Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενώ θρηνούμε ένα παιδί... Καταγγελίες ΣΟΚ και συγκλονιστικές εικόνες απο το ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ του Σκαραμαγκά

Το protothema.gr μπήκε στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες που υπήρχαν λίγο πριν την μεταφορά των ασθενών στο θερ...


Το protothema.gr μπήκε στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες που υπήρχαν λίγο πριν την μεταφορά των ασθενών στο θεραπευτήριο της Αγίας Βαρβάρας, τον Οκτώβριο του 2017, αλλά και το πώς δείχνει σήμερα, έπειτα από πέντε μήνες εκκένωσης και εγκατάλειψης
Όλο και πιο «θολό» γίνεται το τοπίο που επικρατεί γύρω από τις δομές των παιδιών με χρόνια πάθηση, έπειτα και από τον θάνατο ενός παιδιού από λοίμωξη του αναπνευστικού την Πέμπτη το βράδυ στο θεραπευτήριο της Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών).





Γονείς και νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλουν τα συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας και Υγείας) για σοβαρές ελλείψεις σε δομές υλικοτεχνικού επιπέδου, καθώς και σε προσωπικό, απαραίτητο για την φροντίδα των παιδιών.
Την ώρα που θρηνούμε ένα παιδί, το αρμόδιο υπουργείο απουσιάζει, ενώ γονείς και ΠΟΕΔΗΝ προσπαθούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να προστατέψουν τα παιδιά από την αδιαφορία του κράτους.




Το protothema.gr μπήκε στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες που υπήρχαν λίγο πριν την μεταφορά των ασθενών στο θεραπευτήριο της Αγίας Βαρβάρας, τον Οκτώβριο του 2017, αλλά και το πώς δείχνει σήμερα, έπειτα από πέντε μήνες εκκένωσης.
Τα κτίρια που στεγάζουν δωμάτια, κουζίνες, ιατρεία και χώρους φιλοξενίας είναι κατεστραμμένα και λεηλατημένα από άγνωστους, καθώς ποτέ μετά την εκκένωσή τους δεν φυλάχτηκαν.

Ξηλωμένα καλώδια, πλημμυρισμένα υπόγεια και σπασμένες τουαλέτες συνθέτουν το πάζλ των κτιριακών υποδομών στο θεραπευτήριο του Σκαραμαγκά, το οποίο φιλοξενούσε άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, το κτίριο αυτό δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να φιλοξενήσει άτομα με χρόνιες παθήσεις, ενώ υπογράμμισε πως είναι αντιεπιστημονικό τα άτομα αυτά να βρίσκονται τόσο μακριά από τον οικιστικό ιστό της πόλης λες και η πολιτεία θέλει να κρύβει τα άπλυτα της.

Τόνισε πως ο τομέας της Πρόνοιας, έχει χτυπηθεί πολύ από τις φιλομνημονιακές κυβερνήσεις και θα έπρεπε να δοθούν άμεσα κονδύλια για την πρόσληψη προσωπικού και τεχνικού υλικού για την υποστήριξη των ατόμων.
Από την άλλη μεριά, οι γονείς των παιδιών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά «Οικογένεια» καταγγέλλουν τις πρακτικές «φυλάκισης», όπου δένονται άτομα με χρόνιες παθήσεις και ζητούν με την σειρά τους την μεταφορά των παιδιών τους από το θεραπευτήριο της Αγίας Βαρβάρας σε αυτό του Σκαραμαγκά, όπου ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια.




Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οικογένεια» Γιώργος Γιωργούλας, μιλώντας στο protothema.gr, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι, σαν γονείς, με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θεωρούν πως τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους κακώς μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές και πως θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στο θεραπευτήριο του Σκαραμαγκά μιας και εκεί ήταν ευτυχισμένα.

Μάλιστα καταγγέλλουν ότι, όλα αυτά τα χρόνια, σκόπιμα ελάττωναν το προσωπικό και μείωναν τα κονδύλια για την συντήρηση των δομών, καθώς οι διοικούντες ήθελαν να φτάσουν σε αυτό το σημείο τις προνοιακές δομές.

«Τη στιγμή που το παιδί και το κάθε παιδί είναι δεμένο με ιμάντες, με πληγές στα πόδια και στα χέρια και μουγκρίζει σαν πληγωμένο ζώο που δεν αντέχει αυτό που βιώνει και μόνο οι γονείς παρεμβαίνουν για να του προσφέρουν ένα χάδι, για να του απαλύνουν το μαρτύριο που βιώνει, ποιος τελικά αναστατώνεται; Δυστυχώς η Ζωή ήταν μόνιμα δεμένη στο Λοιμωδών και πέθανε. Ήταν ένα γλυκύτατο παιδί και κάποιες φορές δραπέτευε από την προσοχή τους και γι' αυτούς η εύκολη λύση ήταν να την έχουν δεμένη. Η Ζωή φανταστείτε ότι είχε διαστάσεις τετράχρονου παιδιού, γιατί είχε πρόβλημα με την ανάπτυξή του και γι' αυτό δυσκολεύομαι να μαντέψω την ηλικία της. Ήταν ένα άκακο αγγελούδι . Κάποια στιγμή γύρισε από το Λοιμωδών στον Σκαραμαγκά πολύ αδυνατισμένη και την ταΐζαμε με σύριγγες . Τρεις μήνες μετά την ξαναπήγαν στο Λοιμωδών, με αποτέλεσμα να είναι δεμένη και κουλουριασμένη στο κρεβάτι σαν σκυλί και να πεθάνει» λέει στο protothema.gr ο κ. Γιωργούλας.















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.