Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...;;; Kυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο «10» αναμένεται η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ExxonMobil με υποβρύχια και ρομπότ

Έφυγε το SAIPEM 12000 από την Κύπρο, έρχεται η Exxon Mobil με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Το SAIPEM 12000 α...

Αποτέλεσμα εικόνας για Exxon ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10 Mobil

Έφυγε το SAIPEM 12000 από την Κύπρο, έρχεται η Exxon Mobil με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ. Το SAIPEM 12000 αναχώρησε για το Μαρόκο, ενώ τώρα βάζουν πλώρη για την “Αφροδίτη” δύο ερευνητικά σκάφη με τα εξειδικευμένα υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ που εξασφάλισε η Exxon Mobil.






Στο τεμάχιο “10” της Κυπριακή ΑΟΖ καταφθάνει η ExxonMobil με υποβρύχια και ρομπότ. Από το Λαύριο στην Ελλάδα και τη Χάιφα του Ισραήλ ετοιμάζονται για να φτάσουν αρχικά στη Λεμεσό και από εκεί κατευθείαν στο τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ στο τέλος της εβδομάδας τα δύο ερευνητικά σκάφη με τα εξειδικευμένα υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ που εξασφάλισε η ExxonMobil.




Σημειώνεται ότι η ExxonMobil αναμένεται να φτάσει εκεί για συγκέντρωση τεχνικών και γεωλογικών στοιχείων από τους στόχους «Άνθεια», «Δελφίνος» και «Γλαύκος».

Οι τρεις στόχοι, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα “Φιλελευθερος”, αποτελούν προτεραιότητα μεταξύ και άλλων που υπάρχουν στο ίδιο τεμάχιο και αναμένεται με το πέρας των ερευνών να επιλεγούν οι δύο πρώτοι στους οποίους θα γίνουν οι είτε ταυτόχρονες είτε διαδοχικές γεωτρήσεις στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου.

Παράλληλα, το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζεται να αποστείλει τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες για θεώρηση και τυχόν παρατηρήσεις την προκαταρκτική συμφωνία Κύπρου - Αιγύπτου για το θεσμικό πλαίσιο που θα καλύπτει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την κυπριακή ΑΟΖ ( κοίτασμα Αφροδίτη) προς το τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου. Οι όποιες παρατηρήσεις θα οδηγήσουν στις απαραίτητες τροποποιήσεις με κοινή συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου και θα υπογραφεί και επίσημα η συμφωνία.

Τουρκία: Απειλητικές Νavtex μετά την προπαγάνδα με το "MERIAN"

Υπογραμμίζεται ότι στην προσφιλή τακτική των απειλητικών NAVTEX για ασκήσεις με πυρά βόρεια των περιοχών έρευνας του πλοίου "RV MARIA S MERIAN" κατέφυγε η Άγκυρα μετά την αποκάλυψη της προπαγάνδας για την υποτιθέμενη άδεια που το γερμανικό πανεπιστήμιο εξαναγκάστηκε να ζητήσει από την Τουρκία.

Η τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους δεσμεύει περιοχή για τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων περίπου 60 χλμ βορειότερα από το ανώτερο όριο που έχει προαναγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο ερευνητικός πλους του "RV MARIA S MERIAN".




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.