Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΑΙΜΕ...!!! Καταδικάστηκε οδηγός, με το νέο νόμο περί «σεξισμού», γιατί είπε σε αστυνομικίνα «άντε πλύνε κανένα πιάτο» (ή κάτι τέτοιο)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : Ένας άντρας έγινε το πρώτο άτομο που καταδικάζεται για «σεξισμό σε δημόσιο χώρο» βάσει του νέου βελγικού νόμου. Ο ο...


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Ένας άντρας έγινε το πρώτο άτομο που καταδικάζεται για «σεξισμό σε δημόσιο χώρο» βάσει του νέου βελγικού νόμου.




Ο οδηγός, ο οποίος είπε στην αστυνομικίνα ότι θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά μιας γυναίκας, θα φυλακιστεί αν δεν καταβάλει πρόστιμο.

Δικαστήριο στις Βρυξέλλες επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ για προσβολή αστυνομικού λόγω φύλου, ανέφερε η Le Soir.

Την ίδια ώρα η Γαλλία προετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα αδίκημα οδικής παρενόχλησης, που χαρακτηρίζεται ως «σεξιστική και βάσει του φύλου οργή».





Η βελγική υπόθεση αφορούσε έναν οδηγό ο οποίος παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ο νεαρός άνδρας – του οποίου δεν δόθηκε η ταυτότητα (μπορούμε να καταλάβουμε γιατί) - προσέβαλε την αστυνομικό λόγω του φύλου της.

Ο οδηγός αναφέρθηκε ότι δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει μια δουλειά «που είναι για γυναίκες», σε μια σκηνή που είδαν αρκετοί άλλοι.

Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες: περιφρόνηση σε αστυνομικό, απειλή και σεξιστικά σχόλια δημοσίως και σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας ενός άλλου ατόμου λόγω του φύλου του.

Το δικαστήριο τον προειδοποίησε ότι εάν δεν καταβάλει το πρόστιμο, θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός μηνός.


"Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε αυτό το νόμο για να διωχθεί κάποιος", δήλωσε ο Gilles Blondeau, εκπρόσωπος της εισαγγελείας. "Είναι αρκετά κοινό στους ανθρώπους που συλλαμβάνονται από την αστυνομία να προσβάλλουν και να απειλούν. Αλλά το να κατηγορείς προσωπικά έναν αστυνομικό λόγω του φύλου του είναι διαφορετική περίπτωση.

"Ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτόν τον νόμο: ένα συγκεκριμένο και πολύ σαφές περιστατικό, με πολλούς μάρτυρες. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει πάντοτε".

Ο νόμος προέκυψε από μια ευρέως διαδεδομένη συζήτηση στο Βέλγιο το 2012, μετά από ένα "βίντεο ντοκουμέντο" μιας κοπέλας με τίτλο "Femme de la Rue" ("Γυναίκες στους Δρόμους") που αποκάλυψε το φαινόμενο του σεξισμού που υπάρχει στο κοινό (το multi culti μουσουλμανικό κοινό, αλλά δεν το λένε - στο video φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι την παρενοχλούν). Έδειξε μια εμφανίσιμη γυναίκα να προσβάλλεται και να δέχεται ανεπιθύμητες προτάσεις και σφυρίγματα καθώς περπατούσε στις Βρυξέλλες (ή στο Βρυξελιστάν).

Σύμφωνα με το νόμο, οποιαδήποτε συμπεριφορά που εκφράζει "περιφρόνηση προς ένα άτομο, λόγω της σεξουαλικότητάς του" ή που αντιμετωπίζει ένα άτομο ως "κατώτερο λόγω του φύλου", το οποίο συνεπάγεται σοβαρή επίθεση στην αξιοπρέπειά του, τιμωρείται έως ένα έτος φυλάκιση ή / και πρόστιμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.