Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τζιχαντιστής κρατάει ομήρους σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία - Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάσταση ομηρίας σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη Νότια Γαλλία. Οι πληροφορίες για το τι έχει συμβεί είναι ακ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάσταση ομηρίας σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη Νότια Γαλλία. Οι πληροφορίες για το τι έχει συμβεί είναι ακόμα συγκεχυμένες.




Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνδρας, ένοπλος, εισέβαλε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δέχθηκαν πυροβολισμούς ένα ή δύο άτομα. Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση και επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί. Το ίδιο δήλωσε και ο Δήμαρχος της Τρεμπ, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν δύο θύματα στο σουπερμάρκετ. Ο Δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Μεταξύ των θυμάτων, φέρεται να είναι και ο κρεοπώλης του καταστήματος. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από τον δράστη.




Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Depeche, ο δράστης, ηλικίας περίπου 30 ετών, φώναζε Αλλάχ ου Ακμπάρ, δηλαδή στα αραβικά "ο Θεός είναι μεγάλος". Στη συνέχεια, φέρεται να είπε: "Είστε έτοιμοι να βομβαρδίσετε τη Συρία, θα πεθάνετε".

Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την ομηρία στο σούπερ μάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Λίγο νωρίτερα , ο άνδρας πυροβόλησε έξι φορές εναντίον τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας CRS που έκαναν τζόκινγκ στην περιοχή της Καρκασόν , 10χλμ από την Τρεμπ, τραυματίζοντας έναν από αυτούς στον ώμο. Σε κάθε περίπτωση, μετά τους πυροβολισμούς, ακολούθησε καταδίωξη του δράστη ο οποίος κατευθύνθηκε στην πόλη Τρεμπ, εισβάλλοντας στο σούπερ μάρκετ.




Οι γαλλικές αρχές λένε ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό συμβάν και ενδεικτικό είναι ότι την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας. Στο σημείο σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, αναφερόμενος στο περιστατικό με την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό. Είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.