Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ... Όχι Γκόρνα ή Σέβερνα Μακεντόνια στα Σκόπια, λέει ο πρώην Πρόεδρος..

Η λύση στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας δεν πρέπει να είναι σε βάρος της Βουλγαρίας, δήλωσε ο πρώην πρόεδ...



Η λύση στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας δεν πρέπει να είναι σε βάρος της Βουλγαρίας, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ σε πρωινή εκπομπή της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης.





Χαρακτήρισε τον διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων για τη διαφωνία του ονόματος ως πολύ θετική, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για ορισμένες πιθανές λύσεις που δημοσιεύθηκαν.




«Ανησυχώ για το γεγονός ότι οι συνομιλίες ξεκινούν προς την κατεύθυνση πολλών λύσεων, μερικές από τις οποίες δεν είναι ευνοϊκές για τη βουλγαρική πλευρά», τόνισε.

Ο Παρβάνοφ ο οποίος ήταν πρόεδρος της Βουλγαρίας από το 2002 έως το 2012, υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

«Να, αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και ήμασταν οι πρώτοι που το έκαναν, αλλά η παρουσίαση λύσεων όπως Γκόρνα Μακεντόνια (Άνω Μακεδονία) ή Σέβερνα Μακεντόνια (Βόρεια Μακεδονία) είναι υπέρ της Ελλάδας, αλλλά σε βάρος της Βουλγαρίας», επεσήμανε ο Παρβάνοφ.

Τόνισε ότι η Βουλγαρία δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ευθυγράμμιση με την βουλγαρική πλευρά.

«Η ονομασία Σέβερνα ή Γκόρνα Μακεντόνια περιλαμβάνει την περιοχή του Πιρίν, δεν σχολιάζουμε την περιοχή του Αιγαίου και ταυτόχρονα παραμένουν οι απαιτήσεις για τη Βουλγαρία που αιωρούνται στον αέρα. Αυτό είναι κάτι που οι κυβερνήσεις των δύο χωρών πρέπει τουλάχιστον να το διαπραγματευθούν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων οφείλονται πρωτίστως στις πιέσεις της Δύσης, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών.

(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.