Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ισραηλινό μαχητικό F-16 καταρρίφθηκε από τη Συρία

Σώος ο Ισραηλινός πιλότος του μαχητικού - Το F-16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ, αφού οι Ισραηλινοί είχαν καταρρίψει ένα ιρανικό UAV - Για...


Σώος ο Ισραηλινός πιλότος του μαχητικού - Το F-16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ, αφού οι Ισραηλινοί είχαν καταρρίψει ένα ιρανικό UAV - Για επιθετικότητα από το Ισραήλ κάνουν λόγο οι Σύριοι - Επίθεση σε 12 ιρανικούς στόχους στη Συρία εξαπέλυσε το Ισραήλ σαν αντίποινα
Συριακά αντιαεροπορικά πυρά κατέρριψαν σήμερα ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 αφού το Τελ Αβίβ είχε χτυπήσει ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.






«Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στοχοποίησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το #UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F-16 συνετρίβη στο Ισραήλ, ο πιλότος είναι ασφαλής», έγραψε στο Twitter ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικας.




Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το F-16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα συντρίμμια του ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους. Το F-16 κατέπεσε στο κιμπούτζ του Χαρντούφ, στο βόρειο Ισραήλ.

Πριν την κατάρριψη του ισραηλινού F-16, το Ισραήλ κατέρριψε ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τη Συρία ενώ έπληξε επίσης, ως αντίποινα, ιρανικούς στόχους στη Συρία, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Ένα μαχητικό ελικόπτερο αναχαίτισε με επιτυχία ένα ιρανικό UAV που είχε απογειωθεί από τη Συρία και διεισδύσει στο Ισραήλ. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε εγκαίρως από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας και βρισκόταν υπό παρακολούθηση μέχρι την αναχαίτισή του», αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) έπληξαν ιρανικούς στόχους στη Συρία», προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.


Περίπου στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν 12 συριακούς και ιρανικούς στόχους στη Συρία

Μετά την κατάρριψη του F-16, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον συριακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και ιρανικών στόχων στη Συρία.

«Δώδεκα στόχοι, περιλαμβανομένων τριών συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας και τεσσάρων ιρανικών στόχων που αποτελούν τμήμα του ιρανικού στρατιωτικού μηχανισμού στη Συρία, δέχθηκαν επίθεση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Στη διάρκεια της επίθεσης, αντιαεροπορικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ηχήσουν συναγερμοί στο Βόρειο Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.