Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η διαθήκη μυστήριο του Γιώργο Βακάκη και οι απαιτήσεις του Υπάτιου Πατμάνογλου - Η κατάθεση του Mr Jumbo

Έθνος της Κυριακής: νέα ντοκουμέντα ένα χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας - Τι έγραψε ο Γιώργος Βακάκης στη δια...


Έθνος της Κυριακής: νέα ντοκουμέντα ένα χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας - Τι έγραψε ο Γιώργος Βακάκης στη διαθήκη και σε ποια σημεία στέκεται ο Υπάτιος Πατμάνογλου - Αναλυτικά τα ποσά που διεκδικεί ο άνθρωπος που έχασε σύζυγο και παιδί στην τραγωδία - Τι είπε ο Απόστολος Βακάκης για τη μοιραία εκείνη μέρα - Το τηλεφώνημα και η συγκατάθεση - Η δικηγόρος της ασφαλιστικής τονίζει ότι μπορούν να δοθούν μέχρι 2.400.000 ευρώ






Ένα χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στοίχισε 4 ανθρώπινες ζωές στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν. Ο Υπάτιος Πατμάνογλου διεκδικεί από την οικογένεια Βακάκη περίπου 2.000.000 ευρώ με εκτενή αναφορά στη διαθήκη μυστήριο του 23χρονου οδηγού της μοιραίας Porsche.




Η διαθήκη του Γιώργου Βακάκη
Ο Γιώργος Βακάκης είχε συντάξει 3 μήνες πριν το θάνατό του, μια ιδιόγραφη διαθήκη. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στις 30 Νοεμβρίου του 2016, ο γιος του Mr Jumbo εγραψε: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου, μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι ευθύνη γι’ αυτό.
Αν πάθω κάτι, τα χρήματα να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πρώτα πάρει η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ το 1/3 από αυτά.
Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου.»

ερμηνεία του Υπάτιου Πατμάνογλου
Στην πολυσέλιδη αγωγή του, ο Υπάτιος Πατμάνογλου σχολιάζει ότι σε αυτή τη διαθήκη, ο Γιώργος Βακάκης δεν προσδιορίζει τα ποσά που παραχωρεί στους συγγενείς του. Αναφέρει ότι από την ερμηνεία της διαθήκης συνάγεται ότι δεν διατέθηκε όλο το ενεργητικό της κληρονομιάς.

Η πλευρά του Υπάτιου Πατμάνογλου, υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Βακάκης άφησε κληρονόμους τους γονείς και τη μία του αδερφή μέσω της διαθήκης, ωστόσο αυτή δεν καλύπτει το σύνολο της περιουσίας του. Οπότε για αυτό το κομμάτι κληρονομείται εξ’ αδιαθέτου από την οικογένειά του, άρα περιλαμβάνεται και η δεύτερη αδερφή του, που δεν υπάρχει στη διαθήκη.

Πρόκειται για τη Σοφία Βακάκη, η οποία θεωρείται βασίλισσα των Jumbo, αφού έχει ήδη προετοιμαστεί για να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης.

Οι διεκδικήσεις της πλευράς Πατμάνογλου



Ο Υπάτιος Πατμάνογλου που έχασε γυναίκα και παιδί στο φοβερό δυστύχημα, ζητάει από την οικογένεια Βακάκη, 2.840 ευρώ για τα έξοδα κηδείας, 3.096 ευρώ για τα έξοδα κατασκευής τάφου, 9.000 ευρώ για την καταστροφή του αυτοκινήτου του και αντίστοιχο ποσό για το περιεχόμενο στις βαλίτσες της οικογένειας.

Επιπλέον ζητάει 750.000 ευρώ για ψυχική οδύνη για τον θάνατο της συζύγου του και το ίδιο ποσό για το θάνατο του γιου του. Αξιώνει και 384.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη στέρηση των υπηρεσιών της συζύγου του, τα οποία μάλιστα επιδιώκει να λαμβάνει με μηνιαίες καταβολές, ύψους 800€ από το 2017 μέχρι το 2056. Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, τους επόμενους μήνες.

Η κατάθεση του Mr Jumbo για το τροχαίο δυστύχημα
Ένα μήνα μετά το δυστύχημα ο Απόστολος Βακάκης κατέθεσε στους αστυνομικούς της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας. Είπε ότι έμαθε για τον θάνατο του παιδιού του, 4 ώρες μετά την τραγωδία. «Δεν γνωρίζω υπό ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο καθώς βρισκόμουν στις Σπέτσες.

Την ημέρα εκείνη με πήρε ο γιος μου, ο Τζώρτζης, μου είπε ότι το αυτοκίνητό του έπαθε βλάβη και πήρε την άδεια μου για να χρησιμοποιήσει την Porsche, ιδιοκτησίας μου. Για το συμβάν ενημερώθηκα στις 20.00 το βράδυ.

Η μητέρα του Γιώργου Βακάκη βρισκόταν στο Λονδίνο και έμαθε την τραγική είδηση τηλεφωνικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.