Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Κίνα κατατάσσει τους πολίτες με σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» – πως μπορεί κάποιος να κάνει λάθος και πώς μπορεί να τιμωρηθεί

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Το κινεζικό κράτος δημιουργεί ένα τεράστιο σύστημα κατάταξης που θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά του τεράστιου πληθυσ...



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ Το κινεζικό κράτος δημιουργεί ένα τεράστιο σύστημα κατάταξης που θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά του τεράστιου πληθυσμού του και θα κατατάσσει τον καθένα με βάση την "κοινωνική του πίστωση" ("social credit").







Το «σύστημα κοινωνικής πίστωσης», το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2014, έχει ως στόχο να ενισχύσει την ιδέα ότι «το να έχεις εμπιστοσύνη είναι κάτι ένδοξο και το να καταστρέφεις την εμπιστοσύνη είναι κάτι σάπιο», σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο.




Το πρόγραμμα πρόκειται να τεθεί πλήρως σε λειτουργία έως το 2020, αλλά έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή για εκατομμύρια άτομα. Το καθεστώς είναι υποχρεωτικόΑυτή τη στιγμή το σύστημα είναι αποσπασματικό - μερικοί διοικούνται από δημοτικά συμβούλια, άλλοι βαθμολογούνται από ιδιωτικές τεχνολογικές πλατφόρμες που κατέχουν προσωπικά δεδομένα.

Όπως και τα ιδιωτικά πιστωτικά αποτελέσματα, το κοινωνικό σκορ ενός ατόμου μπορεί να κινηθεί προς τα πάνω και προς τα κάτω ανάλογα με τη συμπεριφορά του. Η ακριβής μεθοδολογία αποτελεί μυστικό - αλλά παραδείγματα παραβιάσεων περιλαμβάνουν την κακή οδήγηση, το κάπνισμα στις ζώνες μη καπνίσματος, την αγορά πάρα πολλών βιντεοπαιχνιδιών και την ανάρτηση ψεύτικων ειδήσεων στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.