Tελευταια Νεα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

...
ΚΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2002 ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Αποκλειστικά στο stoxos.gr
Με εκατέρωθεν ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις και ενέργειες ανοίγει αργά αλλά σταθερά το μέτωπο ανάμεσα σε σλαβόφωνους και αλβανούς των Σκοπίων με αφορμή την έκδοση της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής» εγκυκλοπαίδειας. Οι Σκοπιανοί κατάφεραν να βάλουν απέναντι τους τους πάντες και όχι μόνο βέβαια τους αλβανούς που ζούν εντός του μορφώματος τους, οι οποίοι όμως φαίνεται να είναι αποφασισμένοι για πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν ορισμένοι.

Κάψτε τις "μακεδονικές"σημαίες... λέει ο Μάϊκο.

Οι δηλώσεις του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού Παντελή Μάϊκο είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που δημιουργείτε στην γειτονική χώρα, όπου η βενζίνη ρέει άφθονη από παντού και αρκεί μιά μικρή σπίθα για να γίνει η μεγάλη έκρηξη. «Οι αλβανοί έχουν δικαίωμα από το Θεό να ανάψουν την σημαία των Σκοπίων (της μακεδονίας λέει...) μέσα στα Σκόπια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Παντελή Μάϊκο,κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση. Την προηγούμενη εβδομάδα Ακαδημαϊκοί κύκλοι των Αλβανών είχαν απαντήσει στις ανιστόρητες αναφορές της εγκυκλοπαίδειας πως «οι Αλβανοί κατάγωνται από Ιλυρικές φυλές που ζούσαν πάντα στην Βαλκανική, σε αντίθεση με τους «μακεδόνες» που ήρθαν εδώ περνώντας τον Δούναβη και είναι Σλάβοι» Αυτό δήλωσε ο αλβανός ιστορικός Σουκρι Ραχίμι,χωρίς να μας εξηγεί βέβαια, αφού ξέρει την αλήθεια γιατί τους αποκαλεί κι αυτός «μακεδόνες» δίνοντας τους έτσι ερίσματα να συνεχίζουν την πλαστογράφηση έναντι των πάντων στην περιοχή. Από πλευράς αλβανών υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις από κάθε κατεύθυνση και θα χρειαζόταν άλλη μια εγκυκλοπαίδεια για να καταγραφούν οι πολύπλευρες αντιδράσεις από το κατόρθωμα των γυφτοσκοπιανών. Αλλά έχει ιδιαίτερο γούστο πως απαντάνε οι Σκοπιανοί σε αυτές τις αντιδράσεις

Αμφισβητούν την απογραφή του 2002!

Τα στελέχη του VMRO Βλαντιμιρ Γκολουμπόφσκι και Γιάνκο Μπάτσεφ περνάνε στην αντεπίθεση από άλλο μέτωπο και αμφισβητούν ευθέως τα αποτελέσματα της απογραφής του 2002 με βάση τα οποία οι αλβανοί των Σκοπίων ξεπερνάνε το 25% του πληθυσμού. Ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία πως η απογραφή που έγινε πριν από 7 χρόνια έχει πλαστογραφηθεί και πως στην πραγματικότητα οι αλβανοί δεν ξεπερνάνε το 17%. «Η αλβανική μειονότητα, μέσω της βίας, των όπλων και των ξένων συμβούλων, μας επιβάλλει να δεχτούμε τις απαιτήσεις τους ως κεκτημένα δικαιώματα» δηλώνουν και καταθέτουν στοιχεία και απόψεις στον εισαγγελέα για να ακυρωθούν τα αποτελέσματα της απογραφής και οι συμφωνίες και οι συνθήκες πλαίσια που έχουν υπογραφεί μεταξύ Σλάβων και αλβανών τα τελευταία χρόνια. Αυτό κι αν είναι λάδι στη φωτιά... αφού οι σκοπιανοί επιμένουν στα σενάρια περί ξένων που ενισχύουν τις απόψεις «αρατσίνοβο» που δυσαρέστησαν Άγγλους και Αμερικάνους.

Το Αρατσίνοβο και η εγκυκλοπαίδεια...

Ένα περιστατικό που έκλεισε ουσιαστικά τις συγκρούσεις αλβανών και σλάβων το 2003 είναι αυτό που άναψε φωτιές και στις σχέσεις των σκοπιανών με ΝΑΤΟ,Αμερικάνους και Βρετανούς. Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς κι όπως περιγράφεται στην εγκυκλοπαίδεια, στο Αρατσίνοβο ο στρατός των σλαβόφωνων είχε περικυκλώσει 200 περίπου αλβανούς αντάρτες (τρομοκράτες τους αποκαλεί) αλλά μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ οι σκοπιανές δυνάμεις δεν εισέβαλαν στο χωριό αφήνωντας περιθώριο στους 200 ένοπλους να διαφύγουν προς το Κόσσοβο. Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται πως ανάμεσα στους 200 αλβανούς υπήρχαν και οι εκπαιδευτές τους Άγγλοι και Αμερικάνοι ΝΑΤΟικοί, οι οποίοι μάλιστα πάνω στην βιασύνη τους να εγκαταλείψουν την περιοχή άφησαν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία, όπως δορυφορικά τηλέφωνα και άλλος υπερσύγχρονος εξοπλισμός. Οι αλβανοί από την πλευρά τους λένε πως αν είχαν εκείνη την εποχή ΝΑΤΟική υποστήριξη, σήμερα δεν θα υπήρχαν τα Σκόπια. Οι Άγγλοι βέβαια και οι Αμερικανοι είναι εξοργισμενοι με τα καμώματα των προστατευόμενων τους σκοπιανών αλλά καλά να πάθουν.

Το ζήτημα δεν είναι δυνατόν να κλείσει με ένα άρθρο και να καταγραφούν όλες οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις. Όσο για το ερώτημα που μπορεί να δημιουργείται αναφορικά με την πηγή του απύθμενου θράσσους των σκοπιανών να τα βάζουν με όλους, η απάντηση μάλλον βρίσκεται στις απέναντι ακτές του Αιγαίου. Κατά τα άλλα με μοναδική απάθεια «παρακολουθεί» τα τεκτενόμενα μόνο η Ελλάδα. Θα επανέλθουμε σύντομα....

«ΣΤΟΧΟΣ»
« Προηγουμενη
Επομενη »