Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ... Κάτι περιμένουν...!!! 4 Δήμοι της Ελλάδας ενημερώνουν τους πολίτες τους για χώρους καταφυγής σε περίπτωση... ΞΕΡΕΤΕ… ΤΑ ΕΠΙΔΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ!

Μετά τις οδηγίες της Γαλλικής πρεσβείας για μείζονα κρίση στην Ελλάδα η οποία αργότερα προσπάθησε να «μαζευτεί» , και οι Δήμοι Καλαμάτας, ...



Μετά τις οδηγίες της Γαλλικής πρεσβείας για μείζονα κρίση στην Ελλάδα η οποία αργότερα προσπάθησε να «μαζευτεί» , και οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού. Επίσημα όλοι μιλούν για «σεισμό». Ή κάτι γνωρίζουν για επικείμενη μεγάλη φυσική καταστροφή ή συμβαίνει κάτι άλλο…




Καλό θα είναι οι πολίτες να δουν που υπάρχουν χώροι καταφυγής και να λάβουν υπόψιν τους την ενημέρωση.

Οι χώροι συγκέντρωσης κοινού στην Καλαμάτα – Αναλυτικοί πίνακες

Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάση Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.

Οι χώροι καταφυγής για την Καλαμάτα, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες όπως παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:





Χώροι καταφυγής Δήμος Θήρας

Σε ανάρτηση χαρτών των χώρων καταφυγής του νησιού έχει προχωρήσει το αρμόδιο όργανο του Δήμου Θήρας, με οδηγίες για την προστασία των πολιτών.




Ως τέτοιοι χώροι ορίζονται: πλατείες, ελεύθεροι χώροι (π.χ. κενά οικόπεδα), ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιοχές αστικού πρασίνου (άλση, πάρκα, παιδικές χαρές), προαύλια σχολείων και εκκλησιών, οι οποίοι οφείλουν να είναι μακριά από επικίνδυνα εδάφη για κατολίσθηση ή καθίζηση, καθώς και από αναχώματα και υπόγειες στοές ενώ για παραθαλάσσιες περιοχές η υψομετρική θέση πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει διακινδύνευση από θαλάσσιο σεισμικό κύμα (tsunami).

48 καταφύγια στη Σαντορίνη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας έχει ορίσει και οριοθετήσει ως χώρους καταφυγής πολιτών σε περίπτωση σεισμού τα παρακάτω 48 σημεία:

Στη Θηρασία : Το ελικοδρόμιο και ο χώρος ιατρείου – γήπεδο 5×5 στο Μανωλά και ο χώρος του βιολογικού στον Ποταμό (3)

Στην Οία: Η πλατεία λεωφορείων ΚΤΕΛ, η πλατεία τουριστικών λεωφορείων, η πλατεία Φοινικιάς, η πλατεία αφαλάτωσης, ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο Θόλο και η αυλή του Δημοτικού Σχολείου με την πλατεία και τη δεξαμενή (6)




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.