Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστές στήνουν ενέδρα και σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες

protothema: Την ευθύνη για την ενέδρα και τη δολοφονία των τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών ανέλαβε η οργάνωση Jamaat Nusrat al-Islam wal-Mus...


protothema: Την ευθύνη για την ενέδρα και τη δολοφονία των τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών ανέλαβε η οργάνωση Jamaat Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM)






Η ισχύς του Ισλαμικού Κράτους δέχθηκε τους τελευταίους μήνες ισχυρότατο πλήγμα σε Συρία και Ιράκ, παραμένει ωστόσο μία άκρως επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση, με δίκτυα σε κάθε γωνιά του πλανήτη και με μεγάλο μίσος για το δυτικό τρόπο ζωής.





Οι τζιχαντιστές «χτύπησαν» εκ νέου στο διαδίκτυο, ανεβάζοντας βίντεο από ενέδρα που έστησαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στο Νίγηρα, τους οποίους σκότωσαν μετά από σύντομη μάχη. Το περιστατικό αφορά μάχη που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.
Το βίντεο τράβηξε κάμερα από το κράνος του ενός Αμερικανού στρατιώτη. Οι τζιχαντιστές πήραν την κάμερα καταγραφής, επεξεργάστηκαν το περιεχόμενό της και το ανέβασαν στο ίντερνετ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους και να δηλώσουν σε όλον τον κόσμο ότι η τρομοκρατική τους οργάνωση δεν εξαλείφθηκε.

Η απώλεια των τεσσάρων στρατιωτών είχε προκαλέσει μέγιστο πολιτικό ζήτημα στις ΗΠΑ, μετά το σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως ο στρατιώτης «ήξερε τι υπέγραψε». Η χήρα του ενός εκ των τεσσάρων αντέδρασε δυναμικά, το θέμα πήρε δημοσιότητα και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες.

Την ευθύνη για την ενέδρα και τη δολοφονία των τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών ανέλαβε η οργάνωση Jamaat Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), η οποία πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος και επιχειρεί στις περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο από τη μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των τζιχαντιστών και των Αμερικανών στρατιωτών, όπως «ανέβηκε» από το Ισλαμικό Κράτος (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!)...





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.