Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Πέθανε ένα από τα παιδιά με αυτισμό που ζούσαν στο Σκαραμαγκά - Καταγγελίες που σοκάρουν: Πριν από μερικές μέρες, η Ζωή ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο

newsit: Λοίμωξη του αναπνευστικού η αιτία θανάτου της άτυχης Ζωής - Το άτυχο κορίτσι ήταν από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Σκαραμα...


newsit: Λοίμωξη του αναπνευστικού η αιτία θανάτου της άτυχης Ζωής - Το άτυχο κορίτσι ήταν από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Σκαραμαγκά και στο Λοιμωδών - Η είδηση του θανάτου της έρχεται λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής με τους ασθενείς δεμένους και βρώμικους - Η Ζωή είχε τραύματα λίγες μέρες πριν πεθάνει καταγγέλει ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου "Οικογένεια" - Θα ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες του θανάτου της





Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Λοιμωδών και γίνεται γνωστή μια θλιβερή εξέλιξη. Ένα από τα παιδιά με αυτισμό που νοσηλεύονταν στο Σκαραμαγκά, η Ζωή, έφυγε από τη ζωή.




Οι εικόνες από το Λοιμωδών με ανθρώπους με αυτισμό δεμένους στα κρεβάτια τους. Οι καταγγελίες για την κακομεταχείρισή τους. Και τώρα, ένας θάνατος. Ο θάνατος της Ζωής.

Το άτυχο κορίτσι πέθανε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η Ζωή πέθανε εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού.

Ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δήλωσε στο newsit.gr πως θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα και τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της. Όπως μάλιστα κατήγγειλε, λίγες μέρες πριν «φύγει», η Ζωή ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο. Και υπάρχουν γι’ αυτό φωτογραφίες που το αποδεικνύουν!

Ο Γολγοθάς της Ζωής: Από το Σκαραμαγκά στο Λοιμωδών
«Η Ζωίτσα μας ήταν ένα από τα παιδιά που ζούσαν στο Σκαραμαγκά», δήλωσε στο newsit.gr ο Γιώργος Γεωργούλας, πρόεδρος του συλλόγου «Οικογένεια». Όπως είπε, πριν από καιρό, μέσω ενός προγράμματος, η Ζωή είχε πάει σε κάποια διαμερίσματα που φιλοξενούσαν παιδιά με αυτισμό.

Το πρόγραμμα αυτό, όμως τελείωσε. Μαζί και η χρηματοδότηση. Και τα διαμερίσματα έκλεισαν. Η Ζωή δεν επέστρεψε στο Σκαραμαγκά αλλά στο Λοιμωδών. Αργότερα, γύρισε στο Σκαραμαγκά αλλά όπως λέει ο κ. Γεωργούλας «ήταν σε άθλια κατάσταση». Κι όταν άρχισε να συνέρχεται «την πήραν για να την ξαναπάνε στο Λοιμωδών».





Ο Γιώργος Γεωργούλας αποκάλυψε ότι πριν από μερικές μέρες κάλεσε τους γονείς η διευθύντρια του νοσοκομείου. Τους είπε πως υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πως τα παιδιά τους καλύπτονταν ιατρικά επαρκώς.

«Ρώτησα αν συμβεί ένα παθολογικό περιστατικό, ποιος θα έχει την ευθύνη. Απάντησε «κανένας». Ελπίζω να μην έχει δίκιο», σημείωσε ο Γ. Γεωργούλας.

«Παρά τα διάφορα πορίσματα που έχουν βγει κατά καιρούς για το Σκαραμαγκά και το Λοιμωδών, κάνω έκκληση σε όλους τους εισαγγελείς και πολιτικούς να έρθουν να δουν και να διαπιστώσουν από μόνοι τους το τι πραγματικά συμβαίνει και τι βιώνουν τα παιδιά μας», σημείωσε.

Ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου «Οικογένεια», Παναγιώτης Μπαλάκταρης, μιλώντας στo newsit.gr τόνισε πως ο θάνατος της Ζωής «προκαλεί τουλάχιστον καχυποψία». Όπως είπε από αυτή την αιτία θανάτου «δεν μπορείς να πεθάνεις σε 2,3 ή 5 ώρες».

Κατήγγειλε επίσης πως πριν από μερικές μέρες η Ζωή ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο. Είχε σημάδια και γι’ αυτό υπάρχουν φωτογραφίες. Εικόνες που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει και ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Μπαλακτάρης, που πρόσθεσε πως θα πάει στην εισαγγελία για να ζητήσει να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της Ζωής.

«Στα ιδρύματα αυτά ζούμε στον Μεσαίωνα», κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.