Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκληρό πόκερ από Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς - "Θα παίξει το παιχνίδι όσο καιρό τον βολεύει" - Φόβοι πως θα "βάλουν" και την κατασκοπεία στο κατηγορητήριο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩς ΚΑ...

Έλληνες στρατιωτικοί: Η τύχη τους στα χέρια του Ερντογάν | Newsit.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩς ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΑΝ Ή "ΗΛΠΙΖΑΝ" ΚΑΠΟΙΟΙ... ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕς ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ 3 - 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ...






Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη (01.03.2018) στον Έβρο από τους Τούρκους έχει ξεκινήσει. Μόνο που για πολλούς, την τύχη τους την κρατά στα χέρια τους ένας άνθρωπος. Αυτός που κινεί τα νήματα για τα πάντα στην Τουρκία: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δίκη του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λογία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη είναι προγραμματισμένη για σήμερα Συτέρα. Σε λίγη ώρα, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα δούν για πρώτη φορά, από τη στιγμή της σύλληψής τους, και τους δικούς τους ανθρώπους. Οι οικογένειές τους θα ταξιδέψουν στην Αλεξανδρούπολη για να είναι κοντά τους.




Αν και στο επίσημο κατηγορητήριο δεν υπάρχει αναφορά σε κατασκοπεία, τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι οι δυο Έλληνες κατηγορούνται ακόμη και ως κατάσκοποι! Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan αλλά και της Yeni Safak πως προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπίας.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η διαδικασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης θα ξεκινήσει τις 08:30. Τότε θα συζητηθεί η ένσταση για την προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο παράγοντας Ερντογάν


Την ημέρα που έγινε το περιστατικό με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις Καστανιές του Έβρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν βρισκόταν σε ταξίδι στην Αφρική. Τώρα, όμως, που έχει επιστρέψει στην Άγκυρα, τουρκικές πηγές αναφέρουν πως έχει τα πάντα στα χέρια του. Εκείνος άλλωστε είναι ο μόνος που κινεί τα νήματα στα… πάντα και ελέγχει τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, αναφέρει το hellasjournal.com, ο Ερντογάν «θα παίξει το παιχνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις. Παρόλο που τα μηνύματα που έλαβε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία από τους ομολόγους της, δεν ήταν αποθαρρυντικά.

Όλοι όμως ξέρουν πως στην Τουρκία αποφασίζει μόνο ο «Σουλτάνος». Εκείνος ελέγχει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκείνος και τη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Ερντογάν δεν θα αφήσει την ευκαιρία που του δόθηκε, με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Είναι καιρό γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος απαιτεί την παράδοση των 8 Τούρκων που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ζητούν άσυλο. Τους θεωρεί «πραξικοπηματίες» και «γκιουλενιστές» και δεν θα… ησυχάσει αν δεν τους δικάσει. Θεωρείται «ζήτημα τιμής» για εκείνον.

Οι πηγές δεν αποκλείουν τη Δευτέρα να προστεθεί στις κατηγορίες και αυτή της κατασκοπείας. Ωστόσο, πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι οκτώ Τούρκοι

Στην Τουρκία επιμένουν τα δημοσιεύματα πως ίσως ο Ερντογάν θελήσει αν εκμεταλλευθεί το θέμα για να «πάρει πίσω» τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της Haber Turk, όπου ο αρθρογράφος μιλάει ξεκάθαρα για ανταλλαγή με τους 8. «Για ποιο λόγο να πέρασαν αυτοί; Είναι χρήσιμοι για τους νέους κανόνες των διεθνών σχέσεών μας. Δεν έχω καμία υποψία πως θα μείνουν εδώ μέχρι να γίνει η ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους, μέλη του των γκιουλενιστών που διέφυγαν στην Ελλάδα» γράψει μεταξύ άλλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.