Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία εποικίζει την κατεχόμενη Εφρίν με οικογένειες τζιχαντιστών που εκκενώνουν την Ανατολική Γούτα

tribune Οι τζιχαντιστές που μετά από συνθήκες με τη συριακή κυβέρνηση εκκενώνουν τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, την Ανατολική Γούτα, γ...


tribune Οι τζιχαντιστές που μετά από συνθήκες με τη συριακή κυβέρνηση εκκενώνουν τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, την Ανατολική Γούτα, για να παραδώσουν στη συνέχεια τις περιοχές που κατείχαν στην κυβέρνηση της Συρίας, θα μεταφερθούν στον κατεχόμενο από την Τουρκία κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.






Αρχικά το σχέδιο ήταν να μεταφερθούν στην επαρχία της Ιντλίμπ, επίσης στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα, την Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.




Ωστόσο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής στο Al Masdar News, οι ισλαμιστές της Ανατολικής Γούτα θα μεταφερθούν στην Εφρίν, που καταλήφθηκε στις 18 Μαρτίου από τον τουρκικό στρατό, όπου ήδη το τουρκικό καθεστώς έχει στήσει σκηνές για να τους υποδεχτεί.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι της Εφρίν, κυρίως Κούρδοι, την έχουν εγκαταλείψει για να γλιτώσουν από την τουρκική κατοχή.

Κουρδικές πηγές έχουν καταγγείλει ότι η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει εποικισμό της Εφρίν με Τουρκμένους και οικογένειες φιλότουρκων ισλαμιστών μισθοφόρων και τζιχαντιστών.

Λέγεται ότι η Τουρκία μεταφέρει τουρκμενικούς πληθυσμούς και από το Ιράκ. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Η μεταφορά τζιχαντιστών και των οικογενειών τους από την Ανατολική Γούτα στην Εφρίν αποτελεί απόδειξη όχι μόνο του εποικισμού του κουρδικού καντονιού που θα επιχειρήσει η Τουρκία, αλλά και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και συριακού καθεστώτος για δημογραφικές αλλαγές και εθνοκαθάρσεις στο έδαφος της Συρίας.




Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εκκένωση του ανατολικού προαστίου Χαράστα, στην Ανατολική Γούτα της Δαμασκού, το οποίο τελούσε υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, η οποία συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και με το τουρκικό καθεστώς.

Οι κυρίως δυνάμεις της Αχράρ Αλ Σαμ είναι ανεπτυγμένες στην επαρχία της Ιντλίμπ, αυτοί όμως οι άνδρες της Αχράρ Αλ Σαμ και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν από την Ανατολική Γούτα στην Εφρίν, όπου θα αναλάβει τη σίτισή, στέγαση και μισθοδοσία τους το τουρκικό κατοχικό καθεστώς.

Η Χαράστα είναι το πρώτο προάστιο στην Ανατολική Γούτα που παραδόθηκε στη συριακή κυβέρνηση με τον όρο οι εξεγερμένοι να μεταφερθούν με ασφάλεια σε άλλη περιοχή της Συρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.