Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ξαναχτυπά» ο Κουβέλης για τις φρεγάτες: Το ζήτημα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη - Το χειρίζεται ο Τσίπρας!

Για δηλώσεις, οι οποίες ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλη...


Για δηλώσεις, οι οποίες ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο ζήτημα της χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών.




Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι δηλώσεις του για τις φρεγάτες «τη δεδομένη στιγμή και μετά την δημοσιότητα που δημιουργήθηκε, ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.




Παράλληλα, είπε ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών. «Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται» σημείωσε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας πως, εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών, τόνισε πως η δήλωσή του επί του θέματος είχε σχέση με κάποιο δημοσίευμα: «Είχα υποχρέωση να απαντήσω. Οι δηλώσεις μου δεν απείχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες».

«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.