Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαν σήμερα το '96 ο Μητσοτάκης ζητά την αποφυλάκιση των Απριλιανών... για δικό του όφελος

Σαν σήμερα το 1996, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζήτησε στη Βουλή την αποφυλάκιση των Απριλιανών. Την επομένη έγραψε...


Σαν σήμερα το 1996, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζήτησε στη Βουλή την αποφυλάκιση των Απριλιανών. Την επομένη έγραψε η φωνή του κουκουέ το κόμμα σου λαέ, ο "Ριζοσπάστης":







Την αποφυλάκιση των χουντικών ζήτησε χτες από του βήματος της Βουλής ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα. "Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας", είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τους χουντικούς και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει απ' αυτούς και ότι ξέρει να συγχωρεί.




Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος σημείωσε ότι παρατηρείται ένας ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη για το θέμα της αποφυλάκισης των Απριλιανών. "Γιατί αυτή τη στιγμή;", αναρωτήθηκε ο κομμουνιστής βουλευτής. "Μήπως πρόκειται να γίνουν τίποτα εκλογές και υπάρχει ενδιαφέρον για τις ψήφους - όσους έχουν απομείνει - οπαδών της χούντας;".

Στη συνέχεια, ο Αντ. Σκυλλάκος παρατήρησε ότι ενώ η ΝΔ και η Πολιτική Ανοιξη καταφέρονται κατά του νομοσχεδίου, με το επιχείρημα ότι είναι υπέρ του δέοντος επιεικέστερο έναντι εγκληματιών, δεν τηρούν την ίδια στάση όσον αφορά το ζήτημα της αποφυλάκισης των χουντικών. "Κρατούν, είπε, αντίθετη στάση που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει κάποιος πραξικόπημα και να αποφυλακίζεται".

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην αποφυλάκιση. Μετά το πέρας της παρέμβασης του Αντ. Σκυλλάκου, παρενέβη ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξομοίωσε τους χουντικούς με τους αγωνιστές του ΔΣΕ, για να πάρει πληρωμένη απάντηση από τον Αντ. Σκυλλάκο, αλλά και από τον Γ.Α. Μαγκάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.