Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι φοβούνται πως η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ θα επιτεθεί...!!! Για πρώτη φορά από το 74, έκαναν αεραπόβαση στην κατεχόμενη πόλη φάντασμα στην Αμμόχωστο...!!!

Eπιχείρηση αεραπόβασης εντός κατοικημένης περιοχής πραγματοποίησαν ελικόπτερα εφόδου και μεταφορικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκική επιχείρηση αεραπόβασης στην Κύπρο: Μετέφεραν στρατεύματα με ελικόπτερα και C-130

Eπιχείρηση αεραπόβασης εντός κατοικημένης περιοχής πραγματοποίησαν ελικόπτερα εφόδου και μεταφορικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας πετώντας πάνω από την πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου, σε μια επιχείρηση που προσομοίαζε αεραποβατική ενέργεια εντός κατοικημένης περιοχής.





Πιο συγκεκριμένα δύο τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα εφόδου AS-532 Cugar, απoβίβασαν ομάδες καταδρομέων και ένα μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-130, έκανε άφεση ομάδας αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παράνομες τουρκικές ενέργειες ήταν ορατές και στις ελεύθερες περιοχές και ειδικότερα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.




Η όλη επιχείρηση κράτησε περίπου μία ώρα. Μαχητικά αεροσκάφη F-16 εντοπίστηκαν να περιπολούν στα βορειοανατολικά του νησιού.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που γίνεται τέτοια ενέργεια.

Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκε η μεταφορά 77 αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 χλστ/52, T-155 Firtina 155χλστ/52.

Τα συστήματα αυτά αποτελούν μια τεράστια ποιοτική αναβάθμιση των κατοχικών δυνάμεων,

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο T-155 Firtina 155χλστ/52 βασίζεται στο νοτιοκορεατικό Κ-9 Thunder την τεχνολογία του οποίου απέκτησαν οι Τούρκοι έναντι 1 δις δολαρίων πριν από σχεδόν 20 χρόνια με σκοπό την σχεδίαση και κατασκευή μίας τουρκικής έκδοσης του συγκεκριμένου πυροβόλου που θα επέτρεπε την κάλυψη των αναγκών του Τουρκικού Στρατού και την εξαγωγή του σε φίλες χώρες.

Το τουρκικό πυροβόλο πρόκειται να αντικαταστήσει τα 90 παλαιά (εκσυγχρονισμένα) πυροβόλα Μ44Τ των 155 χλστ. που διατηρούν οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο.

Τα νέα πυροβόλα έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές (41 χλμ) και υψηλή ταχυβολία (3 βλήματα σε 15 δευτερόλεπτα), ενώ εφαρμόζοντας ένα έντονο και συνεχόμενη πύρ, το T-155 Firtina μπορεί να εξαπολύσει 6-8 βλήματα ανα λεπτό για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Οι επιδόσεις τους στην Αφρίν είναι εντυπωσιακές.

Η μεγάλη του αναχορηγία με 48 βλήματα εντός του οχήματος επιτρέπει στο T-155 Firtina να εξαπολύσει συνεχόμενα πυρά χωρίς να χρειαστεί άμεσα να ανεφοδιαστεί.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα πυροβόλα αυτά μπορούν από διαφορετικά σημεία των κατεχομένων να πλήξουν στόχους βαθιά στην κυπριακή ενδοχώρα αφήνοντας στο απυρόβλητο μόνο μια στενή παράκτια ζώνη στα νότια του νησιού.

Από την άλλη πλευρά η δυνατότητα του πυροβόλου να εκτελεί βολές “shoot and scoot” δηλαδή η δυνατότητα του πυροβόλου να βάλει και αμέσως να αναχωρεί από τον χώρο βολής προς διαφορετική τοποθεσία μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς ιδιαίτερα πολλές διαδικασίες, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τις δυνάμεις κατοχής, οι οποίες θα μπορούν να πλήττουν στόχους στις ελεύθερες περιοχές, χωρίς να φοβούνται την απάντηση του κυπριακού πυροβολικού.

Ο δε μεγάλος αριθμός πυροβόλων επιτρέπει την διεσπαρμένη χρήση των πυροβόλων σε ζεύγη ή τετράδες σε ολόκληρη την γραμμή αντιπαράθεσης με τα οχήματα να κινούνται διαρκώς χωρίς να εκτίθενται στα κυπριακά πυρά αντίποινα, προσδίδοντας στον Τουρκικό Στρατό ένα τακτικό πλεονέκτημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.