Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εσείς γνωρίζετε για ποιούς λόγους δεν πρέπει να ξαναβράζουμε το νερό;

Μπαίνετε πολλές φορές στον πειρασμό να γεμίσετε το βραστήρα μία φορά και να το βράζετε ξανά και ξανά μέχρι να αδειάσει; Αν ανήκετε σ...


Μπαίνετε πολλές φορές στον πειρασμό να γεμίσετε το βραστήρα μία φορά και να το βράζετε ξανά και ξανά μέχρι να αδειάσει;






Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, ίσως το παρακάτω άρθρο να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε και να αρχίσετε να γεμίζετε το βραστήρα σας κάθε φορά με καθαρό νερό.

Αλλά γιατί; Είναι απλά νερό. Το βράσιμο το καθαρίζει, έτσι κι αλλιώς. Άρα, με το δεύτερο βράσιμο θα έπρεπε να είναι πιο αποστειρωμένο, σωστά; Όχι, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.





Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει όταν βράζει το νερό. Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε μπουρμπουλήθρες και ατμό, αλλά συμβαίνει και κάτι ακόμα σε χημικό επίπεδο. Βράζοντας το ίδιο νερό πολλές φορές αλλάζει η περιεκτικότητα του σε οξυγόνο και συσσωρεύονται δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε στο τσάι. Το τσάι που γίνεται με φρέσκο νερό έχει διαφορετική γεύση από το τσάι που φτιάχνεται με νερό που έχει βραστεί πάνω από μία φορές.

Ισχύει ότι το βράσιμο του νερού είναι ένας τέλειος τρόπος για να σκοτώσουμε τα βακτήρια. Αλλά όταν βράζουμε το νερό ξανά και ξανά, μπορεί να σχηματιστούν επικίνδυνες ουσίες όπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθοριούχα ένωση λόγω της αλλαγής στη χημική σύσταση.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση ανάμεσα στη φθοριούχα αυτή ένωση και στις βλαβερές της επιδράσεις στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

Έχετε στο νου σας ότι τα μεταλλικά στοιχεία στο νερό δεν εξατμίζονται. Αν το βράσετε ξανά και ξανά μέχρι να εξατμιστούν τα πάντα, θα βρείτε ότι μένει πίσω ένας φλοιός μεταλλικών στοιχείων. Αν, λοιπόν, καταναλώνετε συχνά συμπυκνωμένες ποσότητες αυτών των μεταλλικών στοιχείων -όπως το ασβέστιο- αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως πέτρες στα νεφρά.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος που δεν πρέπει να βράζουμε ποτέ το ίδιο νερό δύο φορές. Προφανώς, εξαρτάται από το πόσο καθαρό είναι το νερό της βρύσης σας αρχικά. Οι μικρές ποσότητες που βράζετε για το τσάι δεν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, αλλά η συσσωρευμένη επίδραση μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο είναι κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε.

Αν έχετε βράσει πολύ νερό και προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, τότε αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε τα φυτά σας, δεν είναι επικίνδυνο γι’ αυτά!

Οι μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου νερού στον οργανισμό είναι σίγουρα κάτι το θετικό συν ότι το τσάι σας θα έχει καλύτερη γεύση από δω και πέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.