Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηγητής Συρίγος: Η Δύση θέλει να «κοντύνει» τον Άσαντ και να μειώσει το ρόλο της Ρωσίας - Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν - ΒΙΝΤΕΟ

enikos Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, Άγγελος Συρίγος ανέλυσε τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα, τις συμμαχίες και τα διλήμματα των ηγετ...


enikos Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, Άγγελος Συρίγος ανέλυσε τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα, τις συμμαχίες και τα διλήμματα των ηγετών του κόσμου αναφορικά με μια στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία.





Όπως υπογράμμισε η ισχύς των δυο χωρών, ακόμα και στον Ψυχρό Πόλεμο, τις έχει αποτρέψει από το να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση. Οι ενδείξεις είναι ότι και τώρα θα την αποφύγουν, καθώς προτιμούν τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων.





Στόχος των ΗΠΑ, που αυτή τη φορά ακολουθούνται από Βρετανία και Γαλλία, είναι να «κοντύνουν» τον Άσαντ, να μειώσουν τον ρόλο της Ρωσίας που είναι κυρίαρχη στη Συρία και να καθίσουν στο τραπέζι για την επόμενη μέρα με πιο ίσους όρους.

Όσο για τον Ερντογάν, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, διότι καλείται να αποφασίσει με ποιον είναι.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας θεωρεί πιθανόν να χρησιμοποιηθούν, υποστηρικτικά (καθώς η κυρίως επίθεση θα γίνει από αμερικανικά πλοία), βάσεις των ΗΠΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1:






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.