Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπόθεση Έλενας Φραντζή: «Κανείς δεν πρόκειται να μου βγάλει τα γένια και τα ράσα» ΒΙΝΤΕΟ: Τι λέει ο π. Στυλιανός Σάββα για την καθαίρεσή του

newsit.com.cy Aπόφαση καθαιρέσεως του π. Στυλιανού Σάββα από το 5μελές συνοδικό δικαστήριο, μεταξύ άλλων για την κατηγορία του «Συγκυλισμού...


newsit.com.cy Aπόφαση καθαιρέσεως του π. Στυλιανού Σάββα από το 5μελές συνοδικό δικαστήριο, μεταξύ άλλων για την κατηγορία του «Συγκυλισμού» - Πλέον δικαιούται να ασκήσει έφεση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου - Εμφανίστηκε εξοργισμένος με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου λέγοντας παράλληλα πως δεν θα βγάλει τα ράσα.





Aπόφαση καθαιρέσεως του π. Στυλιανού Σάββα ελήφθη από το 5μελές συνοδικό δικαστήριο, μεταξύ άλλων για την κατηγορία του Συγκυλισμού, όσον αφορά την υπόθεση της ανήλικης, κατά τον επίμαχο χρόνο, Έλενας Φραντζή. Ένας από τους λόγους της καθαίρεσης λοιπόν ήταν και ο συγκυλισμός. Πλέον, ο Στυλιανός Σάββα δικαιούται να ασκήσει έφεση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.




Μετά την απόφαση, ο καθαιρεθείς ιερέας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου χωρίς να κρύψει το πρόσωπό του. Εμφανίστηκε εξοργισμένος με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου λέγοντας παράλληλα πως δεν θα βγάλει τα ράσα.
Την εκ της ιερωσύνης καθαίρεση του π. Στυλιανού Σάββα, εξ Εργατών, αποφάσισε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνήλθε σήμερα, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, η Σύνοδος εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων α) π. Στυλιανοῦ Σάββα, ἐξ Ἐργατῶν καὶ β) π. Νικολάου Χρίστου, ἐκ Παχυάμμου.

Για μεν τον π. Στυλιανὸ Σάββα, μετὰ ἀπὸ αἴτημα τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου, γιὰ παραπομπὴ τῆς ὑπόθεσής του στὸ Πενταμελὲς Συνοδικὸ Δικαστήριο καὶ μετὰ καὶ ἀπὸ ἔγκριση τοῦ αἰτήματος τοῦ Πανιερωτάτου ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο, τὸ Πενταμελὲς Συνοδικὸ Δικαστήριο, ἀφοῦ συνῆλθε σὲ κανονικὴ συνεδρία, ἀποφάσισε, ὁμοφώνως, τὴν ἐκ τῆς ἱερωσύνης καθαίρεση τοῦ π. Στυλιανοῦ Σάββα καὶ τὴν ἐπαναφορά του στὶς τάξεις τῶν λαϊκῶν, γιὰ τὰ κανονικὰ παραπτώματα στὰ ὁποῖα ὑπέπεσε.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.