Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ.... Η Βρετανία βάζει τέλος στα πλαστικά καλαμάκια...!!! Την κατάρα μας να έχουν...

Το τέλος στα πλαστικά καλαμάκια σχεδιάζει η Μεγάλη Βρετανία. Περίπου 8,5 δισεκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια πετάγονται στο Ηνωμένο ...

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαμακια

Το τέλος στα πλαστικά καλαμάκια σχεδιάζει η Μεγάλη Βρετανία.




Περίπου 8,5 δισεκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια πετάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της κυβέρνησης, η οποία τώρα σχεδιάζει τον τερματισμό των πωλήσεων τους, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα πλαστικών στους ωκεανούς.




Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση στη διάσκεψη κορυφής για τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας των Εθνών (γνωστή παλαιότερα ως Βρετανική Κοινοπολιτεία).

«Τα πλαστικά απόβλητα είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, και το βρετανικό κοινό έχει δείξει πάθος και ενέργεια όπως στα μέτρα χρέωσης της πλαστικής σακούλας», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η απαγόρευση δεν θα τεθεί αμέσως σε ισχύ, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις βιομηχανίες για να εξασφαλίσει χρόνο προσαρμογής και να δημιουργηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Τα πλαστικά καλαμάκια που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς λόγους θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, ένα εκατομμύριο πτηνά και περισσότερα από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά χάνουν τη ζωή τους λόγω της κατανάλωσης πλαστικών απορριμμάτων κάθε χρόνο, τα οποία ξεπερνούν τους 150 εκατομμύρια τόνους στους ωκεανούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.