Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πορτοκαλί» Συναγερμός Στις Ένοπλες Δυνάμεις Και Απελευθέρωση Κανόνων Εμπλοκής – Φόβοι Για Τετελεσμένο Γεγονός Από Την Τουρκία Στο Αιγαίο

«Πορτοκαλί» συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες με εντολή αύξησης των μέτρων ασφαλείας σε όλη ...



«Πορτοκαλί» συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες με εντολή αύξησης των μέτρων ασφαλείας σε όλη την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου και στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου. Οι φόβοι για πρόκληση τετελεσμένου γεγονότος, πολύ μεγαλύτερου αυτού που έγινε στις Καστανιές του Έβρου με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πολύ μεγάλος.





Τα μέτρα αυξήθηκαν από την ημέρα που διαπιστώθηκε πώς η Τουρκία συνέλαβε και είναι αποφασισμένη να κρατήσει αιχμαλώτους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν έκτακτες συσκέψεις, εκτιμήθηκε πώς η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι αντιπερισπασμός με στόχο η Τουρκία να χτυπήσει κάπου αλλού, να κάνει μία αποβατική ενέργεια και κάποιο νησί του Αιγαίου εν παραδείγματι, και αποφασίστηκε να ληφθούν έκτακτα μέτρα.




Η εξέλιξη δε της υπόθεσης με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα είναι μια «τυπική διαδικασία», όπως ανέφερε το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του και λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος και οι απειλές που εκτόξευσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν και σύμβουλοι του πώς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και πώς κάποιο πλοίο πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο για το σκοπό αυτό «θα το βυθίσουμε» επέτειναν το κλίμα ανησυχίας.

Έχει δοθεί λοιπόν εντολή για αύξηση των μέτρων ετοιμότητας από τις Μονάδες του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με μετακινήσεις κάποιων δυνάμεων και την προώθηση τους στους χώρους διασποράς και την αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής.

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξελίσσεται σε θρίλερ θα κρίνει πολλά τις επόμενες ώρες. Η Άγκυρα έχει αναγάγει την υπόθεση σε πολιτικό ζήτημα παραπέμποντας την στον Ταγίπ Ερντογάν, κρατά ανοιχτό το θέμα της «κατασκοπείας» τη στιγμή που τα δύο στελέχη φέρονται να βιώνουν το «εξπρές του Μεσονυκτίου» στις φυλακές της Αδριανούπολης και την ίδια στιγμή πολλά είναι ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες σύλληψης στις Καστανιές του Έβρου.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠ.ΟΠ. Δημήτρης Κούκλατζης εμφανίζονται σε λίγη ώρα ενώπιον του Δικαστηρίου της Αδριανούπολης για να δικαστούν. Οι συνήγοροι τους θα καταθέσουν ένσταση επί των κατηγοριών και από το τελικό κατηγορητήριο θα φανεί που ακριβώς το πάνε οι Τούρκοι.

Ενδεικτικό είναι πως τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας «παίζουν» ότι με την επιστροφή του από την Αφρική ο Τ. Ερντογάν θα αποφασίσει τι θα κάνει με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Η σύνδεση με τους «8» Τούρκους είναι κάτι που υφίσταται ως ενδεχόμενο, όπως και το τρενάρισμα της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης για να σταλεί ένα ακόμη μήνυμα από το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας στην Ελλάδα. Προκαλεί και απειλεί δηλαδή η Άγκυρα με έναν ακόμη τρόπο.Από ελληνικής πλευράς αποφεύγεται να γίνουν προβλέψεις, καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η κατηγορία της κατασκοπείας δεν έχει εκλείψει, παρ’ ότι οι δύο συλληφθέντες επισήμως φέρονται να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραβίασης απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, αλλά με τη διερεύνηση της καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων. Οι καταθέσεις που δήθεν έδωσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ίσως χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κατηγοριών. Είναι έντονος ο φόβος αυτός.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.