Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...!!! Από εχθές το απόγευμα έχουν ΑΠΑΓΑΓΕΙ τους δυό αξιωματικούς μας στον ΈΒΡΟ...!!!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΚΟΜΝΗ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΚΗ... ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΙ...


ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΚΟΜΝΗ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΚΗ... ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ!





Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού κι ενός υπαξιωματικού, έγινε την ώρα που στο υπουργείο εθνικής άμυνας γινόταν η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος ειδοποιήθηκε άμεσα και έδωσε οδηγίες αντιμετώπισης, ενώ άμεση ήταν και η ενημέρωση του υπουργείου των Εξωτερικών.




Οι δυο στρατιωτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες πρόφθασαν και μίλησαν με την μονάδα τους και είπαν ότι έχουν οδηγηθεί στην Ανδριανούπολη, όπου και παραμένουν μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν και οι οικογένειες, ενώ ξεκίνησαν και οι διαπραγματεύσεις αρχικά σε χαμηλό επίπεδο για να γίνει η επιστροφή των στρατιωτικών. Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως στην περιοχή του Έβρου και κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, έχει συμβεί τα περίπολα να χάνουν τον προσανατολισμό τους και να μπαίνουν στο έδαφος της άλλης χώρας.

Αυτό έχει συμβεί και με Τούρκους αλλά και με Έλληνες στρατιωτικούς στο παρελθόν και συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσει σε τοπικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, δείχνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να αποκομίσει ωφέλη από αυτή το συμβάν.

Στο πλαίσιο αυτό μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο υπάρχουν συχνές επικοινωνίες μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη και του Αρχηγού του Τουρκικού Επιτελείου Στρατηγού Ακάρ.

Πάντως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να θελήσει να "ανταλλάξει" τους Έλληνες στρατιωτικούς με τους στρατιωτικούς που ήρθαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη όταν έγινε το πραξικόπημα, και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.