Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ... Αυστραλία: Μηνύσεις στους ΣΛΑΒΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ που καίνε τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΏΝ (ΑΙΜΣ) ετοιμάζει ογκώδη και άρτια τεκμηριωμένο φάκελο, προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κα...


ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΏΝ (ΑΙΜΣ) ετοιμάζει ογκώδη και άρτια τεκμηριωμένο φάκελο, προκειμένου να υποβάλλει μήνυση κατά των οργανωτών του συλλαλητηρίου μίσους, σπίλωσης και εξύβρισης του Ελληνισμού.






Συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας της ομογένειας «Νέος Κόσμος»:

Η μήνυση αυτή ίσως αποτελέσει την κορύφωση της αντιπαράθεσης μεταξύ της ελληνικής παροικίας και των καταγόμενων από την FYROM που τις τελευταίες μέρες έδειξε ένα ιδιαίτερα άσχημο πρόσωπο.

Το ΑΙΜΣ υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να καταφύγει στη δικαιοσύνη, μηνύοντας τους «Μακεδονοσλάβους» (όπως κατονομάζονται στην ανακοίνωση) οργανωτές για:




(α) καλλιέργεια εθνικού και φυλετικού μίσους σε βάρος του Μικρασιατικού Ελληνισμού, (β) καλλιέργεια εθνικού μίσους και εξύβριση των Ελλήνων και των εθνικών τους συμβόλων συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής σημαίας, (γ) εμπαθή μισελληνισμό, (δ) σπίλωση, προσβολή, προπηλακισμό, δυσφήμηση και διασυρμό της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας και της Ελλάδας γενικότερα και (ε) διασυρμό του εθνικού χαρακτήρα του Έλληνα ως ατόμου. Η μήνυση αναμένεται να υποβληθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σε ανακοίνωσή του, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών καταγγέλλει τους οργανωτές «Μακεδονοσλάβους» (όπως τους αναφέρει) για άκρατο αλυτρωτισμό, επεκτατισμό και αποσχισμό, για εξύβριση και διασυρμό των Ελλήνων, για προσβολή και σπίλωση των εθνικών τους συμβόλων και της καταγωγής τους και για καλλιέργεια μίσους κατά των Ελλήνων, για κατάχρηση και βεβήλωση των δικαιωμάτων που παρέχει το Αυστραλιανό πολυπολιτισμικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον.

«Οι οργανωτές του συλλαλητηρίου, εμφορούμενοι από φυλετικό και εθνικό μίσος κατά των Ελλήνων, εκτροχίασαν τη διαδήλωσή τους από κάθε ηθική ή πολιτική βάση και κατέφυγαν σε ύβρεις και σπίλωση γενικά του ελληνικού λαού και όλων όσοι συνδέονται εκ καταγωγής με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με πανό και συνθήματα, με μασκαρέματα και καρναβαλιστικές αμφιέσεις εθνικολαϊκισμού, υποδύθηκαν τους αρχαίους Μακεδόνες, προσποιήθηκαν ότι είναι θύματα των «τουρκόσπορων» Ελλήνων (αν και κρατούσαν οξύμωρα τουρκικές σημαίες για να εξευμενίσουν τους δήθεν προστάτες τους), έφεραν τα σύμβολα των Αρχαίων Μακεδόνων κατά ρητή παράβαση των διεθνών συμβάσεων και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που οι κυβερνήσεις τους προσυπέγραψαν και κατέθεσαν στον ΟΗΕ, ότι δεν θα χρησιμοποιούν τον Ήλιο των Μακεδόνων Βασιλέων» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΙΜΣ, καθηγητής Δρ. Αναστάσιος Τάμης.

«Με συνθήματα και πανό επιχείρησαν, για μια ακόμη φορά, να μεταλλάξουν και να ξαναγράψουν την ιστορία των Βαλκανίων, αποπειράθηκαν συστηματικά και ενορχηστρωμένα να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα του Έλληνα πολίτη, του ελληνικού λαού, των απλών Ελλήνων τους οποίους παρουσίαζαν ως αιμοσταγείς δολοφόνους του ‘Μακεδονικού’ λαού (όπως οι Σκοπιανοί αποκάλεσαν το λαό τους στην πορεία), ως ανάξιους τουρκόσπορους πρόσφυγες που κακή τη τύχη η Συνθήκη της Λωζάννης τους έφερε στη Μακεδονία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να τους κλέψουν τη γη τους. Προέβηκαν σε ωμό διασυρμό και προσβολή των εθνικών μας συμβόλων, καίγοντας την ελληνική σημαία, αν και οι Ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια και στο Μοναστήρι αποτελούν το 60% του ΑΕΠ της χώρας τους. Κρατούσαν πορτραίτα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να οικειοποιηθούν την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας και να περάσουν στην ιστορία ότι αυτοί οι Σλάβοι που ήρθαν χίλια χρόνια αργότερα στην περιοχή, έγιναν ως δια μαγείας οι κληρονόμοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου.




»Με τις ενέργειες αυτές» συνεχίζει, «απλά προδηλώνουν ανωριμότητα να ζουν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως αυτό της Αυστραλίας, δείχνουν ανέτοιμοι να αποδεχθούν στην Αυστραλία τη συνοίκηση και τον ομαλό συγχρωτισμό των εθνικών ομάδων και μεταφυτεύουν και καλλιεργούν φυλετικό μίσος και εμπαθή μισελληνισμό στην Αυστραλία. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών του μίσους και της εμπάθειας την περασμένη Κυριακή δεν ήσαν από την ‘Μακεδονοσλαβία’, αλλά πρώην Έλληνες πολίτες, που για χρόνια έκαναν χρήση του ελληνικού διαβατηρίου, έχοντας βουλγαροσλαβική συνείδηση, και φρόντισαν να μεταφυτεύσουν στην Αυστραλία και στις ψυχές των παιδιών τους το μίσος του Ελληνικού Εμφυλίου, όταν πολλοί από αυτούς ή οι γονείς τους, ηττημένοι, εγκατέλειπαν τη Μακεδονία. Η μεταφύτευση παθών και μίσους και η σπίλωση πολιτών άλλων εθνών δεν πρέπει να έχουν θέση σε μια χώρα πολυπολιτισμική και ανεκτική όπως είναι η Αυστραλία.

»Δυστυχώς, οι ‘Μακεδονοσλάβοι’ της Αυστραλίας ατύχησαν να έχουν λογικούς και συνετούς ηγέτες, που αντί να καλλιεργούν το μίσος θα έπρεπε να προβάλλουν την αδελφοσύνη στα Βαλκάνια, το ομόδοξο της θρησκείας, τη συγγένεια των χορών και της μουσικής, την προσφορά των Ελλήνων στη γλώσσα τους, τον κοινό αγώνα για συνύπαρξη και συνοίκηση στα Βαλκάνια και φυσικά το ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις στη Μακεδονοσλαβία προσφέρουν ψωμί σε δεκάδες χιλιάδες αδελφούς τους και ότι ένα εκατομμύριο Μακεδονοσλάβοι κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν τη φιλοξενία των Μακεδόνων Ελλήνων στις παραλίες της Κατερίνης και της Χαλκιδικής. Δυστυχώς ακόμη οι ηγέτες των Μακεδονοσλάβων δεν ξύπνησαν από τον εφιάλτη του εμφυλίου πολέμου, τον οποίον έζησαν και αυτοί αλλά και εκατόμβες Ελλήνων» καταλήγει το ΑΙΜΣ.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης καταδικάζει τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο των Σκοπινών την περασμένη Κυριακή και ειδικά το κάψιμο των ελληνικών σημαιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.