Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο Αλέξανδρος είδε την απόρριψη ακόμα και στο θάνατό του» λέει η αδερφή του 17χρονου που ΠΕΘΑΝΕ απ΄την παγωνιά έξω απ΄το νοσοκομείο Παπανικολάου

Η οικογένεια του Αλέξανδρου Τανίδη στρέφεται δικαστικά κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Συγκεκριμένα, η αδερφή του έχει ήδη καταθέσει ...


Η οικογένεια του Αλέξανδρου Τανίδη στρέφεται δικαστικά κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Συγκεκριμένα, η αδερφή του έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Ψάχνει απαντήσεις και θέλει να μάθει ποιοι ευθύνονται όπου ο μικρός της αδερφός χάθηκε τόσο άδικα.






Ο νεαρός νοσηλευόταν με εισαγγελική εντολή στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου και είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να το σκάσει ώσπου στις 21 Φεβρουαρίου εξαφανίστηκε. Τότε είχε σημάνει συναγερμός , τον αναζητούσαν και δυστυχώς εννέα μέρες αργότερα τον εντόπισαν νεκρό μέσα σε χόρτα στην αυλή του νοσοκομείου.



Ο θάνατός του σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή εξαιτίας του ψύχους και η αδερφή του ζητά να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Δύσκολα παιδικά χρόνια για τον Αλέξανδρο και τα αδέρφια του





Συνήγορος της αδελφής του Αλέξανδρου, είναι η κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία περιέγραψε στο protothema.gr τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Αλέξανδρου με τα τρία αδέρφια του.

«Ο Αλέξανδρος μαζί με τα τρία αδέρφια του, τη διετία 2012 – 2013 έμεναν προσωρινά στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας όπου εκεί γνώρισα αυτή την οικογένεια γιατί ήμουν Πρόεδρος στη συγκεκριμένη δομή. Είχαν έρθει προσωρινά με προσωρινή εισαγγελική εντολή και μετά από ένα χρόνο, η μητέρα τους κατάφερε να κερδίσει την επιμέλεια των παιδιών δικαστικά», ανέφερε.

«Για δυο χρόνια όλα πήγαιναν πολύ καλά και έμεναν τα παιδιά μόνο με τη μητέρα τους, χωρίς τον πατέρα στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, η μητέρα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην ανατροφή τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πάνε να μείνουν με τον βιολογικό τους πατέρα. Και εκεί το περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο με αποτέλεσμα ο Αλέξανδρος να το σκάσει, ενώ με παρέμβαση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, τα δύο μικρότερα αδέλφια φιλοξενήθηκαν στη δομή “Άρσις”» σημειώνει την κ. Φιλιππίδου.

Η αδερφή παρακαλούσε να μπει σε ίδρυμα και ο εισαγγελέας αρνήθηκε

«Όσο κι αν παρακάλεσε η αδερφή του να μπορέσει ο Αλέξανδρος να μπει σε κάποιο ίδρυμα, ο εισαγγελέας αρνήθηκε παρόλο που γνώριζε ότι αυτό το παιδί ήταν στους δρόμους. Αυτό είχε σαν συνέπεια όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξανδρος να μην έχει στέγη», σημειώνει.





Όπως αποκαλύπτει η συνήγορος της οικογένειας, μέχρι και πριν την εισαγωγή του στο «Παπανικολάου» ο Αλέξανδρος μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, κατά τη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο έπεσε από τον 2ο όροφο και έσπασε τα πόδια του σε μια προσπάθειά του να διαφύγει. Παράλληλα έκανε και διάφορες αναρτήσεις στο facebook ότι κινδυνεύει η ζωή του.

«Τελικά, τον πήραν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη ψυχιατρική κλινική. Δυστυχώς εκεί δεν είναι επαρκής η φύλαξη και ο Αλέξανδρος τους έφυγε. Εξαφανίστηκε και βρήκε το άψυχο σώμα του ένας περαστικός. Ούτε στο χώρο του νοσοκομείου δεν έψαξαν τον Αλέξανδρο. Είναι τραγικό ένα 17χρονο παιδί να πεθαίνει χωρίς να του δίνει στέγη κάποιο ίδρυμα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πάνω σε αυτό. Ο Αλέξανδρος όχι μόνο είδε την απόρριψη αλλά είδε την απόρριψη ακόμα και στο θάνατό του, δυστυχώς», κατέληξε η κυρία Φιλιππίδου.

Πηγή: protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.