Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα Γλεντήσουμε...!!! Οι τούρκοι ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ στην Κυπριακή ΑΟΖ...!!! «Σε περίπτωση που ξεκινήσουν γεωτρήσεις θα υπάρξουν συνέπειες»...!!

Σε νέες απειλές προχώρησε η Άγκυρα ενόψει των ερευνών της ExxonMobil για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο εκπρόσ...


Σε νέες απειλές προχώρησε η Άγκυρα ενόψει των ερευνών της ExxonMobil για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.







Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, διεμήνυσε την Τετάρτη πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση που ξεκινήσουν γεωτρήσεις, υποστηρίζοντας πως παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, επανέλαβε τα περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.




Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων:

"Στην πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς, μία τάξη όσον αφορά αυτό το θέμα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Είναι βασική μας αρχή ότι οι έρευνες πρέπει να γίνουν από κοινού μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου. Όμως αυτή την αρχή η Ε/Κ πλευρά την παραβιάζει συχνά. Λένε ότι είναι δική τους ΑΟΖ. Εμείς άλλωστε δεν έχουμε πρόβλημα με την ΑΟΖ που ανήκει σε εκείνους. Υπάρχουν όμως σημεία που συγκρούονται με τη δική μας ΑΟΖ. Όταν εδώ υπάρχει μια παραβίαση ή είναι ενάντια στο δίκαιο, τότε κινητοποιούμαστε. Και κινητοποιούμαστε με κάθε τρόπο, και νομικό, και πολιτικό και με άλλους τρόπους. Αυτή η αρχή μας δεν πρόκειται να αλλάξει. Τώρα σε σχέση με το θέμα του πλοίου της ExxonMobil και την άφιξή του εκεί, γνωρίζουμε ότι εξελίχθηκε μια διαδικασία, αλλά ο έκτος στόλος δεν έχει πάει εκεί, δεν έχει μεταβεί εκεί. Σε αυτό το πλαίσιο οι δικές μας πρωτοβουλίες συνεχίζονται.

Εμείς όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Τ/Κ μέχρι σήμερα, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, έτσι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλες τις πρωτοβουλίες για να τα προστατεύουμε. Επιπλέον εμείς θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας στις περιοχές που έχουμε προγραμματίσει. Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις. Θέλω από εδώ ξανά να κάνω μια έκκληση.

Ελάτε να κάνουμε την ανατολική Μεσόγειο όχι μια περιοχή συγκρούσεων και διαμάχης, αλλά μία περιοχή συνεργασίας. Γι’ αυτό ας κάτσουν μαζί η E/K και η T/K πλευρά και να κάνουν τις έρευνες από κοινού. Εμείς ως Τουρκία θα το στηρίξουμε αυτό. Μπορεί να συμμετάσχει και η Ελλάδα και άλλες χώρες, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Αλλά σε περίπτωση που παραβιαστούν κυριαρχικά δικαιώματα και ξεκινήσετε γεωτρήσεις, ασφαλώς θα υπάρξουν συνέπειες και η Τουρκία δεν θα διστάσει να προβεί στα απαραίτητα βήματα".

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.