Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είμαστε πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία!» Δραματική δήλωση Καμμένου στη Liberation

Νέα διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου από το Μαξίμου για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών σε διάστηκε λίγων ωρών και ενώ είναι σε εξέλιξ...


Νέα διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου από το Μαξίμου για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών σε διάστηκε λίγων ωρών και ενώ είναι σε εξέλιξη λεπτές και ευαίσθητες διπλωματικές προσπάθειες για την διευθέτηση του ζητήματος.





Μετά την «βόμβα» περί ομήρων στις τουρκικές φυλακές ο Πάνος Καμμένος επανέρχεται με συνέντευξή του στην γαλλική Liberation.




«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» προειδοποιεί ο υπουργός Αμυνας σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα .

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό. Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», επαναλαμβάνει ο υπουργός

Χθες, μια μόλις ημέρα μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην οποία ο ίδιος εξήγησε γιατί επέλεξε μια μετριοπαθή προσέγγιση στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας, από τη Ρουμανία έριξε τη δική του «βόμβα», μιλώντας για έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές. Η συγκεκριμένη δήλωση προκαλεί εύλογες απορίες, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για το timing, καθώς υποτίθεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη λεπτές και ευαίσθητες διπλωματικές προσπάθειες για την διευθέτηση του ζητήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.