Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΚΚΕ φοβάται μήπως η Δυτική Συμμαχία χτυπήσει την τουρκία... «ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» λέει πως ήταν άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ»

“Η πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού δυνάμεων από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ...



“Η πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού δυνάμεων από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κύπρο, δε διεξάγεται για την ενίσχυση της άμυνας και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά συνιστά “πρόβα πολέμου”, επισημαίνει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του.





Αυτές οι ασκήσεις δοκιμάζουν στην πράξη τα επιχειρησιακά σχέδια που απεργάζονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αποσκοπώντας στην καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, αιματοκυλώντας και ξεριζώνοντας τους λαούς, όπως στη Συρία.




Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, καλεσμένος να παρακολουθήσει την άσκηση ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ” επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ. “Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, για τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας, με τις ευλογίες ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, συσκοτίζουν ότι η Ελλάδα εμπλέκεται μ’ αυτόν τον τρόπο στους σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων που «παρατάσσουν» τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, υπερασπιζόμενοι τα μονοπωλιακά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για την περιοχή” αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι “την ίδια στιγμή προσπαθεί να εξαπατήσει συνειδητά το λαό σχετικά με τους τεράστιους κινδύνους που αυτό κρύβει για την ασφάλεια του λαού της, όταν η κυβέρνηση αποδέχεται τη μετατροπή του ελλαδικού χώρου, σε ένα απέραντο πεδίο δοκιμής πολεμικών σχεδίων και εγκατάστασης ξένων στρατιωτικών βάσεων”.

“Τέλος, αποτελεί τεράστια πρόκληση και προσβολή στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η «επιβράβευση» της πτητικής ικανότητας των Ελλήνων πιλότων στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης «Ηνίοχος 2018», όταν η ίδια λυκοσυμμαχία κάνει τα «στραβά μάτια» στις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου ελληνικού χώρου, που οι ίδιοι πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να τις αντιμετωπίσουν.

Το ίδιο ισχύει με τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, σχετικά με θέμα της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, παίζοντας για μια ακόμη φορά ρόλο Ποντίου Πιλάτου” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.