Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μ@Λ@ΚΙΕΣ Λαφαζάνη: Αυτός και τα συντρόφια του πέταξαν λιγνίτη στον Άγνωστο Στρατιώτη

Σε εξέλιξη η πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρι...



Σε εξέλιξη η πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης.




Η πορεία έχει φτάσει ήδη στη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν σακούλες με λιγνίτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ απομακρύνθηκαν οι Εύζωνες.
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σημειώνουν ότι με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η ΔΕΗ οδηγείται σε μη βιωσιμότητα και η αρνητική επίπτωση στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια για την χώρα καθώς και στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία θα είναι τεράστια.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει ακόμα ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή περιέχει πλήθος ασαφών περιγραφών για την ιδιοκτησία εγκαταστάσεων, εδαφών, εξοπλισμού και τονίζουν με έμφαση ότι η… «φροντίδα του Υπουργείου για την εξασφάλιση της λειτουργίας των υπό πώληση Μονάδων και των συμφερόντων των αγοραστών γίνεται κραυγαλέα».


Η ΓΕΝΟΠ ζητά μεταξύ άλλων την ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Ακόμη σύμφωνα τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ.Αδαμίδη το νομοσχέδιο θα φέρει αύξηση των τιμολογιων καθώς μέχρι τώρα η ΔΕΗ συγκρατεί τις τιμές.
Απροσπέλαστο το κέντρο

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το Κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις.




Πρώτοι στο «χορό», οι συνταξιούχοι όπου συναντήθηκαν στις 10:00 στην πλατεία Κοτζιά με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, η οποία αντιστοιχεί σε αφαίμαξη 2-3 συντάξεων ετησίως , την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€. Αργότερα οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών και θα ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους στη Βουλή.

Η επόμενη κινητοποίηση ήταν η προσυγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκίνησε στις 10:30, έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι εργαζόμενοι της ηλεκτροδότησης αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ακόμη, οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενόσω θα κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν και αυτοί στις 10:30 με σκοπό να διαμαρτυρηθούν, έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους. Βασικό τους αίτημα αποτελεί η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ ενώ ο μεγάλος στόχος τους είναι η προώθηση λύσεων για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10 έως τις 3), ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Να σημειωθεί πως θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.