Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τρύφωνας καθησυχάσει τον κομματικό στρατό - ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους

Αποκάλεσε μάλιστα μύθο, τα περί πλεονάσματος των δημοσίων υπαλλήλων. «Δείτε στις δημόσιες Υπηρεσίες νοσοκομεία, εφορίες κλπ.» δήλωσε χαρακτ...


Αποκάλεσε μάλιστα μύθο, τα περί πλεονάσματος των δημοσίων υπαλλήλων. «Δείτε στις δημόσιες Υπηρεσίες νοσοκομεία, εφορίες κλπ.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ





«Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, όπως υποστηρίζουν κάποιοι» τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.


Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλεσε μάλιστα μύθο, τα περί πλεονάσματος των δημοσίων υπαλλήλων. «Δείτε στις δημόσιες Υπηρεσίες νοσοκομεία, εφορίες κλπ.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.




«Δεν είναι λύση ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας… Το κράτος δεν έκανε καλά τη δουλειά του για να αναλάβουν ιδιώτες δουλειές» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης τόνισε ότι το μέγεθος του δημοσίου για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιο, καθώς αγγίζουμε περίπου τις 700.000 σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στη Γερμανία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν το 12%, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνούν το 17%».

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων… Ξέρουμε μόνο τη μισθοδοτικές δαπάνες. Η Ελλάδα δεν δίνει σημασία στους αριθμούς» σημείωσε ο κ. Αβραντίνης.

«Ένας δημόσιος υπάλληλος χρειάζεται περίπου επτά ιδιωτικούς υπαλλήλους για να πληρώνουν το μισθό του» ανέφερε δε.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αβραντίνη, «αν εκχωρήσουμε υπηρεσίες δημοσίου τομέα στον ιδιωτικό τομέα τότε επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα ο έλεγχος του δημοσίου τομέα».

Ο καθηγητής σχολής Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτης Καρκατσούλης επισήμανε με τη σειρά του ότι την σπατάλη στη δημόσια διοίκηση, λέγοντας πως το «92% της περιουσίας που έχει το δημόσιο είναι αναξιοποίητο, ενώ μισθώνουν κτίρια με αποτέλεσμα υπέρογκες δαπάνες».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε την Παρασκευή τη διαφωνία του με την αξιωματική αντιπολίτευση όσον αφορά τη μείωση της φορολογίας, επισημαίνοντας, μετά τον πρωθυπουργό, την ανάγκη του κοινωνικού κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.