Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέσσερις μήνες με αναστολή στον Κούρδο που πέρασε σε ελληνικό έδαφος

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Κούρδο, ο οποί...


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Κούρδο, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας πέρασε παράνομα τα σύνορα και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος.




Η διαδικασία διοικητικής απέλασης έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ολοκλήρωση αυτής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.




Υπενθυμίζεται ότι, ο συναγερμός στις Καστανιές Έβρου σήμανε τα ξημερώματα όταν ο Τούρκος υπήκοος πέρασε παράνομα τα σύνορα. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ, κατά πληροφορίες, κίνητρό του ήταν η διαφυγή από την Τουρκία, ωστόσο δεν έχει καταθέσει ακόμη αίτημα για άσυλο.

Ο άνδρας, 41χρονος υδραυλικός από την ανατολική Τουρκία, βρισκόταν στο σημείο με ακόμη τρία άτομα, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να τρέχουν με κατεύθυνση την ελληνική πλευρά, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής.

Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους εμποδίσουν πυροβολώντας στον αέρα, κίνηση που έκανε τους τρεις εξ αυτών να σταματήσουν, ωστόσο ο 41χρονος συνέχισε και πέρασε τα σύνορα. Τον εντόπισε περίπολο του ελληνικού στρατού και τον παρέδωσε σε αστυνομικούς, στο μεθοριακό φυλάκιο των Καστανιών.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο βγήκε θετικό και τέθηκε υπό καθεστώς προστατευτικής φύλαξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.