Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε... Βρετανός υπουργός: Η ΑΟΖ ανήκει στην Κύπρο – Συνεχίστε τις γεωτρήσεις

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εγείρει σε επαφές με την Άγκυρα το ζήτημα της τουρκικής δραστηριότητας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, αναγνωρίζ...

Βρετανός υπουργός: Η ΑΟΖ ανήκει στην Κύπρο – Συνεχίστε τις γεωτρήσεις

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εγείρει σε επαφές με την Άγκυρα το ζήτημα της τουρκικής δραστηριότητας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και επιθυμεί την πραγματοποίηση των γεωτρήσεων, υποστήριξε ο Υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων σερ Άλαν Ντάνκαν.






Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο Βρετανός Υπουργός απάντησε με τον τρόπο αυτό σε επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου που στάλθηκε τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ Χρίστο Καραολή και σε γραπτές ερωτήσεις που είχε υποβάλει η βουλευτής βορείου Λονδίνου του Εργατικού Κόμματος Κάθριν Γουέστ.




Η επιστολή εκ μέρους της Ομοσπονδίας, με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2018, καλούσε τον Μπόρις Τζόνσον να καταδικάσει εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την παρεμπόδιση των εργασιών γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η πρώτη ερώτηση της Κάθριν Γουέστ, εξάλλου, αφορούσε το ποιες συζητήσεις έχει κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του «σε σχέση με τις επιχειρήσεις πλοίων του τουρκικού ναυτικού πλησίον των χωρικών υδάτων της Δημοκρατίας της Κύπρου».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.