Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ράνια να μας πεις και το άλλο με τον Τοτό - Αντωνοπούλου: Η ανεργία υποχωρεί, αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς

«Τα τρία τελευταία χρόνια, η Eurostat καταγράφει σταθερά μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ει...



«Τα τρία τελευταία χρόνια, η Eurostat καταγράφει σταθερά μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία το επίπεδο της ανεργίας στη χώρα μας κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ, μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Οκτωβρίου 2017, από 23,3% στο 20,7%, αντιστοίχως.






«Η ανεργία υποχωρεί, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς» επισημαίνει η κ. Αντωνοπούλου, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο ότι, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το υπουργείο Εργασίας, το διακύβευμα δεν είναι μόνο η μείωση της ανεργίας, αλλά και το είδος των νέων θέσεων εργασίας, που δημιουργούνται.




«Προσωπικά, θεωρώ ότι, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα και με δεδομένη την αδιαμφισβήτητη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας τον τελευταίο χρόνο, σε συνδυασμό με τις πολιτικές απασχόλησης που προωθούμε, η ανεργία θα συνεχίσει με γρηγορότερους ρυθμούς την πτωτική της πορεία. Παράλληλα, με την έξοδο από τα μνημόνια, θα επανέλθει και η εργασιακή κανονικότητα στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας που κληρονομήσαμε» εκτιμά η κ. Αντωνοπούλου.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, η οποία,
πικαλούμενη τα μηνιαία στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ισχυρίζεται ότι, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι προσλήψεις με μορφή ευέλικτων μορφών εργασίας εκτινάχθηκαν, ενώ, αντίθετα, η πλήρης απασχόληση υποχωρεί έναντι αυτών και υποστηρίζει, μάλιστα πως τα παραπάνω δεδομένα συντελούν στη μείωση της ανεργίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας απαντά ότι τα μηνιαία τεύχη του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν στοιχεία για τον καταμερισμό πλήρους, μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, στο σύνολο των νέων θέσεων εργασίας τόσο για κάθε μήνα, όσο και σωρευτικά για τους προηγούμενους μήνες του έτους (π.χ. Ιανουάριος-Νοέμβριος 2017).




Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, τα στοιχεία αυτά δείχνουν την τάση στις καινούριες προσλήψεις, αλλά δεν παρουσιάζουν την εικόνα μερικής-πλήρους απασχόλησης ούτε για το μηνιαίο καθαρό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων ούτε για το ισοζύγιο σωρευτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.