Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΒ ΜΠΑΝΟΝ: Η Τουρκία, η Κίνα και το Ιράν, είναι ο νέος άξονας που διαμορφώνεται και θα συγκρουστεί με τη Χριστιανική Δύση.

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη του, αναφέρει ότι η Τουρκί...


Ο Στιβ Μπάνον, πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη του, αναφέρει ότι η Τουρκία, η Κίνα και το Ιράν, είναι ο νέος άξονας που διαμορφώνεται και θα συγκρουστεί με τη χριστιανική Δύση.






Σε συνέντευξή του, στο περιοδικό GQ, ο Στήβ Μπάνον, περιέγραψε ένα άξονα υπερδυνάμεων που ακόμη ο κόσμος δεν έχει δει, σημειώνοντας ότι η συμμαχία εναντίον των δυτικών εθνών, είναι μια αυξανόμενη απειλή, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

“Αυτό που βλέπουμε είναι η Κίνα, η Περσία (Ιράν), και η Τουρκία – τρεις αρχαίοι πολιτισμοί, να μαζεύονται για να δημιουργήσουν ένα νέο άξονα. Συγκρούεται με την Χριστιανική Δύση και είναι επίσης μεγάλο μέρος του Ισλάμ που είναι συνδεδεμένο με τη Δύση. Αρχίζεις να το βλέπεις αυτό να διαμορφώνεται κάθε ημέρα όπως στη δεκαετία του 1930. Αρχίζεις να το βλέπεις να κρυσταλοποιείται όλο και πιο πολύ”.




Ο Μπάνον, προέβλεψε ότι η Δύση και οι ΗΠΑ θα έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις τρείς χώρες. “Πρόκειται να έχουμε τα χέρια μας γεμάτα τώρα με την Κίνα, το Ιράν και την Τουρκία. Η Τουρκία υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος”, είπε ο Μπάνον.

Ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, που και στο παρελθόν είχε περιγράψει την Τουρκία ως απειλή για τη Δύση και τις ΗΠΑ, είπε στο GQ, ότι το νέο σχέδιο στο οποίο δουλεύει από τότε που έφυγε από το Λευκό Οίκο και το Breibart News, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της Κίνας, και την οικονομική απειλή που αποτελεί η χώρα αυτή για τις ΗΠΑ.

“Οπωσδήποτε. Σε αυτό το νέο σχήμα που διαμορφώνω, είναι μέρος, η χρήση των ιδεών ως όπλα μπορεί να ακούγεται πολύ προκλητικό, η παρουσίαση ιδεών. Μια ιδέα είναι ο οικονομικός εθνικισμός, η άλλη ο λαϊκισμός, η άλλη είναι ο κόσμος του η «Αμερική Πρώτα», που έρχεται» και σίγουρα θα το υποστηρίξω αυτό ή θα παρουσιάσω τα γεγονότα”.Σε ερώτηση του περιοδικού, εάν προτίθεται να πιέσει και να προωθήσει την ιδέα αυτού του νέου άξονα και πως σχεδιάζει να το κάνει, ανέφερε:

Το νέο σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύει, όπως είπε στη συνέντευξή του στο περιοδικό, θα εμφανιστεί την άνοιξη ή το καλοκαίρι και θα είναι μια “έκδοση ιδεών”, σχεδιασμένη να φέρει κοντά ομάδες οι οποίες σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο κάτω από την ομπρέλα του οικονομικού εθνικισμού.

Ο κ. Μπάνον, είπε ότι η κυβέρνηση Τράμπ, “πρόκειται να τηρήσει τη δέσμευσή της, να στραφεί εναντίον της Κίνας, για τα νομισματικά παιχνίδια, το ξεφόρτωμα φθηνών προϊόντων στη χώρα μας, και τις άδικες πρακτικές της στο εμπόριο”.

Η πρόθεση που εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, να επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αποτελεί πλήγμα στους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης μέσα στο Λευκό Οίκο, με τους οποίους ο Στήβ Μπάνον βρίσκονταν και βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο.

Την ίδια στιγμή παρά τη φασαρία που γίνεται γύρω από την απόφαση Τράμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, οι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, σε ποσοστό 60%, πιστεύουν ότι αυτή η κίνηση είναι κρίσιμη για την αποτροπή μια οικονομικής κυριαρχίας από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.