Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ... Προπαγάνδα Σκοπιανών με τουρκικές πλάτες στις ΗΠΑ

ΠΕΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΥΠΕΡΒΑΛΕΙ... Φορούν µπλουζάκια µε τον Ηλιο της Βερ...


ΠΕΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΥΠΕΡΒΑΛΕΙ...
Φορούν µπλουζάκια µε τον Ηλιο της Βεργίνας. ∆ηλώνουν «Μακεδόνες» και κάνουν σκληρή προπαγάνδα, αλλά και σκληρό παρασκηνιακό λόµπινγκ, ενάντια σε κάθε ενδεχόµενη αλλαγή της συνταγµατικής ονοµασίας της ΠΓ∆Μ.






«Εµείς είµαστε η Μακεδονία» («We Are Macedonia») βροντοφωνάζουν, διαµηνύοντας µάλιστα ότι «αφού περισσότερες από 137 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη Μακεδονία µε το νόµιµο όνοµά της, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει διαπραγµάτευση για ένα νέο όνοµα».

Με έδρα την Ουάσιγκτον και οικονοµική στήριξη από... τουρκικά κεφάλαια, το σλαβοµακεδονικό λόµπι των ΗΠΑ βγαίνει στην αντεπίθεση µέσα από ένα µπαράζαλυτρωτισµού και παραχάραξης της Ιστορίας, επιστρατεύοντας µάλιστα προς ενίσχυση των µεθοδεύσεών του και «πρόθυµους» Αµερικανούς πολιτικούς.




Ο 61χρονος βουλευτής των Ρεπουµπλικάνων Πολ Μίτσελ είναι ένας από αυτούς. Το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου, ακριβώς πριν από µία εβδοµάδα, βρέθηκε να συµπρωταγωνιστεί ως τιµώµενο πρόσωπο σε εκδήλωση Σλαβοµακεδόνων στο Μίσιγκαν, υπερασπιζόµενος «το δικαίωµα της Μακεδονίας στον αυτοπροσδιορισµό», δίπλα σε νεαρά κορίτσια στολισµένα µε τον Ηλιο της Βεργίνας. Ο Ρεπουµπλικάνος πολιτικός ανέβηκε µάλιστα και στο βήµα, για να απευθύνει χαιρετισµό µε φόντο το σύνθηµα «Μακεδονία για τους Μακεδόνες» («Macedonia for Macedonians»).

Η εκδήλωση στο Μίσιγκαν πραγµατοποιήθηκε υπό την αιγίδα της «Ενωµένης Μακεδονικής ∆ιασποράς» («United Macedonian Diaspora – UMD»), µιας µη κυβερνητικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2004, µε έδρα την Ουάσιγκτον, και έκτοτε... οργιάζει στο παρασκήνιο, µε τις ευλογίες συντηρητικών αµερικανικών κύκλων και τουρκικών οργανώσεων.

Η καλούµενη «Ενωµένη Μακεδονική ∆ιασπορά» βρίσκεται πίσω από τις συγκεντρώσεις διαµαρτυρίας που έχουν πραγµατοποιηθεί τις τελευταίες ηµέρες σε αµερικανικές πόλεις όπως είναι το Σικάγο και η Ουάσιγκτον, κατά µιας συµφωνίας µε την Ελλάδα για την επίλυση του ονοµατολογικού.

Σε συνδυασµό, µάλιστα, µε διάφορες άλλες οργανώσεις µε βαρύγδουπα ονόµατα όπως είναι η «Macedonian Human Rights Movement International» του Καναδά και η «World Macedonian Congress» της Αυστραλίας (που εµφανίζονται µεν ως διαφορετικές αλλά επί της ουσίας προέρχονται όλες από την ίδια «µήτρα»), κινούν το τελευταίο διάστηµα ένα όργιο αλυτρωτικής προπαγάνδας στα social media υπό το κεντρικό σύνθηµα «We Are Macedonia» («Εµείς είµαστε η Μακεδονία», ελληνιστί).

Στο επίκεντρο της εν λόγω προπαγανδιστικής µηχανής βρίσκεται η «United Macedonian Diaspora – UMD» µε µπροστάρη τον πρόεδρό της, Μετοντίγια Κολόσκι. Ο εν λόγω κύριος, ωστόσο, που εµφανίζεται να ηγείται σήµερα µιας «παγκόσµιας» εκστρατείας ενάντια στην αλλαγή της συνταγµατικής ονοµασίας της ΠΓ∆Μ, καλώντας µάλιστα «το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την Ελλάδα να συµβιβαστούν µε το όνοµα ∆ηµοκρατία της Μακεδονίας» (όπως διακηρύττει ο ίδιος σε βίντεο µε ηµεροµηνία ανάρτησης την Gη Φεβρουαρίου), παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον... υπόβαθρο.

«Ο Μετοντίγια Κολόσκι (Metodija Koloski) είναι δικηγόρος που εκπαιδεύτηκε από το τουρκικό λόµπι στην Αµερική, και συγκεκριµένα από τον Τουρκικό Συνασπισµό της Αµερικής (Turkish Coalition of America – TCA)» όπως σηµειώνει ο Μάρκους Τέµπλαρ στο βιβλίο «Εικόνες Κρατών: Στρατηγική επικοινωνία, ήπια ισχύς και μέσα ενημέρωσης» (εκδόσεις Καστανιώτη).




Ο κ. Κολόσκι εµφανίζεται σε βίντεο από εκδήλωση της «United Macedonian Diaspora», µαγνητοσκοπηµένο το καλοκαίρι του 2009, να ευχαριστεί τη Λεϊλά ΜακΚέρντι, σύζυγο του προέδρου του τουρκικού λόµπι των ΗΠΑ «Turkish Coalition of America» Λίνκολν ΜακΚέρντι, για µια προσφορά ύψους 8o.ooo δολαρίων που εκείνη έκανε στο σλαβοµακεδονικό λόµπι. «Χωρίς τη γενναιόδωρη προσφορά της, η οργάνωσή µας δεν θα µπορούσε να συνεχίσει» εµφανίζεται να δηλώνει εν µέσω χειροκροτηµάτων ο κήρυκας του σλαβοµακεδονικού αλυτρωτισµού Κολόσκι, σε ένα βίντεο το οποίο πλέον µπορεί κανείς να δει και στο YouTube.

Σύµφωνα µάλιστα µε παλαιότερα δηµοσιεύµατα, ο ίδιος κύριος έχει φροντίσει σε διάφορες περιπτώσεις στο παρελθόν να ανταποδώσει και τις «ευεργεσίες» προς το τουρκικό λόµπι των ΗΠΑ. Πώς; Παίρνοντας για παράδειγµα µέρος το 2009 σε ανθελληνικές συγκεντρώσεις έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον... υπέρ της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Τον Απρίλιο του 2010 το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωµένων Πολιτειών δηµοσίευσε ένα άρθρο στο επίσηµο περιοδικό του µε τίτλο “Σκόπια – Η αρχαία Μακεδονία οικοδοµεί µια σύγχρονη δηµοκρατία”. Η συγγραφέας του, Stephanie Rowlands, ισχυρίζεται ότι τα Σκόπια αποτελούν τον νόµιµο κληρονόµο του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας. Ο κινητήριος µοχλός πίσω από το άρθρο ήταν η UMD και ο Τουρκικός Συνασπισµός» σηµειώνει χαρακτηριστικά ο Μάρκους Τέµπλαρ, σύµφωνα µε τον οποίο η UMD ήταν που «κατάφερε να πείσει τους αντιπροσώπους και γερουσιαστές του αµερικανικού Κογκρέσου να σχηµατίσουν µια κλειστή πολιτική οµάδα, τη Macedonian Caucus».

Και πράγµατι, στην εν λόγω πολιτική οµάδα εµφανίζονται σήµερα να συµµετέ χουν περίπου so Αµερικανοί βουλευτές και των δύο κοµµάτων, µε επικεφαλής τους Ρεπουµπλικάνους Ντέιβ Τροτ και Στιβ Στίβερς καθώς και τον ∆ηµοκρατικό Μπρένταν Μπόιλ. ∆ιόλου τυχαία, στην ίδια οµάδα ανήκει και ο Ρεπουµπλικάνος Πολ Μίτσελ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ/AP Photo/Boris Grdanoski




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.