ 

 «Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν,
κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες,
φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ
με τι σίδερο, με τι πέτρες, τι αίμα τι φωτιά
χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε.»Οι ''ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ'' θα ανταποκριθούν και φέτος στο κάλεσμα των Κυπρίων αδελφών μας και θα τιμήσουν μαζί τους της επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και τον αγώνα των Ηρώων της Ε.Ο.ΚΑ. (www.patriwtes.gr)

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΟΡΕ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ... ΒΙΝΤΕΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΕΖ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Την Δευτέρα η έκτακτη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού έγινε στο.... "Λος Άντζελες" του ξενοδοχείου "Imperial", καθώς συνεχίζεται η κατάληψη απο τους συμβασιούχους του Δήμου, που τους βγάζουν στον δρόμο μετά απο 8 και 10 χρόνια δουλειάς στην καθαριότητα! Ο Καμίνης έχει καταντήσει περιφερόμενος θίασος, που ψάχνει χώρους για να πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο κάθε φορά, αρνούμενος να συζητήσει και πολύ περισσότερο να κατανοήσει τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους. Έτσι σήμερα ο Καμίνης επέλεξε τις εγκαταστάσεις του 9,84 για τη συνεδρίαση. Και επιπλέον έχει καταφέρει το καταπληκτικό, να βγάζουν όλες οι άλλες παρατάξεις κοινές ανακοινώσεις για το θέμα των συμβασιούχων! Νόμιζε ότι επειδή ήταν "Συνήγορος του Πολίτη" και τηρούσε το... γράμμα του Νόμου, χωρίς επιπτώσεις, θα είναι το ίδιο και όταν έχεις να κάνεις με εργαζόμενους!

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ “ΝΤΙ ΠΙΕΤΡΟ” ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ;

Η ιταλική Δικαιοσύνη αποτελεί μοναδικό παράδειγμα αμείλικτου διώκτη της διαφθοράς των πολιτικών. Πουθενά στον κόσμο δικαστές και εισαγγελείς δεν έπαιξαν με τόση μαεστρία τον ρόλο του «τιμωρού αγγέλου» όσο στην Ιταλία τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο όρος «επιχείρηση “Καθαρά χέρια”» έχει γίνει λήμμα στα λεξικά, ως εργαλείο κάθαρσης, δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι κάθε διεφθαρμένου. Πρωτακούστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, τότε που το μαχαίρι των δικαστών έφτασε στο κόκαλο, με αποτέλεσμα να τιναχτεί στον αέρα όλο το μεταπολεμικό κομματικό σκηνικό.
Ηταν η εποχή όπου ένας πρωθυπουργός, ο Μπετίνο Κράξι, αρχηγός των Σοσιαλιστών, αναγκάστηκε να... αυτοεξορισθεί φυγόδικος στην Τυνησία, όπου και πέθανε ντροπιασμένος. Ο ξέφρενος χορός των σκανδάλων, στον οποίο τον ρυθμό έδινε η Μαφία, παρέσυρε τους επιφανέστερους των πολιτικών.
Η επιχείρηση «Καθαρά χέρια» άρχισε στις 17 Φεβρουαρίου του 1992, από τον θρυλικό εισαγγελέατου Μιλάνου Αντόνιο ντι Πιέτρο που διέταξε τη σύλληψη του Μάριο ντι Κιέζα, στελέχους των Σοσιαλιστών που βρέθηκε με μια σακούλα χρήματα, 7 εκατ. λιρέτες, το μισό από το ποσό που είχε συμφωνήσει να καταβάλει στη Μαφία ο επιχειρηματίας Λούκα Μάνι, ο οποίος κατήγγειλε απηυδισμένος τους εκβιαστές του, πολιτικούς και ανθρώπους του υποκόσμου. Οι έρευνες απλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Αποκαλύφθηκε όργιο διαφθοράς,  δίκτυο συναλλαγών των «κορυφαίων» της πολιτικής με το οργανωμένο έγκλημα.
Εμπλέκονταν επιχειρηματίες, κομματικά στελέχη, βουλευτές, γερουσιαστές, υπουργοί- και ένας πρωθυπουργός, ο Μπετίνο Κράξι. Εκπληκτος ο ιταλικός λαός παρακολούθησε την αποκαθήλωση των... «ευϋπόληπτων προσώπων» που κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή της χώρας. Κόμματα ιστορικά, όπως η Χριστιανική Δημοκρατία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ιταλικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το Ιταλικό Φιλελεύθερο Κόμμα, το Ιταλικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εξαφανίστηκαν ή μεταμορφώθηκαν για να μπορέσουν να επιζήσουν.
Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, οργανώθηκε, διαμαρτυρήθηκε. Το «Ντι Πιέτρο, δώσε μας όνειρα!» έγινε σύνθημα που κανείς δε μπορούσε να αγνοήσει.
Η ίδια ακριβώς κατάσταση έχει αποκαλυφθεί και στην Ελλάδα των πρασινο-κοκκινομπλέ ακρίδων, με τη διαφορά ότι η ελληνική δικαιοσύνη στην καλύτερη περίπτωση σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας τους Μαντέληδες, τους Τσουκάτους, τους Τσοχατζόπουλους και ένα σωρό άλλους... επιχειρηματίες της πολιτικής -όλων των κομμάτων- να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να γελάνε εις βάρος μας, αφού και τα έφαγαν και κανείς δεν τους τιμώρησε!
Οι δικαστές ήξεραν μόνο να μαζευτούν έξω απο τον Άρειο Πάγο την περασμένη εβδομάδα για να δηλώσουν την... αγανάκτηση και αντίθεσή τους, σχετικά με συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματά τους. Όμως ο ελληνικός λαός που εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, αναμένει με αγωνία έναν Έλληνα Ντι Πιέτρο και μια νέα επιχείρηση “καθαρά χέρια”! Θα βρεθεί άραγε κανείς απο τους χιλιάδες εισαγγελείς για να πράξει το καθήκον του και να αποκαταστήσει την έννοια του δικαίου που το πολιτικό σύστημα ποδοπάτησε;
Δ.Μ.

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ “ΣΤΟΧΟΥ”!

Ειδικοί Φρουροί Ελληνικής Αστυνομίας: α) Σκυλογιάννης Γεώργιος, ετών 22 και β) Ευαγγελινέλης Ιωάννης, ετών 23. Δολοφονήθηκαν την 1η Μαρτίου 2011 στην Αθήνα από πυρά αγνώστων ληστών, όπως αναγράφεται και στο επίσημο site του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Πέρασαν ήδη είκοσι ημέρες από την τραγική δολοφονία των δυο Αστυνομικών και το όλο θέμα ξεχάστηκε. Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν για ένα διήμερο (τόσο μπορούσε να πουλήσει το θέμα της τραγικής δολοφονίας τους στην τηλεόραση και τα ΜΜΕ) και αφού έσβησαν τα φώτα και απομακρύνθηκαν οι κάμερες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Οι πολιτικοί μας εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους και την έκφραση συμπαράστασης προς τις οικογένειες των νεκρών, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και γυρίζοντας από κανάλι σε κανάλι κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις, προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, αλλά για την ταμπακέρα τίποτα. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για μια ακόμα φορά εντελώς απούσα. Οι δημοσιογράφοι, αφού προσπέρασαν σχεδόν αδιάφορα το τραγικό γεγονός, ασχολήθηκαν με εκτενέστατα ρεπορτάζ με το δράμα των τριακοσίων λαθρομεταναστών στο Μέγαρο της Υπατίας. Και τέλος, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αφού εξέφρασαν την λύπη τους και μας υπενθύμισαν ότι είχαν επισημάνει ότι θα συνέβαινε το μοιραίο, βγήκαν στα κανάλια για να κοκορομαχήσουν μεταξύ τους, παρέα με ειδήμονες, ειδικούς και τηλεοπτικούς μαϊντανούς, την στιγμή που μάλιστα το αίμα των ηρωικών παλικαριών δεν είχε ακόμη στεγνώσει στην οδό Περικλέους. Ασφαλώς, θα πρέπει να είστε πολύ αφελείς, αν φαντασθήκατε ότι οργανώθηκαν στάσεις εργασίας, πορείες, συλλαλητήρια και καταλήψεις ή κάηκαν κτίρια και αυτοκίνητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο των παλικαριών.
Παρακολουθούσα από τον τοπικό Τύπο τα σχόλια και τα ρεπορτάζ για την δολοφονία των δυο Αστυνομικών και μόνο δυο δηλώσεις συμπαράστασης για τους αδικοχαμένους Αστυνομικούς έγιναν, από την ΝΕ του ΛΑΟΣ και από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών του Νομού Χανίων.
Ασφαλώς, και δεν περίμενα, όπως και δεν έγινε κιόλας, την έκφραση συμπαράστασης από τα κόμματα της αριστεράς, τους αριστερούς σχηματισμούς, τα στέκια, τα φόρουμ, τους αλληλέγγυους και τους κάθε λογής ψευτοδιανοούμενους και θολοκουλτουριάρηδες. Που κρύφτηκαν όλοι αυτοί οι λαλίστατοι εκπρόσωποι των κομμάτων, των οργανώσεων, των συλλόγων, των συνδικαλιστών του Νομού μας και οι άλλοι αρμόδιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι. Που ήταν οι λαλίστατοι εκπρόσωποι των κομμάτων, των πολιτικών, των εκπαιδευτικών, του Εργατικού Κέντρου, του Δικηγορικού Συλλόγου, των φορέων και των άλλων ευαγών ιδρυμάτων του Νομού μας; Αν ήταν για οποιοδήποτε άλλο θέμα ήσσονος σημασίας, θα κρέμονταν με τις ώρες στα κανάλια για να καταγγείλουν, να καταδικάσουν και να μας φωτίσουν με το ανέσπερο φως της γνώσης τους. Ενώ, για τα άλλα θέματα καθημερινά βρίσκονται στα τηλεοπτικά κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ ενώπιον των πληρωμένων τελάληδων, κάνοντας μια θλιβερή παρέλαση αυτά τα υπερεκτιμημένα τίποτα με ειδικότητα στον κοπανιστό αέρα και έχοντας άποψη επί παντός επιστητού, για την δολοφονία των δυο Αστυνομικών δεν είχαν να πουν τίποτα. Κανένα Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλιο του Νομού μας δεν έλαβε μια απόφαση συμπαράστασης ή έκφρασης συλλυπητηρίων για τα δυο αδικοχαμένα παλικάρια, αν και στα Δημοτικά Συμβούλια υπάρχουν πολλοί εκλεγμένοι Αστυνομικοί, τους οποίους μάλλον και αυτούς δεν τους απασχόλησε το θέμα. Φυσικά, οι δυο Αστυνομικοί δεν ήταν κάποιοι αληταράδες των Εξαρχείων και της ROSA NERA για να ασχοληθούν μαζί τους. Ήταν τίμιοι Έλληνες πατριώτες. Δεν ήταν επίορκοι, ήταν τίμιοι και ευσυνείδητοι Αστυνομικοί. Ήταν, όμως, μπάτσοι. Για τους μπάτσους καμιά συμπαράσταση, κανένα δάκρυ, κανένα έλεος. Ήταν μπάτσοι και έπρεπε να πεθάνουν. Γιατί αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση; Ντροπή τους (σιγά τώρα, τους έκανα τα μούτρα κρέας). Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκέπασε.
Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ   

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!

Σε μια εποχή που όλες οι αξίες των προγόνων μας φθίνουν, σε μια εποχή που η λήθη αντικαθιστά την μνήμη, σε μια εποχή που οι έννοιες Πατρίδα, Ελληνισμός, Αυτοθυσία, Ηρωισμός τείνουν να γίνουν γραφικές, σε μια εποχή που αμέτοχοι παρακολουθούμε τους εκλεγμένους από εμάς αντιπροσώπους μας να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να παραδίδουν αμαχητί την Πατρίδα σε όσους την επιβουλεύονται, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια πράξη συμβολική. Για να δείξουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε. Για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Ότι έχουμε φωνή και συνείδηση Ελληνική. Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 15.00 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών από την Νέα Πεντέλη, έξω από κάθε κομματικό πλαίσιο, τελέστηκε προσκύνημα στο μνήμα του Αρχιστράτηγου του Ελληνικού Αγώνος Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου για την προσφορά του, στο Έθνος, στην Πατρίδα, στην Ελευθερία. Γιατί είμαστε πάντοτε πιστοί στην παρακαταθήκη που μας άφησε, στην ομιλία του προς τους Γυμνασιόπαιδες στην Πνύκα την 7η Οκτωβρίου 1838: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, όπου ημείς ελευθερώσαμε. Καί, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία». Καθώς η τελετή οργανώθηκε από Ελληνίδες γυναίκες, απογόνους της Σπαρτιάτισσας Μάνας και της Ελληνίδας της Πίνδου,  έγινε σε κλίμα κατάνυξης, χωρίς την παρουσία αντιπροσωπειών οργανώσεων ή κομμάτων. Μέσα στο χάος που επικρατεί στην χώρα, οι μανάδες μας, οι γυναίκες μας, οι κόρες μας φώναξαν ΠΑΡΩΝ.

ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Νομίζετε πως δεν έχουν... σχέδιο εκεί στο Υπουργείο Αμαθείας, στο οποίο προϊσταται η Άννα Διαμαντοπούλου; Νομίζετε πως δεν έχουν... μεγάλα όνειρα; Νομίζετε -όλοι εσείς οι... πτωχοί τω πνεύματι- πως μπορείτε να κατανοήσετε τους "φωστήρες" της κυβέρνησης; Και όμως... Εμείς ανακαλύψαμε για ποιον λόγο επιμένει στη συνένωση των ελληνικών σχολείων η υπουργέσα Αννούλα! Η σχολική συνένωση που προωθεί η Διαμαντοπούλου έγκειται στα πλαίσια της “πράσινης ανάπτυξης”, σύμφωνα με την οποία μαθητές απομακρυσμένων χωριών θα διανύουν κάμπους, λιβάδια, δασικές περιοχές, λόγκους και λαγκάδια, προκειμένου να φτάσουν στα σχολεία τους, γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την... βιοποικιλότητα της χώρας!

ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕΙΡΑ “ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ” ΘΑ ΕΙΔΕ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΘΕ Ο... “ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ”!

Αδίκως τελικά πρέπει να βρίζαμε την Ρεπούση τόσο καιρό, η οποία προφανώς και έχει πέσει θύμα των... τούρκικων σίριαλ! Μπορεί τα χαϊβάνια στη χώρα μας να παρακολουθούν μετά μανίας τις τούρκικες σειρές που δείχνουν τα ελληνικά κανάλια (σειρές χαμηλότατης ποιότητας, κακογυρισμένες και δείγματα ατάλαντης ηθοποιίας), αλλά η Ρεπούση και η παρέα της θα είχαν παρακολουθήσει δορυφορικά τη σειρά “σπασμένα φτερά”, που φυσικά και δεν θα προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα -για να μη χαλάσει το καλό κλίμα- αλλά προβλήθηκε στην τουρκία! Το “Kirik Kanatlar” (“σπασμένα φτερά”) με παραγωγό το ίδιο κανάλι που παρήγαγε και τα περιβόητα “Σύνορα της αγάπης” που έδειχνε το MEGAλο κανάλι (ο κανονικός τίτλος του ήταν “Ξένος γαμπρός”!) ασχολείται με την περίοδο 1919-1922. Και τι έδειχνε; Στην προκυμαία της Ιωνίας, μετά την ήττα των Ελλήνων και αφού έχει υπογραφεί η ανταλλαγή των πληθυσμών, οι Ρωμιοί περιμένουν για να πάρουν το δρόμο της... επιστροφής στην Ελλάδα υπό τους θρήνους των τούρκων, που δεν θέλουν να τους χάσουν! Ο δε τουρκικός στρατός όχι μόνο δεν προβαίνει σε σφαγές και λεηλασίες, αλλά συνοδεύει τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, κουβαλώντας τους μάλιστα και τις βαλίτσες τους για να μην κουραστούν! Μέχρι και τα μαντήλια τους κουνάνε όταν επιβιβάζονται στα πλοία! Και για να μην τους κατευοδώσουν νηστικούς, έχουν στήσει στην προκυμαία πάγκους για να τους δίνουν τροφή και νερό! Αυτά δείχνει στους τούρκους η Άγκυρα για να διατηρεί το φρόνημά τους, ενώ στην Ελλάδα έχουμε τις Ρεπούσηδες, τους Βερέμηδες, τους Λιάκους, τους Τατσόπουλους και τους λοιπούς τσάτσους της τουρκικής προπαγάνδας!

ΠΑΛΙ "ΤΑ ΣΠΑΕΙ" Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΩΤΙΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ - ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να επαγγέλλεται ότι προωθεί την αξιοκρατία, αλλά όπως φαίνεται οι κανόνες δεν ισχύουν για τους <<κολλητούς>>...

(ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ)
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο συντοπίτης του υπουργού Οικονομικών και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, κ. Παύλος Αμανατίδης, καθώς και ο συνεργάτης του κ. Κωνσταντίνος Κάρμας χρίστηκαν διευθυντές σε εφορείες της  περιφέρειας για 48 ώρες ώστε να αποκτήσουν τα <<προσόντα>> και να επανέλθουν  στις διευθύνσεις που τους είχαν δοθεί μετεκλογικά.

*Ο <<τοπάρχης>>, κατά πολλούς, του Παπακωνσταντίνου στην Κοζάνη, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας και μέχρι τα μέσα του 2009 υποδιευθυντής ελέγχου στο υποκατάστημα της τοπικής εφορίας, κ. Παύλος  Αμανατίδηςτοποθετήθηκε για ένα με δύο 24ωρα διευθυντής στην εφορία Κοζάνης για να μπορεί στην συνέχεια να επιστρέψει στην διεύθυνση προσωπικού όλων των ΔΟΥ, την οποία και κατείχε λίγο μετά τις εθνικές εκλογές του 2009.

Ενώ ο κ. Κ. Καρμάς, ο οποίος είχε καταλάβει μετά τις εκλογές του 2009 τη θέση του επικεφαλής στο ΔΕΚ Αθηνών (Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο, στην εφορία που εποπτεύει τις μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 8 με 9 εκατ. ευρώ), τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή της Εφορίας Λευκάδας( περίπου 48 ώρες), για να έχει τα μόρια να επιστρέψει στην προηγούμενη του θέση.

Κι όλη αυτή η διαδικασία έγινε λόγω του νόμου 3839/2010 που πέρασε στις 29 Μαρτίου στη Βουλή ο Ραγκούσης, για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις  υπηρεσίες του Δημοσίου και οι κ.κ. Αμανατίδης και Καρμάς έπρεπε να κριθούν ξανά από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η παραμονή των δύο στελεχών του ΠαΣοΚ στις προηγούμενες διευθυντικές τους θέσεις προσέκρουε στο νέο νόμο. Ο Παπακωνσταντίνου, όμως, δεν άργησε να βρει παραθυράκι για τους λεγόμενους "κολλητούς".

*http://pithia-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_2785.html
Μεταφορά από georg.dimop@gmail.com
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ  κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΨΩΜΑΚΙ!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!

Καμαρώστε τον κ. Πάγκαλο που έχει το θράσος να μας λέει πως "μαζί τα φάγαμε":Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Tsantiri.gr, ΞΟΔΕΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΚΑΪ" ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ... ΠΑΡΤΕΤΑ ΤΩΡΑ!!!


ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΗΤΑΝ "1821 -ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ". Η ΕΠΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τους τελευταίους μήνες το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό έγινε μάρτυρας μίας οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ ομάδας ιστορικών ερευνητών και ακαδημαϊκών που χαρακτηρίζονται για το εκσυγχρονιστικό τους πνεύμα και των υπολοίπων συναδέλφων τους που δεν επέλεξαν να ακολουθήσουν την «πολιτικά ορθή» σχολή σκέψης. Ο λόγος για την δραματοποιημένη τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε πρόσφατα και εξιστορεί τα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Μετά από ένα πραγματικά μαραθώνιο συνεχόμενων προσπαθειών ανατροπής της ιστορικής αλήθειας, με επιλεγόμενα θέματα-θρύλους που σηματοδότησαν για γενιές ολόκληρες το ελληνικό Έθνος και με μία προσπάθεια των συντελεστών να δώσουν μία οπτική γωνία που δείχνει τους Τούρκους ως θύματα αυτής της Επανάστασης και τους Έλληνες ως άξεστους τυχοδιώκτες και αχάριστους υπηκόους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ήρθε η δικαίωση των παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής.
Όπως αναφέρει με μεγάλους τίτλους η ελληνική έκδοση του τουρκικού κρατικού TRT (http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=1161de6e-64e8-424b-97c4-0e1112aa3cdd) το ντοκιμαντέρ του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού «αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ιστοσελίδα του το TRT GR

«Άνω κάτω η επίσημη ιστορία στην Ελλάδα με το ντοκιμαντέρ «1821».
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε, το ντοκιμαντέρ που διηγείται την «Ελληνική Επανάσταση» αφού αναφέρει πως  δεν ήταν οι Τούρκοι αυτοί που έσφαξαν τους Έλληνες, αλλά ότι δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην χώρα σημειώθηκε κατά την Οθωμανική περίοδο.
Μεγάλη η οργή των ακροδεξιών και της εκκλησίας για το ντοκιμαντέρ… Σοβαρά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, όταν οι Έλληνες άκουσαν πράγματα εντελώς διαφορετικά από την διδασκόμενη ιστορία. Το ντοκιμαντέρ επισημαίνει πως δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι οι Έλληνες επί αιώνες υπέστησαν τη βαρβαρότητα των Οθωμανών. Οι πληροφορίες που προκάλεσαν σοκ στην χώρα δεν περιορίζονται με αυτές. Υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες χωρικοί γλίτωσαν από τα χέρια των Χριστιανών φεουδαρχών, χάριν τους Οθωμανούς.
Στο ίδιο ντοκιμαντέρ υπεραμύνεται η άποψη πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι η οθωμανική διοίκηση άσκησε πιέσεις εναντίον των χριστιανών για να αλλάξουν θρησκεία. Σημειώνεται πως αντίθετα με τα όσα διδάσκονται στους μαθητές, δεν σφαγιάστηκαν οι Έλληνες από τους Τούρκους αλλά σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι από τους Έλληνες.
Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ κατόπιν της ανεξαρτησίας, καταστράφηκε το καθετί που θύμιζε τους Τούρκους. Το ντοκιμαντέρ που γκρεμίζει ένα από τα πιο ισχυρά ταμπού στην χώρα, προκάλεσε έντονες συζητήσεις. Ενώ αυξάνει την οργή των ακροδεξιών το γεγονός ότι, χορηγός του ντοκιμαντέρ είναι μια τράπεζα, τον γενικό διευθυντή της οποίας διορίζει το κράτος.
Το ντοκιμαντέρ που έχει μπερδέψει για τα καλά τα μυαλά των Ελλήνων αφού συνάντησαν μια ιστορική πληροφορία, ακριβώς αντίθετη από ό,τι γνώριζαν μέχρι σήμερα, σπάει ρεκόρ τηλεθέασης».


Ουσιαστικά αυτό που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης από την ανάρτηση του TRT GR είναι ότι κάποιοι στη γειτονική χώρα έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, μελετώντας όχι μόνο τα στοιχεία που το ντοκιμαντέρ παρουσίαζε, αλλά και τις αντιδράσεις του ελληνικού κοινού και των ΜΜΕ.
Μπορεί στην Ελλάδα να χαρακτηριζόμαστε για την αφέλεια μας και για την έλλειψη διορατικότητας, αλλά οι γείτονες ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι των ψυχολογικών επιχειρήσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που η άλλη πλευρά λέει για την εδραίωση των τουρκικών θέσεων και τον επηρεασμό την κοινής γνώμης.

Αρκεί να διαβάσει κανείς το παραπάνω κείμενο και να δει τη τηλεοπτική σειρά για άλλη μία φορά και θα καταλάβει πως οι «προοδευτικές ερμηνείες» των γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από τους παραγωγούς της εκπομπής, αποτελούν αντικείμενο προπαγάνδας για τους Τούρκους.

Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ήταν αυτό που οι Τούρκοι περίμεναν αρκετό καιρό για να εδραιώσουν επιστημονικά με τις δικές μας παραδοχές από Έλληνες ακαδημαϊκούς και ερευνητές την προπαγάνδα τους, παρουσιάζοντας τους Έλληνες ως τους αχάριστους, τους προδότες, τους εγκληματίες που διέλυσαν την αρμονική συμβίωση των υπόδουλων λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ας μην εκπλαγούν επομένως οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ αν το έργο που πραγματοποίησαν αποτελέσει το υλικό που θα επικαλείται από εδώ και πέρα η τουρκική διπλωματία για την επιβεβαίωση της διαχρονικής παρουσίας των Τούρκων στην Ελλάδα στα πλαίσια της προσπάθεια των γειτόνων μας για την σύσταση μίας οθωμανικής κοινοπολιτείας κρατών.
Η πρόσφατη επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Θράκη έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα που συμβαδίζουν με αυτή την γεωπολιτική προσέγγιση όπως γράφει η εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=56244957) στις 5 Μαρτίου του 2011, «Η επιλογή της Καβάλας δεν είναι τυχαία, λόγω των οθωμανικών μνημείων της πόλης -με κορυφαίο το Ιμαρέτ, που χτίστηκε από τον Αλή Πασά- και των δύο μεντρεσέδων (μουσουλμανικά ιεροδιδασκαλεία) που λειτούργησαν στον χώρο από το 1817, καθώς ο κ. Νταβούτογλου θέλει να καταδείξει και να αναδείξει την «οθωμανική ταυτότητα» των Βαλκανίων».

Τα λόγια δε του Νταβούτογλου κατά την διάρκεια της επίσκεψη του στην ελληνική Θράκη μιλώντας σε Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους το θρήσκευμα ήταν ξεκάθαρα «Οι περιοχές της Ροδόπης και της Θράκης (σ.σ. της Ανατολικής) θα αποτελέσουν πάλι μια ενότητα. Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν...» (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=57730950).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ 26ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Με τη μητέρα του να εργάζεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...

(newsbeast.gr) Οι συμπτώσεις που στροβιλίζονται μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής είναι πολλές φορές απίστευτες και κατασκευάζουν αληθινά σενάρια που ανταγωνίζονται τις πιο πολύπλοκες υποθέσεις αστυνομικών ταινιών.

Αρκεί να είναι απλές συμπτώσεις και όχι ιστορίες συνωμοσίας με ύποπτα κίνητρα και παρακρατικές προεκτάσεις. Ένας από τους κατηγορούμενους ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος συνελήφθη στο Χολαργό στις 14 Μαρτίου στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να κατάγεται από οικογένεια που έχει θητεύσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία, ο πατέρας του 26χρονου Κ.Π. ήταν στο παρελθόν από τα πιο έμπειρα στελέχη στον τομέα της ελληνικής αντικατασκοπίας, ενώ η μητέρα του εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να υπηρετεί ως πολιτική υπάλληλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η επαγγελματική ταυτότητα της μητέρας και του πατέρα του φερόμενου ως μέλους του νέου αντάρτικου πόλης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κριτήριο ποινικοποίησης οικογενειακών καταβολών.

Έχουν όμως δημιουργήσει -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- σοβαρό εσωτερικό προβληματισμό σε υψηλά ιστάμενα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τα οποία, πληροφορούμενα της σατανικές «συμπτώσεις», έχουν μείνει άναυδα.

Ο πατέρας του συλληφθέντος 26χρονου, που μετά από την παρουσία του ενώπιον του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είναι σήμερα απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Επί σειρά ετών ήταν αποσπασμένος από το ΓΕΣ στο 4ο Τμήμα της Γ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρέχεται για το θέμα με εξαιρετικά προσεχτικό τρόπο ώστε να μη θιγεί η προσωπικότητα, η προσφορά και το κύρος των αναφερόμενων προσώπων, ο τότε αξιωματικός του Στρατού ήταν επιφορτισμένος στο πλαίσιο των καθηκόντων του με θέματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΑΠΗΓΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΒΙΑΣΕ 16ΧΡΟΝΗ...

Ένας 22χρονός μουσουλμάνος είναι ο δράστης της βίαιης απαγωγής και του βιασμού 16χρονης στο Κιάτο Κορινθίας. Τον δράστη υπέδειξε στις αρχές και αναγνώρισε η ανήλικη με πάσα βεβαιότητα. Ο δράστης επιβίβασε με την βία την ανήλικη σε Ι.Χ. φορτηγό κι αφού την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία την βίασε και την εγκατέλειψε τρπόμενος σε φυγή αμέσως μετά το έγκλημα του. 

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 175 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ-ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί κρατάνε κρυφό το όνομα του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας που έφαγε... του σκασμού,με αποτέλεσμα να έχει λογαριασμούς αξίας 175 εκατομμυρίων ευρώ!

Να δημοσιευθεί αμέσως το όνομα του,να υποστεί τις ανάλογες ποινικές ευθύνες ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Όχι όπως με τον Βοσκόπουλο,που ακόμα...χρωστάει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Γενικά,πρέπει το ΣΔΟΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ:ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ...ΛΑΒΡΑΚΙΑ!

Αν φυσικά υπάρχει η πολιτική βούληση,θα πρέπει:

-Να ελεγχθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία,ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΑΚΙΝΗΤΑ,OFFSHORE κλπ.

-Να γίνει σύγκριση μεταξύ της υπαρκτής περιουσίας και αυτής που δικαιολογείται από τον βουλευτικό μισθό και την εργασία καθενός.

Με άλλα λόγια:Να φανεί ΠΟΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ!

Όσο για την επαγγελματική δραστηριότητά τους,πιστεύουμε πως δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα,αφού οι περισσότεροι εξ αυτών ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!

Εμπρός λοιπόν,Τζέφρυ και σία,που ευαγγελίζεστε "δίκαιο κοινωνικό κράτος":ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΑΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ "ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Θα το τολμήσετε;Νομίζουμε πως όποιος δεν έχει κλέψει και δεν κρύβει τίποτα,δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στον εξονυχιστικό έλεγχο!

ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ:ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com 

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ

Η σημερινή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, αναδεικνύει τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσεις και ενώ λεφτά υπάρχουν (βλ. αναστήλωση Τζαμιών) η κυβέρνηση δεν έχει σχεδόν καθόλου μεριμνήσει για την ενίσχυση της ασφάλειας των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το Δελτίο Τύπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) από το 2008 δεν έχει αγοραστεί τίποτα απολύτως για την ασφάλεια των φυλακών, δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας Φρουρός.

Αντιθέτως η νυχτερινή βάρδια έχει μειωθεί κατά 30% και πλέον σύμφωνα με τις, δεσμευτικές ως προς την εφαρμογή τους, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Σήμερα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθμός φύλλου 273 21/02/2011) στην Φρουρά του Κορυδαλλού θα πρέπει να εργάζονται τριάντα τρία (33) άτομα συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα είκοσι δύο (22) υπάλληλοι σε φρουρήσεις νοσοκομείων και μόλις έντεκα (11) θα έπρεπε να είναι στην Φρουρά του Κορυδαλλού. Επισημαίνεται ότι η Φρουρά Κορυδαλλού έχει συνολικά είκοσι έξι (26) πόστα φρούρησης, με αποτέλεσμα με βάση τα παραπάνω δεδομένα τα δεκαπέντε από αυτά θα έπρεπε σήμερα να είναι κλειστά.

Επιπλέον σημειώνεται ότι μία από τις πέντε σκοπιές του ψυχιατρείου ήταν μη επανδρωμένη, καθώς δεν επαρκούν οι πιστώσεις για την αποζημίωση των κομμένων ρεπό και της νυχτερινής βάρδιας.

Το μόνο υλικό που αγοράστηκε πρόσφατα για τις Φρουρές των Φυλακών ήταν ένας αριθμός ασυρμάτων ώστε τουλάχιστον οι σκοπιές να έχουνε ασύρματη επικοινωνία. Και αυτό όμως τελικά πραγματοποιήθηκε με χρήματα από το ταμείο της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά τα λοιπά υλικά που χρειάζονται οι φύλακες για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους όπως σύγχρονα αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύγχρονο ατομικό οπλισμό, στολές αυτά έχουν καταντήσει να αποτελούν μέρος των δαπανών οι ίδιοι οι φύλακες που κάνουν, των οποίων όμως ο μισθός περικόπηκε πρόσφατα κατά 20%.

Και ενώ τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν και αυξάνονται, θέτοντας τη ζωή των πολιτών σε κίνδυνο με τους φυλακισμένους να μπορούν να φεύγουν από τις φυλακές λόγω των παραπάνω αδυναμιών το υπουργείο Δικαιοσύνης ασχολείται με τις προφυλακίσεις, τις αποφυλακίσεις και το νομοσχέδιο για την «εχθροπάθεια».

Για την ιστορία πρόσφατα στο Ναύπλιο, αλλοδαποί διαρρήκτες (κυρίως γεωργιανής και πακιστανικής καταγωγής) κάτοικοι Αθηνών, που ήρθαν με τα ΚΤΕΛ και πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στο νέο νόμο του υπουργού Χ. Καστανίδη γλίτωσαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) και φυσικά δεν παρουσιάστηκαν να πληρώσουν την εγγύηση στην ορισθείσα προθεσμία και μην τους είδατε. Που ξέρετε ίσως να ανοίγουν το σπίτι σας αυτή τη στιγμή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ!

Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 1870 γεννιέται ο Ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς που με την δράση του στα σκλαβωμένα τότε εδάφη της Μακεδονίας αλλά κυρίως με τον θάνατό του συγκλονίζει τον Ελληνισμό και γίνεται η αφορμή να ενταθεί ο Αγώνας για την απελευθέρωση από τη τουρκική σκλαβιά και τη βουλγαρική τρομοκρατία.


Σαν σήμερα στις 29 Μαρτίου 2009 οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' πραγματοποιούν τρισάγιο στη μνήμη του Ήρωα έξω από την, υπό κατάρρευση, οικία του στη Κηφισιά, ενώ από τη προηγούμενη μέρα είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη του εξωτερικού χώρου διαμαρτυρόμενοι για τη χρόνια εγκατάλειψη της ιστορικής οικίας του και απαιτούν την διάσωση και αξιοποίηση του κτηρίου.


Εν τέλη την επομένη 30 Μαρτίου 2009 ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς εκδίδει ανακοίνωση και δεσμεύεται ότι το θέμα της εγκαταλελειμμένης οικίας του Ήρωα θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου, κάτι που τελικώς πραγματοποιείται. Η οικία του πρωτομάστορα του Μακεδονικού Αγώνα ανακηρύσσεται ως μνημείο και ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης.


Ας θυμηθούμε τα γεγονότα μέσα από τις τότε ανακοινώσεις μας:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤO ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠAΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ (28/3/2009)Συμπατριώτες και Συμπαριώτισες,

Σαββάτο μεσημέρι, 28 Μαρτίου και ώρα 14:00 κατασκηνώσαμε μπροστά από την οικεία του ήρωα – σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, που σαπίζει ντροπιαστικά για την Πατρίδα και την Ιστορία μας, συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας κάθε αρμόδιας αρχής, αλλά προφανώς και των κληρονόμων του που αντέδρασαν με την εμφάνιση μας.

Σ’ αυτή την ντροπή και την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το σπίτι του Ήρωα, κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος. Κι αφού στέρεψε το φιλότιμο και περίσεψαν τα λόγια και η υπομονή, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...

Από το σπίτι του Παύλου Μελά, στέλνουμε χαιρετίσματα σε κάθε εξουσία, κεντρική ή τοπική, που συνεχίζει λεπτό με το λεπτό,μέρα με την μέρα να μας προσβάλει ως ανθρώπους και ως Έλληνες και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επανόρθωση στην αδικία την οποία επεφύλαξαν οι αρμόδιοι στον Ήρωα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αποκατάσταση και την αξιοποίηση της κατοικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, ως ένα ελάχιστο δείγμα μεταμέλειας για το ΑΔΙΚΗΜΑ που τελείται.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους έντιμους Πατριώτες να σταθούν αλληλέγγυοι στην ενέργεια μας, να δυναμώσουν με κάθε τρόπο τον Αγώνα μας και να στηρίξουν με κάθε δύναμη, κάθε προσπάθεια αποτίναξης του ζυγού της λησμονιάς. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ...

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

...

ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 12 ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ (28/3/2009)


Αποφασισμένοι οι "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" να στείλουν το μήνυμα σε όλο τον Ελληνισμό, για την διάσωση της οικίας του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, μένουν ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ στο σημείο (Τατοίου 50 στην Κηφισιά) μπας και ευαισθητοποιηθούν και εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και πράξουν έστω και αργά το καθήκον τους. Καλούμε όλους τους Έλληνες να σταθούν στο πλευρό μας.

Και αύριο στις 12 το μεσημέρι σας περιμένουμε για το τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Παύλου Μελά!

...

ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ (30/3/2009)

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πρωτοποριακή ακτιβιστική ενέργεια των ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, με την συμβολική κατάληψη της οικίας του Ήρωα Παύλου Μελά, που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της (όπως σχεδόν όλα τα οικήματα Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας και μεγάλων Ελλήνων). Την Κυριακή το πρωί στις 12 τελέστηκε τρισάγιο στην Μνήμη του απο τον παπά Βαγγέλη, ένας ακόμη ιερωμένος στο πλευρό κάθε αγώνα που δίνεται για την προστασία της ίδιας της Ιστορίας μας. Η κατάληψη έληξε ειρηνικά, μιας και εμείς δεν έχουμε πρόθεση να προβαίνουμε σε κανενός είδους εκνόμων δραστηριοτήτων και φυσικά δεν έχουμε ανάγκη τις κουκούλες. Να τονίσουμε ότι η πρωτοβουλία ενεργοποίησε δεκάδες κατοίκους της Κηφισιάς, που έφτασαν στο σημείο για να μας δώσουν πληροφορίες, ενώ 2000 φυλλάδια μοιράστηκαν σε περαστικούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -αν και περνούσε κάθε μέρα απο το σημείο, δεν γνώριζε ότι εκεί βρίσκεται το σπιτί του Μελά- μας έδινε συγχαρητήρια και μας επαινούσε για την προσπάθεια!
Με τα πρόσωπά μας σε κοινή θέα θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα... Γιατί εμείς αντί για τα κουστούμια και τις γραβάτες επιλέγουμε να βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, μαζί της και δίπλα της.


...

Και σήμερα έξω από το σπίτι του Παύλου Μελά, υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία της μεγάλης επιτυχίας των Ανένταχτων Πατριωτιών. Και για αυτην την επιτυχία της οργανωμένης παρέμβασης μας είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ..."ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" - WWW.PATRIWTES.GR

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ!

Ενωμένη ήταν η μεγάλη ομάδα των Ελλήνων που με την αποτρετπική τους παρουσία, περιφρούρησαν από κάθε ενδεχόμενο την στρατιωτική παρέλαση στα Χανιά. Και ενωμένες μακυά από κάθε σκοπιμότητα πρέπει να παραμένουν και μετά την έκβαση οποιασδήποτε μάχης. Όπως μαζί βρέθηκαν το πρωϊ της 25ης Μαρτίου κι όπως ενωμένοι βάδιζαν Εθνικιστές, Πατριώτες, Χρυσαυγίτες, Ανένταχτοι, ΚΡΗΤΕΣ ΟΛΟΙ! 

Η επιτυχημένη αυτή συνταγή, της αγωνιστικής συνύπαρξης, μελών της "Χρυσής Αυγής", (που κακώς κάποιοι επιχείρησαν να μηδενίσουν την παρουσία τους), των αυτοοργανωμένων ομάδων Πατριωτών, είτε ανένταχτων είτε που μπορεί να έχουν οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή, πρέπει να έχει συνέχεια και όχι να αποτελεί αντικείμενο αρνητικών συζητήσεων.

Πόσο μάλλον τώρα που το ζήτημα έχει στηθεί σε νέα θέση εκκίνησης... Χρειαζόταν να σταματήσει μιά παρέλαση για να αποδείξει το Κράτος ότι μπορεί να περιφρουρήσει την επόμενη; Χρειαζόταν να περιφρουρηθεί η παρέλαση έστω και αποτρεπτικά από πολίτες; Υπεύθυνοι για την διακοπή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΚΑΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΥ "ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΑΝ" ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ

Η αλήθεια για την "απεργία πείνας" των Μαροκινών της Υπατίας βρίσκεται εκτός από τα βίντεο και στην ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας... 

Δείτε το γιατί...

Αυτή είναι η ανακοίνωση που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook..

«Προς τον κ. Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας”. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ “των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ.»

Το status της στον τοίχο του προφίλ της έκαναν like πάνω από 18 φίλοι της ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια του τύπου: «Δεν σεβάστηκαν την Υπατία ώρα λοιπόν να γνωρίσουν την Αδράστεια και τη Νέμεση» ή «Δυστυχώς Χρυσάνθη ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος!!!!! Αλήθεια τι να πει κανείς.»
Μερικές ώρες μετά και ενώ τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν, επανέρχεται με μια νέα ανάρτηση η κ. Κωσταντακάτου στην οποία και επισημαίνει ότι:

«Έαν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που ''υπεξαιρέθηκαν'' από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 “μεταναστών απεργών πείνας”, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos.»

Και συνεχίζει κάνοντας απολογισμό των κειμηλίων που έλειπαν από το Μέγαρο… Όπως αναφέρει έλειπαν: «26 κεντημένες πετσέτες φαγητού…από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια)»!!!

Όπως θα διαπιστώσει και ο πιο αφελής στις λέξεις αλληλέγγυους και μεταναστών απεργών πείνας...χρησιμοποιεί σημεία στίξης.Για να υπογραμμίσει και να δείξει στον Τσίπρα και τους αλληλέγγυους πως γνωρίζει και έχει καταγράψει τα πάντα και πως αυτά που έχει δει στα βίντεο δεν είναι αυτά που προσπαθούσαν να περάσουν με διάφορα τεχνάσματα στον κόσμο και τα ΜΜΕ.

Ένα άλλο που έχει μεγάλη σημασία και κανείς δεν το έχει πάρει είδηση,είναι πως το καθεστώς εξάμηνης ανέχειας στο οποίο έχουν περιέλθει οι Μαροκινοί (σύμφωνα με τον κο Ραγκούση) καταρρίπτεται αυτομάτως εφόσον έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα.Το αδίκημα αυτό ίσως να είναι η κλοπή αντικειμένων από το Μέγαρο Υπατία.

Τα βίντεο θα δείξουν ποιος και τι έχει πάρει.όπως επίσης θα δείξουν και αν όντως έγινε απεργία πείνας ή απεργία μόνο στο πολύ φαΐ.

Από όσο γνωρίζω το ΛΑΟΣ έχει ζητήσει τα βίντεο από την κ.Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου,για να τα χρησιμοποιήσει για περιπτώσεις όπως αυτές που προανέφερα.Δηλαδή παραβατική συμπεριφορά ή ακόμα και για αποκάλυψη για την δήθεν απεργία.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ, ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΡΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τρεις άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια, μπήκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη μονοκατοικία ενός 67χρονου στη θέση Καρτελά της Κυπαρισσίας, ο οποίος διέμενε μόνος του, και, αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή τσεκουριού, μαχαιριού και σκεπαρνιού, του απέσπασαν 1.260 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, μία τηλεόραση καθώς και ρούχα.

Κατά την αποχώρησή τους, οι δράστες ερεύνησαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, χωρίς όμως να αφαιρέσουν τίποτα απ' αυτό και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. (zougla)

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

"ΣΤΟΧΟΣ" 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 7 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΥΣ 25 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ. 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΦΑΓΑΝΕ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

 Εντός των ημερών πρόκειται να κλείσουν οριστικά 7 ιστορικά Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού για λόγους περικοπών, κατόπιν εντολών της Τρόικα και του Μνημονίου. Πιο συγκεκριμένα παύει η λειτουργία των εξής Κέντρων: Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα, Υγειονομικού στην Άρτα, Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι, 625 Τάγματος Πεζικού στα Ιωάννινα, Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, 557 Τάγματος Πεζικού στην Ξάνθη και Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό. Απ’ ότι λένε το κράτος θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από αυτή την κίνηση, δηλαδή 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ακριβώς το ίδιο ποσό (25.564.594 ευρώ για την ακρίβεια) πετάχτηκε στα σκουπίδια για ένα έργο που δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Αναφερόμαστε στη μεταφορά τεχνολογίας – τεχνογνωσίας στα ελληνικά Ναυπηγεία, συμφωνία που αφορούσε την αμαρτωλή υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και που δεν εκτελέστηκε ποτέ στην πράξη. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ η εν λόγω υπόθεση επέφερε σε Έλληνες και Γερμανούς μεσάζοντες παράνομα κέρδη ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ! Και έχουν το θράσος τα λαμόγια της πολιτικής εξουσίας να λένε πως κλείνουν στρατόπεδα γιατί δεν έχουν λεφτά, όταν έφαγαν υπερδεκαπλάσια ποσά σε μίζες.

Η ιστορία ξεφεύγει από τα όρια της διαφθοράς και αγγίζει αυτά της εθνικής προδοσίας. Ούτε ένας από τους πολιτικούς απατεώνες που έτρωγαν και τρώνε με χρυσά κουτάλια καταληστεύοντας το δημόσιο χρήμα δεν έχει πάει στη φυλακή. Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. Υπάρχει λύση και μάλιστα άμεση και ριζική...

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΗΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ

Αυτός ο πρόεδρος της Σοσιαλιστίκής ομάδας ο Μάρτιν Σούλτς που βρίσκεται στην Ελλάδα επί τριήμερο για την σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και με τον οποίον ασχοληθήκαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας. Είναι γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις και στάσεις του. Πριν από δύο χρόνια ο ίδιος τύπος είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Κύπρο γιατί είχε δηλώσει πως "οι σοσιαλιστές θα πουν «ναι» στην έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης - κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου". Μετά τον σάλο που δημιούργηκε και τις αντιδράσεις ο Σούλτς τα μάζεψε, αλλά οι προθέσεις του και τα αισθήματα του έγιναν γνωστά από όλους... Να τον χαίρεστε πρασινολαμόγια...

www.stoxos.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ...

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ -ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΡΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΥΛΤΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΕΚΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ. ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1972 ΕΩΣ ΤΟ 2010 ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ... ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ...

ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Ποιός το είπε; Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών. Πού το είπε; Εδώ στην Ελλάδα σε δημοσιογράφους. Ποιός αντέδρασε; ΚΑΝΕΙΣ!

"Ο κ. Παπανδρέου είναι αναγκασμένος να λύνει προβλήματα που δημιούργησαν οι συντηρητικοί. Υπό διαφορετικές συνθήκες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ακολουθούσε διαφορετική πολιτική.." είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Σούλτς είναι στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην σύνοδο που έχει συγκαλέσει η Ομάδα τους στην Αθήνα. Έχει διάρκεια τριών ημερών, ξεκίνησε την Δευτέρα και θα τελειώσει αύριο Τετάρτη με την ομιλία παρέμβαση του Γιωργάκη Παπανδρέου...

 Μέχρι στιγμής ο προκλητικότατος κος Σούλτς που δεν έχει καμμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα δεν έχει λάβει την παραμικρή απάντηση. Όχι ότι οι συντηρητικοί (ελαφροδεξιούληδες) δεν έχουν συμμετοχή στην οικονομική εξαθλίωση της Πατρίδας και των Ελλήνων, αλλά η προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας που οι ίδιοι οι δείκτες της οικονομίας καταγράφουν είναι θράσσος και η διαστρέβλωση της αλήθειας τόσο μεγάλη που μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση.

www.stoxos.gr 

ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...


ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ... ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ DEFENCENET:

Επαναχάραξη του χάρτη της Μέσης Ανατολής βλέπει ο αρθρογράφος Αλούφ Μπεν της εφημερίδας Χααρέτζ επισημαίνοντας ότι οι Κούρδοι του Ιράκ θα ιδρύσουν τελικά ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη που ελέγχουν.

Ο ισραηλινός αναλυτής στο άρθρο του με τίτλο ¨Προσοχή : Η περιοχή κατασκευάζεται¨, επισημαίνει ότι οι επαναστάσεις που συμβαίνουν στον αραβικό κόσμο αποτελούν τον προάγγελο σημαντικών αλλαγών που έρχονται και οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα της περιοχής, ιδιαίτερα αυτής του Λεβάντ όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τη συμφωνία του Sykes-Picot σχεδόν 100 χρόνια πριν.

Ο Μπέν εκτιμά ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα ιδρυθούν ανεξάρτητα κράτη όπως αυτό της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν, της Δυτικής Σαχάρας και της Νότιας Υεμένης, ενώ σημειώνει ότι η απόσυρση των ΗΠΑ από το Ιράκ θα δώσει την ευκαιρία για ανεξαρτησία στους Κούρδους, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.

Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο "ΑΝΑΝΙΣΤΗΣ" ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΕΛ!

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως την Τετάρτη θα είναι προσκεκλημένος στο οίκημα του ιστορικού μας σωματείου ο εκ Λεμεσού ορμώμενος πολιτικός και αρχηγός της «δεξιάς» παράταξης, κύριος Νίκος Αναστασιάδης, γνωστός για τις του θέσεις στο Κυπριακό.
Ως ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ εναντιωνόμαστε κάθετα σε κάτι τέτοιο, όπως και σε οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης κομματικών συμφερόντων μέσω του σωματείου μας ή προσπάθεια σύνδεσης του ΑΠΟΕΛ μας με κόμματα και ψηφοθηρικά παιχνίδια.
Θυμίζουμε πως ο κύριος Αναστασιάδης, που καλείται ως ομιλητής στο οίκημα του σωματείου μας για την επέτειο της έναρξης του Ενωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, διατράνωσε το ΝΑΙ το 2004 στο σχέδιο Ανάν και συναίνεσε στο να τουρκοποιηθεί η πατρίδα μας και να καταστεί προτεκτοράτο ξένων συμφερόντων. Ο ίδιος πολιτικός ήταν έτοιμος στις προεδρικές εκλογές να κάνει την «υπέρβαση» και να στηρίξει την εκλογή Χριστόφια. Στο τι έχει πράξει ο τελευταίος τόσο στις παράνομες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, όσο και στην εσωτερική πολιτική είναι περιττό να αναφερθούμε.

To 2005 μάλιστα, ο κύριος Αναστασιάδης, έγινε ο πρώτος Κύπριος πολιτικός που επισκεπτόταν την Άγκυρα μετά το Μακάριο και δε δίστασε να κάνει δηλώσεις με φόντο το σύνθημα του ισλαμικού κόμματος «Όλα για την Τουρκία!». Κατά την επίσκεψή του τότε, έκανε προκλητικότατες δηλώσεις λέγοντας ότι «πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν μας», δίνοντας μάλιστα και άφεση αμαρτιών στους Τούρκους για τα πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας «αντί της σωφρόνου συμπεριφοράς, επιλέγαμε ως πατριωτικήν πράξιν τα συνθήματα» σπιλώνοντας τη μνήμη των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και των νεκρών Κωνσταντινουπολιτών συμπατριωτών μας. Τις πατριωτικές κορώνες όμως, τις θυμάται μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές, ενώ τον υπόλοιπο καιρό το παίζει δήθεν προοδευτικός και στα μνημόσυνα των Ηρώων σχεδόν ποτέ δεν παρίσταται.

Την ίδια απέχθεια που μας προκαλεί η πρόσκληση του κυρίου Αναστασιάδη στο σωματείο, μας προκαλούν και οι διαφημίσεις του κυρίου Χρίστου Στυλιανίδη με το έμβλημα του σωματείου μας και οι λοιπές διαφημίσεις-σποτάκια που καπηλεύονται προκλητικά το όνομα και το έμβλημα του ΑΠΟΕΛ μας για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, όπως και οι ανακοινώσεις σωματείου και εταιρίας ποδοσφαίρου το 2008, όπου καλούσαν τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να ψηφίσει υπέρ του Ιωάννη Κασουλίδη. Η ανακοίνωση αυτή είναι μήνυμα και για τους διοικούντες, τόσο του σωματείου όσο και τις εταιρίας, ώστε να κατανοήσουν ότι το ΑΠΟΕΛ δεν είναι μαγαζί κανενός.

Ο κόσμος του Θρύλου και ιδιαίτερα οι οργανωμένοι του οπαδοί δεν θα γίνουν αυτό που θέλετε.Το ΑΠΟΕΛ πρέσβευε ανέκαθεν τα εθνικά ιδεώδη και αποτελούσε πυρήνα αντίστασης κατά των εχθρών. Ξένων και ιθαγενών…Το ίδιο θα κάνει και τώρα, είτε το θέλετε, είτε όχι.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, δεν μπορεί να έχει καμία σύνδεση με πολιτικούς όπως τον κύριο Αναστασίαδη, αλλά ούτε και με κανένα άλλο κόμμα που θέλει να καπηλεύεται το όνομα του ιστορικού μας σωματείου για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και αντιεθνικών συμφερόντων.

Πολλάκις μάλιστα στο παρελθόν μετά από παρεμβάσεις του κυρίου Αναστασίαδη η ομάδα μας βγήκε ζημιωμένη στα αγωνιστικά δρώμενα υπέρ άλλων εθνικοφρόνων σωματείων, όπως έγινε και φέτος στους αγώνες κυπέλλου με τον Απόλλωνα, όπου δεχθήκαμε μετά από σφαγιαστική διαιτησία τον αποκλεισμό. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας, Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι υποψήφιος με το κόμμα του Αναστασιάδη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Και ο νοών, νοείτο…

Οι ΑΠΟΕΛίστες Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τον κύριο Αναστασιάδη και τα πεπραγμένα του. Το ΑΠΟΕΛ το ίδιο ως Ιδέα δεν έχει καμία σχέση με τέτοιους ανθρώπους. Όσοι θέλουν να καπελώσουν το φορέα των ιδεών του Ελληνισμού στην Κύπρο που ονομάζεται ΑΠΟΕΛ, θα μας βρουν μπροστά τους.

Στο ΑΠΟΕΛ λοιπόν, κύριε Νίκο Αναστασίαδη είσαι ανεπιθύμητος!
Αν κάποιοι σε κάλεσαν νομίζοντας ότι έτσι πράττουν σωστά, εμείς σου απαγορεύουμε να περάσεις την πόρτα του οικήματος του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας.
Όπως και σε κάθε πολιτικό από όπου κι αν προέρχεται…εμείς σαν ΑΠΟΕΛίστες δεν είμαστε αρνιά, ούτε θα γίνουμε ποτέ… Αυτά που χλευάζουμε δεν τα θέλουμε στο σπίτι μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΟ
ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΕΛ!
Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ
ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ