Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ...!!! Θέλει να διώξει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ο Μπουτάρης... «To Γ' Σώμα Στρατού πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης»

Την άποψη ότι το Γ΄Σώμα Στρατού πρέπει να φύγει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο χώρος που βρίσκεται τώρα, να ενταχθεί στο maste...



Την άποψη ότι το Γ΄Σώμα Στρατού πρέπει να φύγει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο χώρος που βρίσκεται τώρα, να ενταχθεί στο masterplan που προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου μαζί με τη ΔΕΘ, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.





«Ο χώρος της έκθεσης θα είναι συνέχεια ενός μητροπολιτικού πάρκου. Η ανάπλαση θα προσδιοριστεί ουσιαστικά από τη νέα ταυτότητα που πρέπει να έχει η Έκθεση. Να εκσυγχρονιστεί δηλαδή και σε όψη και σε λειτουργία. Αυτό για το οποίο θα ζητήσουμε υποστήριξη από την Περιφέρεια είναι να ενταχθεί ο χώρος του Γ' Σώματος Στρατού μέσα σ’ αυτό το συγκρότημα που είναι σαν μαύρη τρύπα μέσα στην καρδιά της πόλης», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε:




«Για μένα δεν είναι πολύ σοφό να βρίσκεται μια ενεργός δύναμη, η μονάδα ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, στην καρδιά της πόλης. Πρέπει να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης, ζούμε δύσκολες περιόδου».

Την άποψη, ότι και με τη βοήθεια των χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας, η διετία 2018-2019 θα είναι η διετία του μεγάλου πρότζεκτ της ανάπλασης, εξέφρασε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας την εξαιρετική συνεργασία που έχει τόσο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και με τον Γιάννη Μπουτάρη.

«Σε αυτή τη φάση ετοιμάζουμε το Master Plan. Θα είναι έτοιμο τέλος του έτους. Ο περιφερειάρχης αναμένει το σχέδιο για να δούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα είναι κυρίως εθνικοί πόροι αλλά και ιδιωτικά κεφάλαια», είπε ο κ. Τζήκας.

«Αισθάνομαι σαν χαρτονόμισμα του ευρώ», είπε χαριτολογώντας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας πως αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια και η δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων έργων είναι το επιστέγασμα της προσπάθεια που γίνεται στην Περιφέρεια.

Παράλληλα τόνισε πως η ΠΚΜ θα περιμένει να δει πρώτο το Master Plan για την ανάπλαση της Έκθεση και στη συνέχεια θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί.

Πηγή: thestival.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.